Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Ennakkotieto toimituksille: Puoluejohtajat kohtaavat OAJ:n koulutuskeskustelussa 30.1. Educa verkossa -tapahtumassa

Jaa

Puoluepuheenjohtajat kohtaavat OAJ:n järjestämässä kuntavaaliaiheisessa paneelissa lauantaina 30.1.2021 klo 11.30-13. Suuri koulutuskeskustelu käydään paikan päällä Messukeskuksessa. Koulutuskeskustelu huipentaa opetusalan Educa verkossa -tapahtuman, joka järjestetään koronan vuoksi netin välityksellä.

Median edustajat voivat seurata puoluejohtajien keskustelua joko paikan päällä Messukeskuksessa tai netin verkkolähetystä. Yleisö seuraa keskustelua verkosta.

Osallistujiksi ovat ilmoittautuneet SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin, Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho, Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo, Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo, Vasemmistoliiton 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ja Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo.

Paneelin juontajina toimivat MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka

Puoluejohtajilta kysytään, miten puolueet aikovat kehittää koulutusta, varhaiskasvatusta ja osaamista. OAJ muistuttaa kuntavaalien edellä äänestäjiä siitä, että isot asiat päätetään lähellä jokaista kuntalaista. Kuntavaalit ovat todelliset sivistysvaalit, sillä kuntapäättäjät ratkaisevat pitkälti koulutuksen laadun ja tarjonnan ja resurssit. Koulutus-, kasvatus- ja kulttuuripalvelut nousevat selkeästi kuntien ykköstehtäväksi, kun sote-palvelut siirtyvät alueille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme