Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.12.2021

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan syyskauden viimeinen kokous pidetään tiistaina 14. joulukuuta klo 16.15. Esityslista on julkaistu toimialan verkkosivuilla. 

Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2022 tulosbudjetti.

Kaupunki panostaa kaupunkistrategian mukaisesti vahvasti kasvatukseen ja koulutukseen. Toimialan talousarvio vuodelle 2022 on 1 338 223 000 euroa. Budjetti kasvaa 65,3 miljoonaa euroa eli 5 % tästä vuodesta. Se on 2,4 miljoonaa euroa pienempi kuin lautakunnan syyskuinen ehdotus, mutta myös menoarvio on 20 miljoonaa euroa arvioitua pienempi. Suurin vähennys menoarviossa perustuu uuteen kaupunkistrategiaan: tilojen kunnostuksen vaikutus vuokriin pienenee. Vapautuva rahoitus ohjataan lasten ja nuorten oppimiseen ja tukemiseen. Varhaiskasvatukseen on tehty tulosbudjetissa 5,5 miljoonan euron tasokorotus

Yksityisen tuen hoidon kuntalisään esitetään korotusta. Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuustoimenpiteisiin esitetään lisättävän myös määrärahoja Valtuustoaloitteiden mukaisesti muutamissa kouluissa pilotoidaan maksuttomia kuukautisvälineitä ja kokeillaan kiusaamisvilkkua.

Kaupunkistrategian talouden vastuuperiaatteen mukaisesti toimiala hillitsee menojen kasvua tulevina vuosina turvatakseen laadukkaat palvelut myös jatkossa. Tulosbudjetin tuottavuustoimenpiteitä ovat:

- Perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan laajentaminen leikkipuistoihin
- Toimialan hallinnon toiminnan ja tilankäytön tehostaminen
- Stadin ammattiopiston osaamiskeskustoiminnan integrointi osaksi opiston perustoimintaa käynnistetään vuonna 2022 huomioiden kuntakokeilun painopisteet
- Ruoka- ja siivouspalveluiden kilpailuttamisen laajentaminen asteittain 2022-2024

Lautakunnan kokouksen päätöstiedote  julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 18.1.202214.1.2022 10:05:58 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 18. tammikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa selvitys toimialan sitovien tavoitteiden toteutumisesta vuonna 2021 sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisämuutokset päiväkotihoidossa ja esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa 1.6.2022 alkaen. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

PRECISERING AV PRESSMEDDELANDE: Helsingfors vidtar proaktivt flera åtgärder med anledning av det utmanande personalläget inom småbarnspedagogiken22.12.2021 16:15:00 EET | Tiedote

I pressmeddelandet preciserar vi antalet nya barn som börjar inom småbarnspedagogiken i Helsingfors i början av år 2022. I meddelandet stod att ca 1900 nya barn börjar inom småbarnspedagogiken. Det rätta antalet är 1200 och utöver det har ca 600 familjer ansökt om intern förflyttning till ett annat daghem i Helsingfors. Nedan det korrigerade pressmeddelandet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme