Varma

Ennätyksellinen indeksikorotus kasvatti Varman eläkkeensaajien määrää tuhansilla

Jaa

Vuoden 2023 alussa eläkkeisiin tehty poikkeuksellisen suuri indeksikorotus lisäsi sekä osittaisen vanhuuseläkkeen että vanhuuseläkkeen hakemusmäärää Varmassa merkittävästi. Hakemusmäärän kasvu ei hidastanut hakemusten käsittelyaikaa, ja myös asiakastyytyväisyys säilyi korkealla tasolla.

Vuonna 2022 Varma antoi noin 58 000 eläke- ja kuntoutuspäätöstä. Varmasta eläkettä saavien määrä oli vuoden lopussa 352 000, joka on 6 000 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Osittaisen vanhuuseläkkeen hakemusmäärä lähes kolminkertaistui

Eläkehakemusten määrä kasvoi viime vuonna erityisesti osittaisessa vanhuuseläkkeessä. Määrä kasvoi peräti 190 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna. Saimme hakemuksia erityisen runsaasti syys–marraskuun aikana. Vuoden aikana osittaiselle vanhuuseläkkeelle jäi lähes 7 000 asiakastamme. Valtaosa, 65 prosenttia, oli miehiä.

– Hakemusmäärä selittyy suurelta osin maksussa oleviin eläkkeisiin tämän vuoden alussa tehdyllä indeksikorotuksella, joka kasvatti eläkkeiden määrää poikkeuksellisen paljon, 6,8 prosenttia. Tämä sai monen hakemaan osittaista vanhuuseläkettä vuoden 2022 puolella, eläkepalvelujohtaja Tarja Syvälä kertoo.

Kasvanut kiinnostus indeksikorotukseen ja eläkkeisiin näkyi myös verkko- ja puhelinpalvelussamme. Asiointipalvelussamme asiakkaat tekivät ove-eläkearvioita lähes 18 000 kpl, joka on kolme kertaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Eläkeneuvontaamme tulleiden puheluiden määrä kasvoi loka–marraskuussa noin 80 prosenttia.

Työeläkeindeksin korotus heijastui myös vanhuuseläkehakemusten määrään vuonna 2022. Niiden määrä kasvoi merkittävästi, 26 prosenttia.

Sujuva hakemuskäsittely näkyi asiakastyytyväisyydessä

Hakemusmäärän roima kasvu ei juurikaan hidastanut asiakkaidemme eläkehakemusten käsittelyaikaa. Osittaisen vanhuuseläkkeen päätöksen sai syksyllä keskimäärin yhdessä päivässä, ja vanhuuseläkkeen päätöksen kuudessa päivässä.

– Hakemuskäsittelymme toimi ruuhkatilanteessakin nopeasti. Tähän vaikutti merkittävästi se, että olemme kehittäneet eläkehakemusten käsittelyprosessin mahdollisimman sujuvaksi, Tarja Syvälä kertoo.

Asiakaspalvelun kasvaneesta kysynnästä huolimatta henkilöasiakkaidemme asiakastyytyväisyys säilyi koko vuoden erittäin korkealla tasolla. Eläkepalvelujen puhelinpalvelun asiakastyytyväisyys oli 9,4 (asteikolla 0–10), osittaisen vanhuuseläkkeen hakemuskäsittelyn 9,5 ja vanhuuseläkkeen hakemuskäsittelyn 9,4.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 945 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2021 Varman maksutulo oli 5,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2022 lopussa 56,4 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Varma receives EcoVadis Platinum recognition for its responsibility performance for second time30.1.2023 16:43:36 EET | Press release

EcoVadis, a globally recognized business sustainability rating provider, has awarded Varma the Platinum EcoVadis Medal. Varma’s sustainability practices were rated as excellent, and we ranked in the top one per cent of the 90,000 companies analysed. Varma’s sustainability efforts focus especially on mitigating climate change in investments and promoting equality in working life.

Varma nousi toista kertaa kärkijoukkoon kansainvälisessä vastuullisuusarvioinnissa30.1.2023 08:09:06 EET | Tiedote

Yritysten vastuullisuutta kansainvälisesti arvioiva EcoVadis on myöntänyt Varmalle platinatason tunnustuksen (Platinum EcoVadis Medal). Varman vastuullisuuskäytännöt arvioitiin erinomaisiksi, ja ylsimme yhden prosentin parhaimmistoon 90 000 analysoidun yrityksen joukossa. Varman vastuullisuustyössä on kiinnitetty erityistä huomiota ilmastonmuutoksen hillintään sijoituksissa ja yhdenvertaisen työelämän kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme