Osuuskunta KPY

Enfon ylimääräinen yhtiökokous päätti Enfon jakautumisesta

Jaa
Jakautumisen tavoitteena on terävöittää Enfon konsultointi- ja palveluliiketoimintojen asemointia sekä luoda aiempaa vahvempia edellytyksiä molempien liiketoimintojen kasvulle ja kannattavuudelle.
Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.
Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) tytäryhtiön Enfo Oyj:n (”Enfo”) ylimääräinen yhtiökokous päätti 14.3.2023 Enfon konsultointiliiketoiminnan eriyttämisestä uuteen itsenäiseen osakeyhtiöön (”Enfo Consulting”) osittaisjakautumisen kautta.

Enfon enemmistöomistajana KPY antaa vahvan tukensa jakautumiselle

KPY on omistautunut ja arvopohjainen omistaja, joka on aktiivisesti mukana omistusyhtiöidensä kehittämisessä. Omistukset tähtäävät pitkäjänteiseen kehittymiseen ja arvonnousuun.

”Osittaisjakautuminen luo edellytyksiä jakautumisessa syntyvien yhtiöiden kasvulle ja kannattavuuden parantamiselle. Se mahdollistaa myös liiketoimintojen kehittämisen aiempaa tarkemmin ja tehokkaammin niiden omien etujen mukaisesti”, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen korostaa.

KPY suunnittelee omistajastrategiansa mukaisesti sekä liiketoiminnallisten että omistuksellisten kumppanuuksien etsimistä kummallekin jakautumisessa syntyvälle yhtiöille näiden kannattavan kasvun edistämiseksi.

”Sekä Enfon konsultointi- että IT-palveluliiketoiminnassa on huomattavaa osaamista ja kehityspotentiaalia sekä kyvykkyyttä vastata asiakkaiden digitalisaation myötä murroksessa oleviin tarpeisiin. Näemme kummassakin liiketoiminnassa omistaja-arvon kehittämismahdollisuuksia ja uskomme jakautumisen herättävän uudenlaista kiinnostusta myös mahdollisten kumppaneiden taholta”, Lehikoinen kertoo.

KPY tiedotti 27.2. Enfon osittaisjakautumisen olevan yksi niistä prosesseista, jotka vaikuttavat KPY:n suunnitteleman First North -listautumisen aikatauluun. ”Myös mahdollisen listautumisen kannalta meille on tärkeää, että jakautumisesta on nyt tehty päätös ja asia etenee. Tämä selkeyttää Enfon tilannetta ja mahdollistaa keskittymisen molempien liiketoimintojen kehittämiseen”, Lehikoinen kommentoi.

Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin

”Enfo Consulting” tulee muodostumaan Enfon konsulttiliiketoiminnasta. Enfon nykyinen toimitusjohtaja Mikko Valorinta tullaan nimittämään Enfo Consultingin toimitusjohtajaksi. Enfon konsultointiliiketoiminnot toimivat sekä Suomessa että Ruotsissa. Vuonna 2021 konsulttiliiketoiminta työllisti 469 henkilöä ja sen liikevaihto oli yhteensä noin 68,3 miljoonaa euroa. Enfo Consulting on tarkoitus nimetä ja brändätä uudelleen jakautumisen jälkeen.

Nykyiseen Enfoon jäävä ”Enfo IT Services” -liiketoiminta keskittyy tarjoamaan kokonaisvaltaisia IT-ulkoistuksia ja konesalipalveluita. Enfon brändi jää kyseisen yhtiön käyttöön ja sen toimitusjohtajaksi tullaan nimittämään Enfon nykyisen Care & Data Platforms -liiketoiminta-alueen johtaja Nina Annila. Vuonna 2021 Enfon IT-palveluliiketoiminta työllisti 280 henkilöä Suomessa. Sen liikevaihto oli noin 36,7 miljoonaa euroa.

Enfo Consultingin henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä nykyisten työtehtävien mukaisesti. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.
Enfo jakautuu konsulttiliiketoimintaan ja IT-palveluihin: Enfo Consulting ja Enfo IT Services.
Lataa
KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen. Ei julkaisurajoituksia.
KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen. Ei julkaisurajoituksia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

Noin 140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

Voimatel Oy:tä koskeva yritysjärjestely ei toteudu15.2.2023 15:07:51 EET | Tiedote

Enersense International Oyj (”Enersense”) on tänään julkistanut pörssitiedotteen, jonka mukaisesti Enersense ilmoittaa vetäytyvänsä 20.6.2022 tiedotetusta yritysjärjestelystä, jossa Voimatel Oy:n (”Voimatel”) koko osakekanta olisi siirtynyt osakevaihdolla Enersenselle. Vetäytyminen tapahtuu yhteisymmärryksessä Voimatelin omistajan Osuuskunta KPY:n (”KPY”) kanssa. Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirasto (”KKV”) päätti 13.1.2023 siirtää yrityskaupan jatkokäsittelyyn, koska se piti tarpeellisena jatkaa yrityskaupan kilpailuvaikutusten selvittämistä. Enersense on saanut KKV:ltä tiedon, että kilpailuviranomaisen tekemien analyysien mukaan toimijoiden yhteenlaskettu markkinaosuus kasvaisi liian suureksi usealla markkinasegmentillä. Vastoin Enersensen näkemyksiä KKV ei myöskään pitänyt asiakkaiden neuvotteluvoimaa eli ns. tasapainottavaa ostajavoimaa kilpailutilannetta riittävästi tasapainottavana tekijänä. Tästä syystä Enersensen hallitus on arvioinut yritysjärjestelyn mahdottomaksi toteutua ha

Antti Haapakorvasta KPY:n edustajiston uusi puheenjohtaja; hallituksen kokoonpanoon ehdotettu muutoksia18.1.2023 09:30:24 EET | Tiedote

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) edustajisto valitsi järjestäytymiskokouksessaan 17.1. edustajiston uudeksi puheenjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Antti Haapakorvan. 43-vuotias Haapakorva on kuopiolainen yritysjohtaja, Talentree Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä muun muassa Kiho Oy:n hallituksen jäsen. Hän on toiminut KPY:n edustajiston jäsenenä vuodesta 2020 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme