Energiavirasto

Energiavirasto on avannut liikenteen infrastruktuurituen tarjouskilpailun

Jaa

Energiavirasto järjestää sähkö- ja kaasuajoneuvojen latausjärjestelmien ja tankkausasemien tukea koskevan tarjouskilpailun.

Tarjousten jättöaika on 1.10.2018−31.10.2018 ja tarjoukset tulee jättää Energiavirastolle sähköisesti. Kilpailu on suunnattu yrityksille, kunnille ja muille yhteisöille. Asunto-osakeyhtiöt, asuinkiinteistöt tai niiden yhteydessä toteutettavat hankkeet ovat rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Tarjouskilpailussa kilpaillaan neljässä ryhmässä:

  1. kaasutankkausasemat
  2. paikallisen joukkoliikenteen latausjärjestelmät
  3. ajoneuvojen suuritehoiset latausjärjestelmät
  4. ajoneuvojen peruslatausjärjestelmät

Tuki myönnetään tarjouskilpailun perusteella. Saadut tarjoukset pisteytetään kullekin hankkeelle laskettavan vertailuluvun perusteella. Omissa ryhmissään pienimmän vertailuluvun saavat hankkeet menestyvät parhaiten kilpailutuksessa. Pisteytykseen vaikuttavat teknologian uutuusarvo, liikenneverkon läheisyys, sähköautojen latauspisteiden määrä ja teho sekä raskaiden ajoneuvojen tankkauksen nopeus tai mahdollisuus tankata nesteytettyä kaasua.

Tukea on tämän vuoden talousarvion perusteella tarjolla yhteensä 3 miljoonaa euroa ja se kilpailutetaan yhdellä kertaa. Myös vuoden 2019 talousarvioehdotuksessa on esitetty 3 miljoonan euron määrärahaa infrastruktuurituen kilpailutukseen. Tukea myönnetään vain osaan hankeinvestoinnin kustannuksista.

Infrastruktuurituki edistää osaltaan kansallisen energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoa, jossa tavoitteena on, että Suomessa olisi 250 000 sähköautoa ja 50 000 kaasuautoa vuonna 2030. Sähköautojen julkisia latauspaikkoja on tällä hetkellä noin 600, joista noin kolmannes Uudellamaalla. Joukkoliikenteen latausjärjestelmiä on käytössä ja rakenteilla Espoossa, Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kaasutankkausasemia on noin 40, joista valtaosa on kaasuverkon piirissä Etelä-Suomessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kilpailutusasiantuntija Roland Magnusson, puh. 029 5050 111
Johtaja Pekka Ripatti, puh. 029 5050 075

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Energiavirasto
Energiavirasto
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

029 5050 000http://www.energiavirasto.fi

Energiavirasto toimeenpanee suomalaista ja eurooppalaista energia- ja ilmastopolitiikkaa. Virasto valvoo ja edistää energiamarkkinoiden toimintaa ja ilmastotavoitteiden politiikkatoimien toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Energiavirasto

Päästöoikeuden hinnannousu ohjaa uusiutuvan energian edistämistä22.1.2019 08:00:00 EETTiedote

Sähkön ja päästöoikeuksien hinnannousun taustalla vaikuttaa monien muiden tekijöiden ohella EU:n ja Suomen ilmastopolitiikka. Hinnannousun seurauksena uusiutuvan energian syöttötariffien tukitasot ovat romahtaneet. Syöttötariffijärjestelmään ei enää hyväksytä uusia voimaloita ja jatkossa tukien tulee perustua kilpailuun. Energiavirasto käsittelee parhaillaan uusiutuvan energian tarjouskilpailun tarjouksia.

Energiavirasto hakee energianeuvojia maakuntiin11.1.2019 14:47:19 EETTiedote

Mediatiedote 11.1.2019. Energiavirasto hakee alueellisen energianeuvonnan toteuttajia maakuntiin. Alueellisen energianeuvonnan tavoitteena on antaa puolueetonta tietoa energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämiseen. Energianeuvonnalla pyritään sekä laajentamaan tietoutta energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämisen keinoista että tuomaan energianeuvontaa helposti kohderyhmien - kuluttajien, kuntien ja pk-yrityksien - saataville kussakin maakunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme