Oulun yliopisto

Ennätyssuuri Pedaforum 2020 pohtii digiloikkaa ja koronan tuomia muutoksia

Jaa

Oulun yliopistossa 20.–21.8. pidettävä oppimisen ja opetuksen Pedaforum 2020 -seminaari pureutuu tänä vuonna erityisen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten digitalisaatioon ja koronan tuomiin muutoksiin opetuksessa. Ohjelmassa käsitellään myös jatkuvaa ja avointa oppimista, erilaisia oppimisympäristöjä, oppijoita ja esteettömyyttä sekä tutustutaan pessimismipedagogiikkaan.

Pedaforum 2020 kokoaa ennätykselliset yli 1200 koulutuksen kentän toimijaa, opetuksen, ohjauksen, opintohallinnon ja -palveluiden asiantuntijaa, opiskelijaa ja muuta korkeakouluopetuksesta kiinnostunutta. Luentoja, keskusteluja, opetuskokeiluita ja erilaisia sessioita on yli 130. Pedaforum järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa ja maksuttomana.

Päivien tavoitteena on jakaa kokemuksia hyvistä käytännöistä ja tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta.

”Juuri nyt on huomioitava, että korona ei ole pelkästään terveyteen liittyvä globaali kriisi vaan myös koulutuksen kriisi; jatkuvan oppimisen tarve on polttava. Tämän päivän tilanne haastaa meitä: mitä ja miten koulutetaan lapsia ja nuoria tulevaisuuteen, jota emme voi ennustaa?”, keynote-puhuja, professori Sanna Järvelä Oulun yliopistosta pohtii.

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun asiantuntijat esittelevät seminaarissa muun muassa muuntojoustavan digiluokan, verkko-oppimisympäristöjä ja digitaalisia opetusmenetelmiä eri ammattien, kuten erikoislääkärien ja ajoneuvokatsastajien koulutuksessa. Analytiikkaälyä, massiivisen nonstop-verkkototeutuksen toimivia pedagogisia ratkaisuja sekä tehokasta verkko-ohjausta korkeakoulutuksessa opintojen keskeytysten vähentämiseksi tarkastellaan. Yhteisöllistä oppimista pohditaan vuorovaikutuksen sekä verkostojen luomien osaamisekosysteemien kilpailuedun kannalta.

Oman mausteensa Pedaforum 2020 -päiville tuo ensimmäistä kertaa asiantuntijafoorumilla esiteltävä pessimismipedagogiikka, joka muun muassa kysyy, saako epäonnistumisista puhua.

Pedaforum-seminaareja on järjestetty vuosittain vuodesta 1996 eri yliopistokaupungeissa. Seminaari järjestetään Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pedaforum-työryhmän puheenjohtaja, professori Helka-Liisa Hentilä, p. 0294 484981, helka-liisa.hentila@oulu.fi
yliopisto-opettaja Tanja Kähkönen, Oulun yliopisto, p. 0294 484154, tanja.kahkonen@oulu.fi
lehtori Hanna Alaniska, Oamk, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, p. 040 642 8025, hanna.alaniska@oamk.fi
viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle17.9.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Metsäsertifiointia tiukennettava pienvesien suojelun tehostamiseksi11.9.2020 12:50:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosaan Suomen talousmetsistä sovellettu PEFC-sertifikaatti on suojavyöhykkeen leveyden suhteen riittämätön eikä tarjoa suojaa metsäpuroille avohakkuiden vaikutuksilta. PEFC-sertifikaatin mukaisesti suojelluissa puroissa ympäristöolot poikkesivat metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolelle jääneistä vertailupuroista ja johtivat puroeliöstön monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme