Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ennätyksellinen määrä ensisijaisia hakijoita VAMKin kansainvälisiin koulutusohjelmiin

Jaa

Vuoden 2023 ensimmäisen kansallisen yhteishaun tulokset englanninkielisten koulutusohjelmien osalta ennakoivat hakijoiden määrän valtavaa kasvua. Edellisvuoden tapaan VAMKin kansainvälisiin ohjelmiin haettiin ennätyksellisen paljon. Ensisijaisten hakijoiden määrä lisääntyi 250 % verrattuna vuoden 2022 tuloksiin. VAMKin kokonaishakijamäärä oli yli 8500.

Alustavien tietojen mukaan valtakunnallisessa yhteishaussa oli yhteensä 63 500 hakijaa suomalaisten korkeakoulujen englanninkielisiin AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin ja taiteen opinto-ohjelmiin. VAMKiin hakijoiden määrä kolminkertaistui vuoteen 2022 verrattuna.

International Business-koulutusohjelma houkuttelee kansainvälisiä hakijoita

Tarjolla olleista kahdesta koulutusohjelmasta houkuttelevin oli kansainvälisen kaupan englanninkielinen tradenomikoulutusohjelma, International Business, johon jätettiin lähes 4 500 hakemusta. Näistä 14 % oli ensisijaisia hakemuksia.

Haettavana oli myös kolme ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusohjelmaa, joihin tuli yhteensä lähes 1 800 hakemusta. Näistä suosituin oli International Business Management, johon jätettiin noin 750 hakemusta. Ensisijaisia hakemuksia näistä oli 30 %.

Lukiovierailut kohdemarkkinoilla ovat tuottaneet tulosta

Yleisesti ottaen VAMKin hakijat edustavat monipuolisesti eri kansallisuuksia. VAMKin kiinnostavimpia maantieteellisiä rekrytointimaita ovat mm. Sri Lanka, Intia ja Vietnam, joissa on paljon korkeakouluikäisiä nuoria. Mutta merkittävää kasvua voitiin nähdä myös tulevien opiskelijoiden määrässä esimerkiksi Yhdistyneistä arabiemiirikunnista, Keniasta, Tansaniasta ja Ghanasta.

”Strategiamme kansainvälisissä opiskelijarekrytoinneissa tähtää monipuolistamiseen. Tämä auttaa meitä tasapainottamaan ja hallitsemaan riskejä sekä parantamaan opiskelijakokemusta. Vuoden 2023 elokuussa aloittaville markkinoinnin painopiste on ollut Aasian maissa, kuten Intiassa ja Vietnamissa, sekä Lähi-idässä Arabiemiirikunnissa, Libanonissa ja Jordaniassa. Erityisesti Arabiemiirikunnissa ja Intiassa olemme panostaneet lukiovierailuihin ja tämä on selvästi kannattanut”, kommentoi Sirpa Rutanen, VAMKin viestintä- ja markkinointipäällikkö.

"Opiskelijavalinnat tehdään kevään aikana valintakokeella AMK-hakukohteissa ja ylempien korkeakoulututkintojen osalta vaihtelevin valintamenetelmin. Opinnot alkavat syksyllä 2023", kertoo Juha Vierola, VAMKin opiskelijapalveluiden päällikkö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK Career Rekry event brings students and companies together11.1.2023 09:04:38 EET | Press release

Vaasa University of Applied Sciences organises a recruitment day on January 19th, in which 20 local companies operating in various fields will participate. Career Rekry responds to the talent shortage by bringing together students looking for summer jobs and internships with the companies in the region struggling with a talent shortage. The event is open to all students from different universities in Vaasa.

Haku VAMKin kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkaa 4.1.4.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

VAMKin koulutusohjelmat pyrkivät vastaamaan alueen energiateknologian klusterin yritysten tarpeisiin kouluttamalla tulevaisuuden osaajia kestävässä kehityksessä, vihreissä energiaratkaisuissa ja vastuullisuudessa. Tammikuun yhteishaussa 4.-18.1.2023 on mahdollista hakea englanninkielisiin koulutusohjelmiimme. AMK-tutkinnon lisäksi meillä voi opiskella YAMK-tutkinnon VAMK Master Schoolissa. Opinnot alkavat elokuussa 2023. Haku tapahtuu Opintopolku-portaalin kautta. https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme