Uudenmaan ELY-keskus

Ennätysmäärä euroja vesienhoitoon Uudellamaalla vuonna 2022

Jaa

Uudenmaan ELY-keskus on tänä vuonna tukenut vesienhoitohankkeiden toteuttamista Uudellamaalla euromääräisesti enemmän kuin koskaan aiemmin: se myönsi harkinnanvaraisia valtionavustuksia 18 hankkeelle yhteensä lähes 1,5 miljoonaa euroa. Osa hankkeista toteutetaan tänä vuonna, osa hankkeista päättyy viimeistään vuonna 2024.

Yksi mielenkiintoisimmista vesienhoitohankkeista Uudellamaalla on Karjaanjoen ja Siuntionjoen vesistöalueilla meneillään oleva LUUVIRSU-hanke. Siinä keskitytään erityisesti virtavesiluonnon suojeluun, kunnostamiseen ja monimuotoisuuden turvaamiseen.

- On hienoa, että voimme myöntää avustusta myös virtavesien luonnontilan parantamiseen. Vesienhoitoavustuksen myöntäminen oli mahdollista, koska hanke ei ole kalataloudellinen kunnostushanke, kertoo erikoistutkija Pasi Lempinen.

Vesienhoitohankkeiden avustuksia voi hakea lokakuun puolivälistä alkaen. ELY-keskus tiedottaa avustusten hakuajan alkamisesta ja hakuohjeista haun käynnistyessä.

Yhteyshenkilöt

Uudenmaan ELY-keskuksen avustukset vesienhoitohankkeisiin:
Erikoistutkija Pasi Lempinen, pasi.lempinen(at)ely-keskus.fi, 0295 021 425

LUUVIRSU-hanke: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry / Västra Nylands vatten och miljö r.f.
Juha-Pekka Vähä, Hankepäällikkö, FT / Projektchef, juha-pekka.vaha(at)luvy.fi, +358 45 7750 7727
Joonas Tammivuori, Hankekoordinaattori, MMM / Projektkoordinator, Joonas.Tammivuori(at)luvy.fi, +358 50 326 3302

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Orsaken till och miljökonsekvenserna av ett kemikalieläckage vid Kierto Ympäristöpalvelut Oy undersöks23.9.2022 12:10:00 EEST | Tiedote

Vid Kierto Oy:s anläggning för behandling av farligt avfall i Träskända inträffade måndagen den 19 september 2022 en allvarlig arbetsolycka där kväveoxider frigjordes i luften. Skadan upptäcktes cirka kl. 19.00. Räddningsverket uppmanade dem som bor i närheten att stanna inomhus och stänga av luftkonditioneringen. De fick situationen under kontroll och faran var över ca kl. 22.00. Två anställda fördes till sjukhus på grund av olyckan. Enligt erhållna uppgifter antas spridningen av kväveoxider i omgivningen vara liten. Mellersta Nylands miljöcentral rekommenderar dock att man tvättar grönsaker och frukter som plockats i hemträdgården under de närmaste dagarna, om man vill försäkra sig om att de inte innehåller föroreningar från utomhusluften. Mer specifika orsaker till olyckan och eventuella miljökonsekvenser undersöks. Enligt aktuell information pumpade de anställda som var i företagets kvällsskift blandsyra (salpetersyra, fluorväte och ättiksyra) för behandling till reaktor S10, där d

Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n kemikaalivuodon syitä ja ympäristövaikutuksia tutkitaan23.9.2022 12:10:00 EEST | Tiedote

Kierto Oy:n Järvenpään vaarallisen jätteen käsittelylaitoksella sattui maanantaina 19.9.2022 vakava työtapaturma, jossa ilmaan vapautui typen oksideja. Vahinko havaittiin n. klo 19.00. Pelastuslaitos kehotti lähiasukkaita pysymään sisätiloissa ja sammuttamaan ilmastoinnin. Se sai tilanteen haltuun ja vaara oli ohitse n. klo 22.00. Kaksi työntekijää vietiin onnettomuuden vuoksi sairaalahoitoon. Saatujen tietojen perusteella typen oksidien leviämisen ympäristöön arvellaan olevan vähäinen. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus suosittelee kuitenkin pesemään lähipäivinä kotipuutarhasta poimitut kasvikset ja hedelmät, jos haluaa varmistua, ettei niissä ole ulkoilman epäpuhtauksia. Onnettomuuteen johtaneita tarkempia syitä ja mahdollisia ympäristövaikutuksia tutkitaan. Tämänhetkisen tiedon perusteella yrityksen iltavuorossa olleet työntekijät pumppasivat käsittelyyn menevää sekahappoa (typpihappo, fluorivety ja etikkahappo) reaktoriin S10, jonka pohjalla oli ollut sakkaa aiemmasta neutralointikäsi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme