Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.9.2019

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 24. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Esityslistalla on muun muassa useita tiloihin liittyviä hankkeita sekä esitys päättää ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalveluiden hankinnasta ajalle 1.1.2020 – 31.12.2022.

Hankittavien ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalveluiden valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on käytetty hinta-laatusuhteeltaan parasta tarjousta. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan ruoka-, siivous- ja käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointiperiaatteena on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Palveluiden hankinnan arvo ilman arvonlisäveroa on arvioitu olevan noin 30 miljoonaa euroa.


Tiloihin liittyvistä hankkeista esityslistalla on koulujen ja oppilaitosten osalta seuraavia kohteita:
- Ressun peruskoulun ja Ressun lukion pysyvien lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Ruoholahdenkatu 23. Kaupunkistrategiassa on linjattu, että englanninkielisen koulutuksen paikkamäärää tulisi kaksinkertaistaa ja tämä lisää oppilas- ja opiskelijamääriä sekä Ressun peruskoulussa että lukiossa.
- Solakallion koulun väistötilojen hankesuunnitelma
- Hoplaxskolan Lokkalantien yksikön ala-asteen perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma
- Latokartanon peruskoulun (Agronominkatu 10) sisäilmakorjausten hankesuunnitelma


Varhaiskasvatuksen osalta esityslistalla on seuraavia kohteita:
- Ala-Malmille Ampujantie 3:een toteutettavan päiväkodin ja leikkipuistotilojen uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen. Uudisrakennukseen suunnitellaan tilat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön 240 lapselle sekä leikkipuistotoiminnalle. Hanke korvaa nykyiset päiväkoti Longinojan, Vilppulan sekä leikkipuisto Filpuksen tilat.
- Kaarelan raitti 1:een sijoittuvan päiväkodin ja Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin toimipisteen uudisrakennuksen hankesuunnitelma. Samalla esitetään päiväkotien Hakuninmaa ja Vuorilinna sekä ryhmäperhepäiväkoti Vuorenpeikon lakkauttamista ja tiloista luopumista. Uuteen rakennukseen suunnitellaan tilat 210 päiväkotilapselle ja 120:lle perusopetuksen oppilaalle luokka-asteella 1-2.
- Päiväkoti Kaskisavun sisäilmakorjausten hankesuunnitelma.

Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin ammatti- ja aikuisopisto mukana Young Entrepreneurs Skills -tapahtumassa9.10.2019 17:03:32 EESTTiedote

Stadin ammatti- ja aikuisopisto toteuttaa verkostoyhteistyössä Young Entrepreneurs Skills -tapahtuman 15.–17.10.2019 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtumassa nostetaan esiin yrittäjyys opiskelijoiden ja yrittäjyyskasvatuksen verkoston kautta. Tapahtuma on osa Euroopan ammattitaitoviikkoa. Syyslomalaisille tapahtuma tarjoaa upean kattauksen kiinnostavia yrittäjätarinoita, asiantuntijapuheenvuoroja, tietoiskuja ja työpajoja – tervetuloa oppimaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme