Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja kirjastojaosto päättää 4.11.2021 vuoden 2022 kulttuuriavustusten saajista

Jaa

Kulttuuri- ja kirjastojaosto kokoontuu torstaina 4.11. päättämään ehdotuksesta jakaa kulttuuritoimijoille vuodeksi 2022 yli 1 000 000 euroa kehittämisavustusta. Lisäksi jaosto päättää vuoden 2021 taide- ja kulttuuriavustuksen 6. jaosta 11 hakemuksen kesken.


Ensi vuodeksi haettavissa ovat olleet taiteen ja kulttuurin yleiset kehittämisavustukset, Helsingin mallin tavoitteita edistävät avustukset, taiteen perusopetuksen kehittämisavustukset sekä painotetun musiikinopetuksen kerhotoiminnan erityisavustus.

- Esimerkiksi Helsingin mallin kehittämisavustuksella vastataan Helsingin uuden kaupunkistrategian mukaisiin tavoitteisiin ja kannustetaan taide- ja kulttuuritoimijoita toimimaan keskustan ulkopuolella, uusilla kaupunkikehitysalueilla kuten Malmilla ja Kontulassa, tähdentää kulttuurin edistämisen päällikkö Veikko Kunnas.

Haettavissa on ollut myös taide- ja kulttuuriavustusten kuluvan vuoden määrärahojen 6. erä. Käsittelyssä on 11 määrärahaan kohdistuvaa hakemusta.  


Ehdotukset avustusten saajista ja hakuperusteista löydät Helsingin kaupungin verkkosivuilla julkaistusta kokouksen esityslistasta.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja on Sirpa Asko-Seljavaara (Kok.). Jaoston koko kokoonpanon näet täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
kulttuurin edistämisen päällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
puh. 040 3341204
veikko.kunnas@hel.fi

Sari Lehikoinen
viestintäasiantuntija
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
p. (09) 31085504, 050 5188720

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme