Enontekiö sai Nosto-käteisautomaatin – ”tärkeä symboli kuntalaisille”

Jaa
Enontekiössä voi jälleen nostaa käteistä rahaa, kun Nosto-käteisautomaatti tuli Enontekiön kuntakeskus Hettaan, perinteikkään K-market Rantakokon ulkoseinään. Enontekiöläiset ovat eläneet lähes vuoden ilman käteisautomaattia, kun kunnan ainoa Otto-käteisautomaatti poistui viime kesäkuussa. Lähimmälle käteisautomaatille Muonioon on ollut matkaa noin 80 kilometriä.

”Käteisautomaatti on kuntalaisille ja kunnassa vieraileville matkailijoille hyvin merkittävä palvelu. Uuden käteisautomaatin saapuminen on positiivinen symboli kuntalaisille – emme ole hiipuva vaan kasvuvaihetta elävä kunta”, Enontekiön kunnanjohtaja Samuli Mikkola kertoo.

Aloite uuden automaatin saamiseksi Nostolta tuli kunnalta. Enontekiön pankki on auki ainoastaan yhtenä päivänä viikossa. Etenkin vanhempi väestö ja matkailuyrittäjät ovat kaivanneet Enontekiölle käteisautomaattia. Myös turisteille käteisen olemassaolo on tärkeää. Enontekiön turisteista suurin osa tulee Isosta-Britanniasta.

”Olen saanut jo tässä vaiheessa kuntalaisilta paljon kiitollisia viestejä automaatin palaamisesta kirkonkylälle. Kaiken kaikkiaan olemme erittäin iloisia käteisautomaatin palaamisesta. Se helpottaa monen kuntalaisen elämää merkittävällä tavalla”, Mikkola sanoo.

Käteinen raha puhuttaa taas suomalaisia

Pandemia-aika ja Ukrainan sota lisäsivät viime vuonna käteisnostojen määrää Suomessa. Viimeaikainen maailmantilanne on myös voimistanut keskustelua käteisen rahan merkityksestä etenkin huoltovarmuuden näkökulmasta. Suomi on sähköistänyt pankkipalveluitaan Euroopassa eturintamassa.

Nokas CMS Oy:n missiona on tuoda käteinen raha mahdollisimman monen suomalaisen ulottuville ja perustaa käteisautomaatteja myös harvaan asutuille alueille. Yhteiskunnallinen tilanne, etenkin korkojen, rahoituskustannusten ja polttoaineen hinnan nousu, ovat kuitenkin viime kuukausina vaikeuttaneet liiketoimintaa ja mission toteuttamista.

”Nosto-käteisautomaatit haluaa huolehtia, että käteinen raha on maaseudun ja harvaan asuttujen alueiden ulottuvilla. Nykyisessä maailmantilanteessa tämän vastuun kantaminen on kuitenkin taloudellisessa mielessä yhä haastavampaa. Suomessa yhteiskunta ei ylläpidä käteisautomaatteja eikä tue niiden olemassaoloa vaan niiden olemassaolo nojaa yksityisiin toimijoihin”, Nokas CMS Oy:n myynti- ja kehitysjohtaja Risto Lepo kertoo.

Tapahtumamäärät ja se, käytetäänkö kotimaisia vai ulkomaisia kortteja, vaikuttavat käteisautomaattien kannattavuuteen. ”Enontekiön tapauksessa kunta on kanssamme jakamassa riskiä, mikäli automaatilla ei ole riittävästi tapahtumamääriä”, Lepo kertoo.

Yhteystiedot:

Risto Lepo

Myynti- ja kehitysjohtaja |Nokas CMS Oy

Mobile: +358 40 544 2247|

mail: risto.lepo@nokas.com 

 

Samuli Mikkola

Kunnanjohtaja, Enontekiö

Mobile 040 069 4945

 samuli.mikkola@enontekio.fi

Tietoja julkaisijasta

Nosto-käteisautomaatit, Nokas CMS Oy
Karhumäentie 3
01530 Vantaa

https://nostoautomaatti.fi

Nosto-käteisautomaatit ovat toimineet Suomessa vuodesta 2017. Ne ovat osa norjalaista Nokas-konsernia, joka on Skandinavian suurin käteishuoltoalan yritys. Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa toimiva konserni käsittelee vuosittain yli 10 miljardia euroa käteistä rahaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nosto-käteisautomaatit, Nokas CMS Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme