Energiatehokkuus ja vähähiilisyys nousevat myös korjausrakentamisessa

Jaa
Korjausrakentamisen yhteydessä mietitään tänä päivänä yhä enemmän myös vähähiilisyyttä, energiatehokkuutta ja käytönaikaista kestävyyttä. Suunnittelu ja sen myötä saatavuuden varmistaminen sekä täsmällinen logistiikka ovat ensiarvoisen tärkeitä korjausrakentamisessa, jossa projektin läpimenoajalle on tiukka aikapaine.

Vastuullisuus ja nykyaikaiset käyttötarpeet sekä tilojen muunneltavuus ovat yhä merkityksellisempiä myös korjausrakentamisessa tällä hetkellä.

- Tilojen toiminnalliset vaatimukset ovat usein muuttuneet alkuperäisestä rakennusajankohdasta, ja vähähiilisyys ja hiilineutraalius ovat nousseet tärkeiksi tavoitteiksi. Energiatehokkuuden parantaminen, materiaalikierto ja käytönaikainen kestävyys ovat asioita, joihin kiinnitetään huomiota myös korjausrakentamisessa, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kertoo.

Uusia tuotteita ja vähähiilisiä vaihtoehtoja haetaan aktiivisesti, mutta samalla kustannustietoisesti. Käyttöä kestävissä valinnoissa yhdistyvät vastuullisuus ja kustannusten huomioiminen.

Hyvällä logistiikalla varmistetaan nopeat läpimenoajat ja minimoidaan hukkaa

Korjausrakentamisen aikataulut ovat tyypillisesti hyvin tiukkoja, jolloin sujuva ja hyvin ajoitettu logistiikka ovat erittäin keskeisessä roolissa.

- Hyvin suunnitellulla logistiikalla ja täsmätoimituksilla työmaalle vähennetään ajoja ja sen myötä päästöjä. Kun työmaalla ei varastoida rakennustarvikkeita, vähennetään samalla hukkaa. Kaikki nämä edistävät vastuullista rakentamista. Olemme Starkissa panostaneet nimenomaan logistiikkaan sekä asiakkaiden palvelemiseksi että vastuullisuusnäkökohtien vuoksi, Päiväniemi sanoo.

Suunnittelu, aikataulutus ja tiedonjako eri toimijoiden kesken ovat edellytys saatavuuden ja läpimenoajan varmistamiseksi.

- Jo suunnitteluvaiheessa on tärkeää pohtia saatavuutta. Viimeisen parin vuoden aikaiset tilanteet, kuten pandemia ja Ukrainan sota, ovat selvästi lisänneet huomiota saatavuuden varmistamiseen. Haastavimpia ovat viime hetken tai projektinaikaiset muutokset, ja niissä saatavuuden ja oikea-aikaisten toimitusten varmistaminen, Päiväniemi toteaa.

Mikä muu sitten näkyy tällä hetkellä korjausrakentamisessa? Pikkuhiljaa alkaa kohteiksi tulla kerrostaloja, joissa on huoneistokohtaiset saunat. Ne alkoivat yleistyä 80-luvulta lähtien.

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Asumismuoto vaikuttaa suomalaisten energiaremonttisuunnitelmiin – omakotitaloasujat suosivat lisäeristämistä ja -tiivistämistä17.5.2023 08:35:00 EEST | Tiedote

Monet suomalaiset havahtuivat kuluneen talven aikana kotinsa energian kulutukseen. Kun EU julkaisi vielä suunnitteilla olevan energiatehokkuusdirektiivin, monet alkoivat pohtia asuntonsa energiaremontin tarvetta. Starkin helmikuussa 2023 teettämän tutkimuksen* mukaan asumismuodolla on merkittävä vaikutus suunnitteilla olevaan energiaremonttiin.

Energiaremonttiin motivoi ensisijaisesti rahan säästö – energian riittävyys ja ekologiset syyt ovat suomalaisilla listan häntäpäässä3.5.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Yli puolet suomalaisista kokee rahan säästön motivoivan energiaremonttiin. Vastaavasti ekologiset syyt motivoivat harvempia, sillä vain joka viides suomalainen kokee ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden olevan motivoiva tekijä energiaremontin aloittamiseen. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta*.

Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi remontointihalukkuutta kaikissa tuloluokissa – erityisesti mökkiläisten remontointi-into laantuisi11.4.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Kotitalousvähennys on remontoijille merkittävä taloudellinen helpotus, sillä sen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää tuhansia euroja. Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi noin joka kolmannen suomalaisen remontointihalukkuutta. Pienennys näkyisi erityisesti mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajien remontointihalukkuuden laantumisena. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä kyselytutkimuksesta*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme