Gummerus

Ennakkotietoa Gummeruksen kesän ja syksyn 2019 kirjoista

Jaa

Gummeruksen ensi kesän ja syksyn kirjakatalogi on julkaistu. Loppuvuonna ilmestyvissä kirjoissa käsitellään muun muassa koulukiusaamista ja sen pitkiä jälkiä, luontosuhdetta sekä Kalle Päätaloa, jonka syntymästä tulee syksyllä kuluneeksi 100 vuotta. Julkaisemme uutuuskirjat muun muassa Matti Röngältä, Antti Heikkiseltä sekä toukokuussa Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumassa esiintyviltä Nina Lykkeltä ja Kim Thúylta.

Kotimainen kaunokirjallisuus

22-vuotiaan Antti Röngän esikoisromaani Jalat ilmassa on riipaisevan rehellinen, omakohtainen kertomus siitä, miten kiusaaminen jättää kiusattuun arvet, jotka eivät parane koulun päätyttyä. Saamelainen runoilija, muusikko ja kulttuuri- ja ympäristöaktivisti Niillas Holmberg alleviivaa ihmisen ja maan välistä yhteyttä runokokoelmassaan Jalkapohja.

Historia herää henkiin kotimaisissa romaaneissa. Mikko Kamulan Tuonela vie 1400-luvun Savoon, Milja Kauniston Tulenpunainen kabaree suomalaistaiteilijoiden matkassa 1900-luvun alun Pariisiin ja Paula Havasteen Vierashuoneet Neuvosto-Eestiin, Saarenmaalle 1950-luvun myllerrykseen. Sotakirjailija Esa Sirénin Kompakkajoen sissipartiossa seikkaillaan jatkosodan lopun taisteluissa.

Jännäreiden lukijoita hemmotellaan. Matti Röngän Uskottu mies on kauan kaivattua jatkoa suositulle ja palkitulle Viktor Kärppä -sarjalle. Seppo Mustaluodon Kuoleman safari jatkaa entisen erikoisjoukko-operaattori Janne Norrmanin seikkailuja.


Suomennettu kaunokirjallisuus

Norjalaisen Nina Lykken läpimurtoromaani Ei, ei ja vielä kerran ei on herkullinen satiiri etuoikeutettuun elämään eksyneestä keskiluokasta. Vietnamista venepakolaisena Kanadaan lähteneen Kim Thúyn omaelämäkerralliset romaanit Ru ja Vi opettavat näkemään kauneutta ja hyvyyttä kaikkialla. Odotetut uutuudet julkaistaan myös muun muassa Camilla Grebeltä, Clare Mackintoshilta, Jojo Moyesilta ja Nora Robertsilta.


Tietokirjat


Syksyn tietokirjoissa käsitellään suomalaisen autofiktion kiistatonta kuningasta, 100-vuotisjuhlavuottaan viettävää Kalle Päätaloa. Antti Heikkinen sukeltaa tutkimusmatkalle Päätalon elämään, sanojen taakse, tekojen, tunnustusten ja muistojen äärelle kirjassaan Kallio-poika – Peilikuvassa Kalle Päätalo. 20-vuotiaana Iijoki-sarjaan rakastunut Karoliina Timonen kirjoittaa teoksessaan Kirjeitä Iijoelle kirjasarjan naisille romaanimenneisyyteen.

Martti Backmanin Rintamalääkärin kuolema kertoo kranaattikammosta kärsivän nuoren lääketieteen kandidaatin, Urpo Viinikan riipaisevan tarinan ja näyttää sodan sankaritarinoiden kääntöpuolen: ankaran pelon ja mielen järkkymisen.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Agricola-liikkeen toiminnanjohtaja Henrik Wikström pohtii luterilaisen kirkon kriisiä kirjassaan Mitä Jeesus tekisi? Ranskalaisen Le Monde Diplomatique -lehden päätoimittajan Mona Chollatin Naisia vai noitia? käsittelee naisvainoja ennen ja nyt.

Luontoon sukelletaan muun muassa Adela Pajusen ja Marko Leppäsen Suomalainen metsäkylpy -teoksessa sekä metsänhoitaja ja tietokirjailija Peter Wohllebenin Metsän käyttöoppaassa.

Tutustu kirjaluetteloon täällä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, vedos- ja haastattelupyynnöt:
Eeva Herrainsilta, viestintäpäällikkö, p. 040 5146 360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi

Arvostelukappaleet:
Rosa-Maria Kari, markkinointiviestinnän tuottaja, p. 050 477 9332,
rosa-maria.kari@gummerus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 749 / Lapinlahdenkatu 1 C
00101 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Mediatiedote: Kirja antisankari Jeesuksesta, punkista ja kirkon kriisistä12.9.2019 08:00:00 EESTTiedote

Vantaalaiseksi ammattikouludropoutiksi itseään luonnehtiva pappi Henrik Wikström kirjoittaa rohkeasti kirkon kriisistä 2000-luvulla. Kirjassaan Mitä Jeesus tekisi? (Gummerus) hän pohtii Jumalaa, tabuja, sankareita ja antisankareita, miehen ja naisen rooleja yhteiskunnassamme, rakkautta, hyvyyttä ja pahuutta. Lisäksi Wikström peräänkuuluttaa rohkeutta elää. ”Todelliset antisankarit eivät downshiftaa, he upshiftaavat siihen asti, että päätyvät ristille.”

Ennakkotiedote: Gummerus julkaisee kirjan Antti Röngän ja Petri Tammisen kirjeenvaihdosta4.9.2019 12:34:08 EESTTiedote

Silloin tällöin onnellinen (Gummerus) on kirja kahden kirjailijan, isän ja pojan, kirjeenvaihdosta. 23-vuotiaan Antti Röngän koulukiusaamisen pitkistä jäljistä kertova autofiktiivinen romaani Jalat ilmassa (Gummerus 2019) on ollut arvostelumenestys ja tämän syksyn puhutuin esikoisteos. Petri Tamminen on palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut romaaneja, lyhytproosaa ja kuunnelmia. Viimeisimpänä häneltä on ilmestynyt romaani Musta vyö (Otava 2019). Kirjeenvaihtokirja Silloin tällöin onnellinen julkaistaan tammikuussa 2020.

Mediatiedote: Syksyn jännittävimmät kirjat30.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Iltojen pimetessä moni kirjanystävä kaipaa jännitystä elämäänsä. Sitä tarjoaa muun muassa Alex Michaelidesin maailmanennätystrilleri Hiljainen potilas, jonka käännösoikeudet myytiin yli 40 maahan ennen kirjan ilmestymistä. Kotimaiset dekkarisarjat jatkuvat Matti Röngän Uskottu mies -romaanilla ja Sorjonen-sarjan uutuudella Ihmispeto. Dekkarisyksy huipentuu ruotsalaisen Camilla Greben vierailuun Helsingin kirjamessuilla. Grebe sai viime vuonna Pohjoismaiden parhaalle rikosromaanille myönnettävän Lasiavain-palkinnon.

Mediatiedote: Runoilija-aktivisti pohtii modernia saamelaisuutta28.8.2019 09:31:19 EESTTiedote

Niillas Holmbergin runokokoelma Jalkapohja (Gummerus) alleviivaa ihmisen ja maan välistä yhteyttä. Se ylistää luontoon liittyvää perinnetietoa ja samalla kyseenalaistaa sen soveltuvuutta moderniin aikaan ja mieleen. Menneen muistelun sijaan etsitään nykyihmisen hukassa olevaa preesensiä. Tiiviissä runoissa korostuu ympäristönsuojelun tärkeys ja ainoaa alkuperäiskansaamme uhkaava kehitys. Holmberg on synnyinseudullaan Utsjoella asuva saamelainen runoilija, muusikko ja ympäristö- ja kulttuuriaktivisti. Hän vierailee Helsingissä 6.–7.9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme