Gummerus

Ennakkotiedote: Ann-Christin Antellin rakastettu trilogia huipentuu 1920-luvun Turkuun – Puuvillatehtaan kilpailija ilmestyy 20.2.2023

Jaa
Puuvillatehtaan kilpailija (Gummerus) herättää eloon Turun liike-elämän jännitteet sekä jazzin, kimalluksen ja kieltolain vuosikymmenen. Historiallisen romantiikan mestarin Ann-Christin Antellin menestystrilogian päätösosa punoo yhteen Barkerin naisten kohtalot kolmessa sukupolvessa. Suomen myydyimpien kirjojen listoille kohonneen sarjan käännösoikeudet on myyty jo neljään maahan.

Tulisieluinen Paula Barker tekee uraa sukunsa puuvillatehtaan reklaamipäällikkönä 1920-luvun Turussa. Kun tehtaan tulevaisuus on uhattuna ja Littoisten verkatehtaan itsevarma nuori johtaja Rikhard Falke yrittää ostaa Barkerin puuvillatehtaan, Paula päättää tehdä kaikkensa estääkseen sen. Vastakkain on kaksi vahvaa persoonaa, joiden välillä kipinöi. Voiko charmanttiin mieheen luottaa?

Puuvillatehtaan kilpailija tuo yhteen kolme sukupolvea Barkerin naisia: nykyaikaisen Paulan sekä aiemmista osista tutut äidillisen Martan ja Jenny-mummin lukupiireineen. Muun muassa historiaa opiskellut kirjailija Ann-Christin Antell nautti murrokselliselle 1920-luvulle sukeltamisesta ja tytär-äiti-mummi-dynamiikan käsittelystä.

- Naisista kirjoittaminen oli hauskaa ja sain aiheita omasta elämästäni, sillä olen itse Martan ikäinen, äitini Jennyn ikäinen ja vanhin tyttäreni Paulan ikäinen, Antell kertoo.

Trilogian päätösosan myötä Antell joutuu hyvästelemään menestyssarjansa hahmot.

- Se on ollut haikeaa. Henkilöhahmoista on tullut minulle läheisiä ja tarinassa jää vielä paljon asioita auki. Miten heille tämän jälkeen käy?

Turussa asuvasta Ann-Christin Antellista on nopeasti tullut historiallisen romantiikan kärkinimi. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa Puuvillatehtaan varjossa (2021) ja Puuvillatehtaan perijä (2022) ovat myyneet yhteensä jo huikeat 70 000 kappaletta. Puuvillatehtaan perijä on parhaillaan ehdolla Storytel Awardseissa Suuren äänikirjapalkinnon saajaksi Romantiikka ja feelgood -sarjassa.  Myös marraskuussa julkaistu tunnelmallinen jouluäänikirja Joulu Örndahlin ruukissa nousi kuuntelulistojen kärkeen. Tammikuussa 2023 Antell palkittiin Kaarlen palkinnolla.

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan kilpailija
352 sivua
Ilmestyy 20.2. printti-, e- ja äänikirjana, lukija: Sanna Majuri

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
040 7792942
pauliina.pietila@gummerus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Yli puoli miljoonaa yliannostuskuolemaa – Kivun valtakunta on pysäyttävä tietokirja opioidikriisin salailluista syistä20.3.2023 09:49:33 EET | Tiedote

Vahvojen kipulääkkeiden yliannostukseen on Yhdysvalloissa kuollut 2000-luvulla yli puoli miljoonaa ihmistä. Kriisi alkoi, kun lääkemarkkinoille rynnisti OxyContin-niminen kipulääke. Kertovan tietokirjallisuuden mestari ja huipputoimittaja Patrick Radden Keefe kertoo uutuuskirjassaan Kivun valtakunta – Suku joka rikastui lääkeriippuvuudella (Gummerus), kuinka OxyContinin kehittänyt yritys Purdue Pharma ja sen omistava Sacklerien perhe on vältellyt vastuutaan kriisissä, terveysviranomaisten avustuksella.

Miesten syvimmät salaisuudet -suomennos ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajaksi15.3.2023 17:00:00 EET | Tiedote

Suomentajat Marja Luoma ja Sampsa Peltonen ovat ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajiksi Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet (Gummerus) suomennoksesta. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Suomen Kirjasäätiö myöntävät palkinnon tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistusta merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme