Zeroten Oy

Enontekiön kunta aikoo perustaa seriffin toimen vastatoimena poliisivirkojen lakkauttamiselle

Jaa

Enontekiön kunnan poliisinvirat loppuvat vuodenvaihteessa. Suomen kolmanneksi suurin kunta aikoo vastata turvallisuushaasteeseen omalla seriffillä. – Kunnalla on vastuu kuntalaisista, vaikka valtiolla onkin vastuu poliisitoimista, sanoo Enontekiön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen.

Antti Tonteri Hetan keskustassa Kuva: Jari Rantapelkonen
Antti Tonteri Hetan keskustassa Kuva: Jari Rantapelkonen

Tieto Enontekiön poliisin virkojen lopettamisesta saatiin syyskuussa. Lapin poliisi perusteli päätöstä sillä, että Enontekiön poliisipartion poliisi oli jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa ja Lapin poliisi taas aikeissa vahvistaa Kittilän poliisia.

– Me emme jätä tätä tähän vaan käytämme kaikki keinot, että poliisi säilyy Enontekiöllä, sanoi Enontekiön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen tuolloin.

Seriffi tuo turvaa kuntalaisille ja matkailijoille

Enontekiö on Suomen kolmanneksi suurin kunta. Päätös poliisittomuudesta on huolestuttanut kuntalaisia.

– Meiltä on lopetettu myös rajavartio. Viime viikolla poliisia odotettiin 2,5 tuntia uhkaavassa tilanteessa Hetassa. Jos tilanne olisi ollut Kilpisjärvellä, odotusaika olisi venynyt viiteen tuntiin, Seppo Alatörmänen kuvailee nykytilannetta. – Rekkaonnettomuudet aiheuttavat viikoittain ongelmia valtatie 21:n varrella. Liikenne voi olla poikki tuntikausia, ja viimeksi pyysimme liikenteenohjausapua Norjasta.

Saamelaisalueen viranomaisia työllistävät lisäksi muun muassa porovarkaudet sekä maastoon eksyneet ihmiset.

– Enontekiössä pitää lain mukaan olla poliisiasema, mutta kohta poliisiasemalla ei ole poliisia, Seppo Alatörmänen sanoo. ­ ­ – Kuitenkaan esimerkiksi keskustelut sisäministeri Paula Risikon kanssa eivät ole tuoneet muutosta tilanteeseen.

Kunnan turvallisuustilanteen takaamiseksi Enontekiö suunnittelee kunnallisen seriffin toimen perustamista.

– Kuntalaisten turvallisuuden tunne palautetaan, ja mahdollisena ratkaisuna tähän voisi olla kunnan perustama seriffin toimi. Toimi olisi voimassa, kunnes kuntaan saadaan jälleen poliisi, kunnanvaltuuston puheenjohtaja summaa.

– Kunnalla on vastuu kuntalaisista, vaikka valtiolla on vastuu poliisitoimista. Enontekiö haluaa olla houkutteleva kunta yrittäjille, asukkaille ja myös turvapaikanhakijoille.

Enontekiön seriffiksi on jo ilmoittautunut Antti Tonteri. Hänellä on vankka paikallistuntemus, ja tämänhetkisenä päivätyönään hän tekee maastotarkastuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seppo Alatörmänen
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja
Enontekiön kunta
seppo.alatormanen@enontekio.fi
+358 (0)40 684 6871

Kuvat

Antti Tonteri Hetan keskustassa Kuva: Jari Rantapelkonen
Antti Tonteri Hetan keskustassa Kuva: Jari Rantapelkonen
Lataa
Kuva: Jari Rantapelkonen, Suomi100 valaistus Saanatunturilla
Kuva: Jari Rantapelkonen, Suomi100 valaistus Saanatunturilla
Lataa
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen pitämässä puhetta Suomi100 -tilaisuudessa Kuva: Jari Rantapelkonen
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen pitämässä puhetta Suomi100 -tilaisuudessa Kuva: Jari Rantapelkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Zeroten Oy
Zeroten Oy
Malmin Raitti 17 A
00700 Helsinki

http://www.zeroten.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Zeroten Oy

Energiajuomien markkinoille uusia brändejä ja tekijöitä12.6.2017 09:57Tiedote

Pivox Oy on tuonut markkinoille uudet Belief- ja State-juomat, jotka haastavat perinteiset energiajuomat raikkaudellaan ja Belief myös sokerittomuudellaan. Tuore maahantuontiyritys uskoo hyvinvoinnin trendin vauhdittavan terveellisten virkistysvesien kysyntää. Kuluttajatutkimusten mukaan ihmiset kaipaavat terveellisempiä vaihtoehtoja perinteisten energiajuomien ja kahvin sijaan. Uudet juomat onkin kehitetty aikuiseen makuun vastaamaan sekä urheilijoiden että normaalien kuluttajien tarpeita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme