Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 3.12.2019

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 3. joulukuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Esityslistalla on muun muassa filosofian maisteri Harri Korhosen lukiokoulutuksen päällikön virkaan nimittäminen. Listalla on lisäksi useita tilahankkeita:

  • Ressun peruskoulun ja Ressun lukion lisätilan hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Ruoholahdenkatu 23
  • Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Vuorenpeikontie 7
  • Koskelan ala-asteen lisätilojen hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Käpyläntie 8
  • Vuoniityn peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Heteniityntie 4
  • Laajasalon peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Koulutanhua 1
  • Maunulan ala-asteen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Maunulanmäki 5
  • Kannelmäen peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Runonlaulajantie
  • Oulunkylän ala-asteen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Teinintie 12

Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään myös päätettäväksi lakkauttaa Helsingin aikuislukion toiminta itsenäisenä yksikkönä osana Helsingin kaupungin aikuiskoulutuksen uudelleenorganisointia.
Uudelleenorganisoinnin jälkeen Helsingin aikuislukion toiminta itsenäisenä yksikkönä jää pieneksi. Helsingin aikuislukiossa koko aikuisten lukion oppimäärää suorittavien määrä on vähentynyt tasaisesti. Myös lukion aineopiskelijoiden määrä on vähentynyt. Siirto päivälukion yhteyteen aikuislinjaksi mahdollistaa Helsingin kaupungin järjestämän aikuisten lukiokoulutuksen jatkumisen ja nykyisen hyvän laadun säilyttämisen. Aikuisten lukiokoulutus tulee jatkumaan aikuislinjalla pääasiallisesti iltaopetuksena. Aikuislinjan perustamisen myötä tiivistyvä yhteistyö päivälukion kanssa antaa hyvät edellytykset aikuisten lukiokoulutuksen kehittämiselle lukioiden opetussuunnitelmien uudistuessa. Muutos turvaa myös opettajien työllisyyden, koska päivälukioiden opiskelijamäärät ovat kasvussa ja opettajat voivat opettaa myös päivälukiossa.

Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 11.8.20207.8.2020 08:36:12 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan syksyn ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 11. elokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa toimivallan siirtäminen toimialajohtajalle poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä sekä ict-hankintoja. Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään, että se siirtää toimivaltaansa toimialajohtaja Liisa Pohjolaiselle ajanjaksoksi 1.8.2020 - 31.12.2020 perusopetuslain mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä. Perusopetuslakia muutettiin kesällä, ja se on väliaikaisesti voimassa ajanjaksolla 1.8.2020-31.12.2020. Lakimuutoksella mahdollistetaan, että opetuksen järjestäjä voi päätöksellään siirtyä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana opetusta voidaan järjestää osittain tai kokonaan muuna kuin lähiopetuksena, etäyhteyksiä hyödyntäen. Päätös voidaan tehdä enintään yhdeksi

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme