Oulun yliopisto

Ennätyssuuri Pedaforum 2020 pohtii digiloikkaa ja koronan tuomia muutoksia

Jaa
Oulun yliopistossa 20.–21.8. pidettävä oppimisen ja opetuksen Pedaforum 2020 -seminaari pureutuu tänä vuonna erityisen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten digitalisaatioon ja koronan tuomiin muutoksiin opetuksessa. Ohjelmassa käsitellään myös jatkuvaa ja avointa oppimista, erilaisia oppimisympäristöjä, oppijoita ja esteettömyyttä sekä tutustutaan pessimismipedagogiikkaan.

Pedaforum 2020 kokoaa ennätykselliset yli 1200 koulutuksen kentän toimijaa, opetuksen, ohjauksen, opintohallinnon ja -palveluiden asiantuntijaa, opiskelijaa ja muuta korkeakouluopetuksesta kiinnostunutta. Luentoja, keskusteluja, opetuskokeiluita ja erilaisia sessioita on yli 130. Pedaforum järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kokonaan verkossa ja maksuttomana.

Päivien tavoitteena on jakaa kokemuksia hyvistä käytännöistä ja tietoa korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta.

”Juuri nyt on huomioitava, että korona ei ole pelkästään terveyteen liittyvä globaali kriisi vaan myös koulutuksen kriisi; jatkuvan oppimisen tarve on polttava. Tämän päivän tilanne haastaa meitä: mitä ja miten koulutetaan lapsia ja nuoria tulevaisuuteen, jota emme voi ennustaa?”, keynote-puhuja, professori Sanna Järvelä Oulun yliopistosta pohtii.

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun asiantuntijat esittelevät seminaarissa muun muassa muuntojoustavan digiluokan, verkko-oppimisympäristöjä ja digitaalisia opetusmenetelmiä eri ammattien, kuten erikoislääkärien ja ajoneuvokatsastajien koulutuksessa. Analytiikkaälyä, massiivisen nonstop-verkkototeutuksen toimivia pedagogisia ratkaisuja sekä tehokasta verkko-ohjausta korkeakoulutuksessa opintojen keskeytysten vähentämiseksi tarkastellaan. Yhteisöllistä oppimista pohditaan vuorovaikutuksen sekä verkostojen luomien osaamisekosysteemien kilpailuedun kannalta.

Oman mausteensa Pedaforum 2020 -päiville tuo ensimmäistä kertaa asiantuntijafoorumilla esiteltävä pessimismipedagogiikka, joka muun muassa kysyy, saako epäonnistumisista puhua.

Pedaforum-seminaareja on järjestetty vuosittain vuodesta 1996 eri yliopistokaupungeissa. Seminaari järjestetään Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pedaforum-työryhmän puheenjohtaja, professori Helka-Liisa Hentilä, p. 0294 484981, helka-liisa.hentila@oulu.fi
yliopisto-opettaja Tanja Kähkönen, Oulun yliopisto, p. 0294 484154, tanja.kahkonen@oulu.fi
lehtori Hanna Alaniska, Oamk, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, p. 040 642 8025, hanna.alaniska@oamk.fi
viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkijat kehittävät älykkäitä bioteknologisia ratkaisuja pohjoisista luonnonvaroista24.6.2025 05:50:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston johtama uusi tutkimushanke WaVes – Smart Innovative Biotechnology from Arctic Plant-Derived Waxes and NanoBiomaterials keskittyy hyödyntämään arktisista kasveista, kuten pohjoisista marjoista ja kuusen neulasista, saatavia vaha- ja nanobiomateriaaleja korkeaa lisäarvoa tuottavien bioteknologisten sovellusten kehittämisessä. Tavoitteena on edistää kestävää biotaloutta ja luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä erityisesti pohjoisilla alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye