Energiavirasto

Energiavirasto on avannut liikenteen infrastruktuurituen tarjouskilpailun

Jaa

Energiavirasto järjestää sähkö- ja kaasuajoneuvojen latausjärjestelmien ja tankkausasemien tukea koskevan tarjouskilpailun.

Tarjousten jättöaika on 1.10.2018−31.10.2018 ja tarjoukset tulee jättää Energiavirastolle sähköisesti. Kilpailu on suunnattu yrityksille, kunnille ja muille yhteisöille. Asunto-osakeyhtiöt, asuinkiinteistöt tai niiden yhteydessä toteutettavat hankkeet ovat rajattu kilpailun ulkopuolelle.

Tarjouskilpailussa kilpaillaan neljässä ryhmässä:

  1. kaasutankkausasemat
  2. paikallisen joukkoliikenteen latausjärjestelmät
  3. ajoneuvojen suuritehoiset latausjärjestelmät
  4. ajoneuvojen peruslatausjärjestelmät

Tuki myönnetään tarjouskilpailun perusteella. Saadut tarjoukset pisteytetään kullekin hankkeelle laskettavan vertailuluvun perusteella. Omissa ryhmissään pienimmän vertailuluvun saavat hankkeet menestyvät parhaiten kilpailutuksessa. Pisteytykseen vaikuttavat teknologian uutuusarvo, liikenneverkon läheisyys, sähköautojen latauspisteiden määrä ja teho sekä raskaiden ajoneuvojen tankkauksen nopeus tai mahdollisuus tankata nesteytettyä kaasua.

Tukea on tämän vuoden talousarvion perusteella tarjolla yhteensä 3 miljoonaa euroa ja se kilpailutetaan yhdellä kertaa. Myös vuoden 2019 talousarvioehdotuksessa on esitetty 3 miljoonan euron määrärahaa infrastruktuurituen kilpailutukseen. Tukea myönnetään vain osaan hankeinvestoinnin kustannuksista.

Infrastruktuurituki edistää osaltaan kansallisen energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoa, jossa tavoitteena on, että Suomessa olisi 250 000 sähköautoa ja 50 000 kaasuautoa vuonna 2030. Sähköautojen julkisia latauspaikkoja on tällä hetkellä noin 600, joista noin kolmannes Uudellamaalla. Joukkoliikenteen latausjärjestelmiä on käytössä ja rakenteilla Espoossa, Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kaasutankkausasemia on noin 40, joista valtaosa on kaasuverkon piirissä Etelä-Suomessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kilpailutusasiantuntija Roland Magnusson, puh. 029 5050 111
Johtaja Pekka Ripatti, puh. 029 5050 075

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Energiavirasto
Energiavirasto
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

029 5050 000http://www.energiavirasto.fi

Energiavirasto toimeenpanee suomalaista ja eurooppalaista energia- ja ilmastopolitiikkaa. Virasto valvoo ja edistää energiamarkkinoiden toimintaa ja ilmastotavoitteiden politiikkatoimien toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Energiavirasto

Lisäresursseja energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistämiseen22.8.2018 12:04Tiedote

Energiavirasto rahoittaa maakuntien energia- ja ilmastotyötä. Ensimmäiset hankkeet ovat nyt käynnistyneet. Nämä hankkeet tulevat edistämään päästövähennysten saavuttamista energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämisen kautta. Hankkeissa toteutetaan mm. kuluttajien energianeuvontaa, edistetään kuntien ilmasto- ja energiatyötä sekä tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä energia-asioissa.

Tarjouskilpailu sähkö- ja kaasuajoneuvojen latausjärjestelmien ja tankkausasemien tuesta29.6.2018 12:23Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistellut vaihtoehtoisten käyttövoimien eli sähköisen liikenteen ja biokaasun liikennekäytön jakeluverkoston tukiohjelmaa, jonka toimeenpanosta vastaa Energiavirasto. Tukea voidaan myöntää yrityksille, kunnille ja muille yhteisöille. Asunto-osakeyhtiöt tai asuinkiinteistöille, tai niiden yhteyteen toteutettavat hankkeet, ovat rajattu tukiohjelman ulkopuolelle.

Anbudsförfarande om stöd för laddningssystem och gastankningsanläggningar för el- och gasfordon29.6.2018 12:23Tiedote

Arbets- och näringsministeriet har berett ett stödprogram för distributionsnätet för alternativa drivmedel, dvs. för elfordon och trafikanvändning av biogas. Programmet verkställs av Energimyndigheten. Stöd kan beviljas till företag, kommuner och andra sammanslutningar. Stödprogrammet omfattar inte bostadsaktiebolag och bostadsfastigheter samt projekt som genomförs i anslutning till dem.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme