Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ennakkotietojen perusteella VAMKin rahoitusmittaritulokset paranivat edellisestä vuodesta

Jaa
Alustavat tiedot ammattikorkeakoulujen Osviitta-rahoitusmittarituloksista vuodelle 2022 ennakoivat taantumista koko Suomen tasolla. Kuitenkin Vaasan ammattikorkeakoulun osalta tulokset ovat parantuneet edellisestä vuodesta.
VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki
VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki

Helmikuun alussa julkaistujen ennakkotietojen perusteella Vaasan ammattikorkeakoulun osuus ammattikorkeakoulujen rahoitusmittarituloksista on kasvamassa 12,01 % vuodesta 2021, mikä on trendinä 1. sijalla Suomen 22 ammattikorkeakoulun joukossa. Vuoden 2021 toteumaan suhteutettuna ennakkotieto tarkoittaa VAMKille arviolta 1,782 M€ suurempaa OKM-perusrahoitusta jakautuen pääosin vuosille 2024–2026.

Suuntaa antava tilinpäätös päättyneestä vuodesta sisältää kattavasti tietoa AMK- ja YAMK-valmistuneista, opintopistemittareista sekä opiskelijapalautteesta. Lisäksi raportti sisältää vahvasti suuntaa antavaa tietoa ulkopuolisesta TKI-rahoituksesta ja julkaisuista sekä muodostaa suuntaa antavat ennusteet valmistuneiden työllistymisestä ja uraseurantakyselystä.

Prosentuaalisesti tarkastellen positiivisimmin VAMKilla on vuoteen 2021 verrattuna kehittynyt Jatkuva oppiminen-rahoitusmittari, missä VAMKin valtakunnallinen osuus on kasvanut 0,69 prosenttiyksikköä. Jatkuva oppiminen sisältää muun muassa avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuudet.

Puhtaasti euromääräisesti tarkastellen VAMKin kehitys on ollut parasta AMK-tutkinnot (kiintiöidyt pisteet) -rahoitusmittarissa, missä osuuden ennakoitu muutos tuo arviolta 856 k€ lisää rahoitusta verrattuna vuoden 2021 toteumaan.

Lopulliset tulokset varmistuvat elokuussa

Mittaritulokset-raportti julkaistaan Viivain Oy:n Osviitta-tietopalvelussa kesäkuussa OKM:n vahvistettua perusrahoituksen rahoituksessa käytetyt indikaattoritiedot. Tämän jälkeen tietoihin voidaan vielä tehdä korjauksia ammattikorkeakoulujen kommenttien perusteella. Lopullinen Mittaritulokset 2023-raportti julkaistaan elokuun aikana ja se sisältää kaikki tarkistetut ja tiedossa olevat rahoituksessa käytettävät mittaritoteumat.

Osviitta-tietopalvelu julkaisi kuitenkin helmikuun alussa rahoitusmittaritietojen tulokset pikaraportissaan, koska toteumat tai lähes valmiit tiedot ovat jo saatavilla isosta osasta rahoitusmittareita. Vaikka ennakkotiedot antavatkin hyvän kuvan ammattikorkeakoulujen rahoitusmittaritiedoista koko Suomen ja yksittäisten korkeakoulujen osalta, voi ennakkotietoihin tulla isojakin muutoksia. Erityisesti ulkopuolisen TKI-rahoituksen ja julkaisujen osalta tiedoissa voi olla merkittäviä puutteita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki
VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Vetytalous tulee – VAMK ja Turun AMK kouluttavat vetyteknologian osaajia17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vedystä kaavaillaan energia- ja kestävyyskriisin ratkaisijaa ja Suomessakin on alettu panostamaan vetyinvestointeihin enenevissä määrin. Energiantuotannon rakennemuutos kohti päästöttömiä energiaratkaisuja luo kysyntää vetytalouteen liittyvälle koulutukselle. Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulujen yhdessä verkossa järjestämä maksuton Vedyntuotanto ja vetytalouden arvoketjut – koulutus vastaa osaltaan näihin osaamistarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme