Gummerus

Ennakkotiedote: Juha Itkosen omakohtainen kertomus Teoriani perheestä ilmestyy 1.3.

Jaa
Juha Itkosen Teoriani perheestä (Gummerus) vie lukijan kirjailijan lapsuudenperheen yhteisistä hetkistä 1970- ja 80-lukujen Hämeenlinnassa 2000-luvulle, keskelle nelilapsisen helsinkiläisperheen täyttä elämää. Omakohtainen teos ilmestyy painetun kirjan lisäksi Itkosen itsensä lukemana rikastettuna äänikirjana, jossa kuuluu eletyn elämän äänet. Teoksen äänisuunnittelusta ja äänikirjan tuotannosta vastaa Storytel.
Juha Itkonen (kuva Liisa Valonen)
Juha Itkonen (kuva Liisa Valonen)

En ole pätevä neuvomaan ketään. Minulla on vain ajatuksia, ei elämänohjeita.

Kirkkaista muistikuvista sekä kevyistä ja painavista hetkistä kutoutuva kertomus näyttää sukupuoliroolien ja yhteiskunnan muuttumisen 1970-luvulta tähän päivään. Se ylistää jokapäiväisiä ihmeitä ja tarjoaa vahvoja samaistumiskohtia kaikille perheissä eläville ja eläneille.

Vanhemmuus on niin kuin elämä muutenkin, suora lähetys ilman kenraaliharjoitusta tai uusinnan mahdollisuutta. Se menee niin kuin se menee. […]
Isinä tai äiteinä emme ole sellaisia kuin haluaisimme olla, olemme sellaisia kuin olemme. Useimmiten se riittää.

Teoriani perheestä -teoksen audioversiossa Miki Brunoun äänisuunnittelu rikastaa kuuntelukokemusta. Perhe-elämän keskelle vievä autenttinen äänimaisema, kirjailijan ääni ja musiikki luovat ainutlaatuisen maailman.

Vuodesta 2003 kaunokirjallisuutta julkaissut Juha Itkonen on yksi kotimaisen nykykirjallisuuden näkyvimmistä nimistä. 

Juha Itkonen: Teoriani perheestä
297 sivua
Ilmestyy myös rikastettuna äänikirjana, lukija Juha Itkonen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Gummerus, Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Arvostelukappaleet äänikirjasta:
Storytel, Noora Kunttu, PR & Events Manager, p. 050 323 6752, noora.kunttu@storytel.com

Kuvat

Juha Itkonen (kuva Liisa Valonen)
Juha Itkonen (kuva Liisa Valonen)
Lataa
Teoriani perheestä -kansikuva
Teoriani perheestä -kansikuva
Lataa
Teoriani perheestä -äänikirjakansi
Teoriani perheestä -äänikirjakansi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Yli puoli miljoonaa yliannostuskuolemaa – Kivun valtakunta on pysäyttävä tietokirja opioidikriisin salailluista syistä20.3.2023 09:49:33 EET | Tiedote

Vahvojen kipulääkkeiden yliannostukseen on Yhdysvalloissa kuollut 2000-luvulla yli puoli miljoonaa ihmistä. Kriisi alkoi, kun lääkemarkkinoille rynnisti OxyContin-niminen kipulääke. Kertovan tietokirjallisuuden mestari ja huipputoimittaja Patrick Radden Keefe kertoo uutuuskirjassaan Kivun valtakunta – Suku joka rikastui lääkeriippuvuudella (Gummerus), kuinka OxyContinin kehittänyt yritys Purdue Pharma ja sen omistava Sacklerien perhe on vältellyt vastuutaan kriisissä, terveysviranomaisten avustuksella.

Miesten syvimmät salaisuudet -suomennos ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajaksi15.3.2023 17:00:00 EET | Tiedote

Suomentajat Marja Luoma ja Sampsa Peltonen ovat ehdolla Mikael Agricola -palkinnon saajiksi Mohamed Mbougar Sarrin romaanin Miesten syvimmät salaisuudet (Gummerus) suomennoksesta. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Suomen Kirjasäätiö myöntävät palkinnon tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistusta merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.

Sensei viitoitti Minna Eväsojan tien tiedon vuorelle – Tarinallinen tietokirja piirtää kuvan arvoituksellisesta mutta inhimillisestä japanilaisesta opettajasta14.3.2023 11:51:30 EET | Tiedote

Minna Eväsoja asui vuosia Japanissa opiskellen taiteentutkimusta yliopistossa ja teetaidetta Urasenken vanhassa teekoulussa. Kirjassaan Sensei – Oppilaana Kiotossa (Gummerus) hän kertoo opettajastaan ja kuvaa, miten poikkeuksellisen vahva side kunnianarvoisan taiteentutkijan ja hänen ensimmäisen ja ainoan länsimaisen oppilaansa välille vuosikymmenten aikana muodostui. Samalla lukija saa kiehtovan perehdytyksen vanhaan japanilaiseen maalaustaiteeseen, nō-teatteriin, teetaiteeseen ja puutarhojen salattuihin merkityksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme