Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu 20.10.

Jaa

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 20.10.2020 klo 16. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Kokouksen esityslista 

Lautakunnan esityslistalla on mm. useamman päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvitys.

  • Purpuripolku 1 osoitteeseen toteutettavan päiväkodin korvaavan uudisrakennuksen tarveselvitys: Uudishanke korvaa nykyisen päiväkoti Pelimannin toimipisteet osoitteissa Vetelintie 4 ja Pelimannintie 16. Korvaavaan uudisrakennukseen toteutetaan varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle tilat noin 210 lapselle.
  • Korvatunturintie 7 osoitteeseen toteutettavan päiväkoti Tunturin korvaavan uudisrakennuksen tarveselvitys: Uudisrakennukseen toteutetaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tilat noin 150 lapselle.
  • Riihitie 9 osoitteeseen toteutettavien daghemmet Elkan ja päiväkoti Elkan korvaavan uudisrakennuksen tarveselvitys: Rakennukseen toteutetaan varhaiskasvatukselle tilat noin 210 lapselle, joista 100 tilapaikkaa on suomenkieliselle päiväkodille ja 110 tilapaikkaa ruotsinkieliselle päiväkodille.

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen sekä perusopetuksen palvelukokonaisuuksia koskeva organisaatiomuutos

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti 3.3.2020 suomenkielisen varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen palveluverkkosuunnittelun periaatteena, että suomenkielinen varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus jakaantuvat seitsemään yhteiseen alueeseen, jotka perustuvat kaupungin suuripiirijakoon siten, että itäinen ja Östersundomin suurpiiri muodostavat yhden alueen.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen sekä perusopetuksen alueellista johtamisrakennetta uudistetaan vastaamaan suunnittelun pohjana toimivia suurpiirejä.

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen palveluja tarkastellaan suurpiiritasolla siten, että lapsen opinpolku varhaiskasvatuksesta perusopetukseen on sujuva ja että lähipäiväkoti- ja lähikouluperiaate toteutuvat mahdollisimman hyvin.

Esityksen mukaan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen sekä perusopetuksen palvelukokonaisuuksissa on 1.1.2021 lukien

  • varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa 7 alueellista palvelua sekä suomen- ja muun kuin ruotsinkielisen yksityisen varhaiskasvatuksen ohjauksen ja valvonnan palvelu
  • perusopetuksessa 7 alueellista palvelua ja perusopetuksen oppilashuollon palvelut.

Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme