Zeroten Oy

Enontekiön kunta aikoo perustaa seriffin toimen vastatoimena poliisivirkojen lakkauttamiselle

Jaa
Enontekiön kunnan poliisinvirat loppuvat vuodenvaihteessa. Suomen kolmanneksi suurin kunta aikoo vastata turvallisuushaasteeseen omalla seriffillä. – Kunnalla on vastuu kuntalaisista, vaikka valtiolla onkin vastuu poliisitoimista, sanoo Enontekiön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen.
Kuva: Jari Rantapelkonen, Suomi100 valaistus Saanatunturilla
Kuva: Jari Rantapelkonen, Suomi100 valaistus Saanatunturilla

Tieto Enontekiön poliisin virkojen lopettamisesta saatiin syyskuussa. Lapin poliisi perusteli päätöstä sillä, että Enontekiön poliisipartion poliisi oli jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa ja Lapin poliisi taas aikeissa vahvistaa Kittilän poliisia.

– Me emme jätä tätä tähän vaan käytämme kaikki keinot, että poliisi säilyy Enontekiöllä, sanoi Enontekiön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen tuolloin.

Seriffi tuo turvaa kuntalaisille ja matkailijoille

Enontekiö on Suomen kolmanneksi suurin kunta. Päätös poliisittomuudesta on huolestuttanut kuntalaisia.

– Meiltä on lopetettu myös rajavartio. Viime viikolla poliisia odotettiin 2,5 tuntia uhkaavassa tilanteessa Hetassa. Jos tilanne olisi ollut Kilpisjärvellä, odotusaika olisi venynyt viiteen tuntiin, Seppo Alatörmänen kuvailee nykytilannetta. – Rekkaonnettomuudet aiheuttavat viikoittain ongelmia valtatie 21:n varrella. Liikenne voi olla poikki tuntikausia, ja viimeksi pyysimme liikenteenohjausapua Norjasta.

Saamelaisalueen viranomaisia työllistävät lisäksi muun muassa porovarkaudet sekä maastoon eksyneet ihmiset.

– Enontekiössä pitää lain mukaan olla poliisiasema, mutta kohta poliisiasemalla ei ole poliisia, Seppo Alatörmänen sanoo. ­ ­ – Kuitenkaan esimerkiksi keskustelut sisäministeri Paula Risikon kanssa eivät ole tuoneet muutosta tilanteeseen.

Kunnan turvallisuustilanteen takaamiseksi Enontekiö suunnittelee kunnallisen seriffin toimen perustamista.

– Kuntalaisten turvallisuuden tunne palautetaan, ja mahdollisena ratkaisuna tähän voisi olla kunnan perustama seriffin toimi. Toimi olisi voimassa, kunnes kuntaan saadaan jälleen poliisi, kunnanvaltuuston puheenjohtaja summaa.

– Kunnalla on vastuu kuntalaisista, vaikka valtiolla on vastuu poliisitoimista. Enontekiö haluaa olla houkutteleva kunta yrittäjille, asukkaille ja myös turvapaikanhakijoille.

Enontekiön seriffiksi on jo ilmoittautunut Antti Tonteri. Hänellä on vankka paikallistuntemus, ja tämänhetkisenä päivätyönään hän tekee maastotarkastuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seppo Alatörmänen
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja
Enontekiön kunta
seppo.alatormanen@enontekio.fi
+358 (0)40 684 6871

Kuvat

Kuva: Jari Rantapelkonen, Suomi100 valaistus Saanatunturilla
Kuva: Jari Rantapelkonen, Suomi100 valaistus Saanatunturilla
Lataa
Antti Tonteri Hetan keskustassa Kuva: Jari Rantapelkonen
Antti Tonteri Hetan keskustassa Kuva: Jari Rantapelkonen
Lataa
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen pitämässä puhetta Suomi100 -tilaisuudessa Kuva: Jari Rantapelkonen
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen pitämässä puhetta Suomi100 -tilaisuudessa Kuva: Jari Rantapelkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Zeroten Oy
Zeroten Oy
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

http://www.zeroten.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Zeroten Oy

Uudentyyppisellä palvelukonseptilla tukea suomalaisten PK-yritysten kasvuun11.5.2023 14:47:20 EEST | Tiedote

Pk- yritysten siirtymistä digimarkkinoinnin pariin hidastaa usein markkinointiviestintäpalvelujen korkea hintataso ja vaikea terminologia. Markkinoinnin ja viestinnän rooli liiketoiminnan kasvattajana ja ylläpitäjänä on kuitenkin kiistaton. Zeroten on vastannut haasteeseen lanseeraamalla markkinointiviestinnän työkalupakin, Boundian, josta markkinointipalvelut saa valmiiksi paketoituina ja leasingrahoituksella.

Uusi liikuntatapahtuma LOL Expo kerää yhteen liikunnasta, hyvinvoinnista ja terveyttä edistävästä ravinnosta kiinnostuneet14.4.2023 11:01:24 EEST | Tiedote

LOL Expo 2023 esittelee monipuolisesti liikuntapalveluita, ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa sekä terveyttä edistävää ravitsemusalaa. Kuluttajille suunnattu messutapahtuma järjestetään Wanhassa Satamassa 26.8.2023. Tapahtuman tavoitteena on paitsi madaltaa kynnystä liikunnan pariin ja antaa eri ikäisille liikkujille tietoa eri lajeista, mahdollisuuksista ja menetelmistä. Tapahtumajärjestäjien tarkoituksena on vakiinnuttaa asema liikunta-ja hyvinvointialan tuottajien ja kuluttajien tärkeimpänä vuosittaisena kohtaamispaikkana.

Vantaalla on kehitetty kaikessa hiljaisuudessa huipputeknologiaa, joka on vakuuttanut jo maailmantähdetkin21.3.2023 12:42:22 EET | Tiedote

CTN Group - Recovery Technologies - on tekemässä sen, mitä suomalaiset kaiutinvalmistajat ja pelien tuottajat edellä, valloittamassa maailmaa ilman suurempaa meteliä. Suomalainen kehon palautumiseen keskittyvä huipputeknologiayritys on lyönyt läpi vähin äänin ja tällä hetkellä sen laitteet ovat jo olennainen osa niin erilaisten hyvinvointiyritysten liiketoimintaa kuin huippu-urheilijoiden treenirutiineita. Pian CTN:n palautumishoidot ovat helpommin myös tavallisen kuluttajan saatavilla.

FSP ja Zeroten ovat sopineet uusasiakashankinnan ja viestinnän ulkoistuksesta27.5.2021 15:34:25 EEST | Tiedote

FSP Finnish Steel Painting Oy siirtää kaiken sisäisen ja ulkoisen viestinnän sekä uusasiakashankinnan Zeroten Oy:lle. Sopimuksella yritykset vahvistavat olemassa olevaa kumppanuuttaan, sillä Zeroten on jo aikaisemmin vastannut FSP:n markkinoinnista. Liikkeenluovutuksen yhteydessä FSP:n henkilökuntaa siirtyy vakituisesti Zerotenin palvelukseen. Tulevaisuudessa Zeroten rekrytoi tarvittaessa itsenäisesti uutta henkilöstöä FSP:n tarpeisiin.

Suomalainen koronavirukselta suojaava tarrapinnoite valloittaa kuluttajamarkkinat23.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Clean Touch Medicalin innovaatio CovidSafe on suomalainen keksintö taistelussa koronavirusta vastaan. Tarrapinnoite lanseerataan kuluttajille kuluvan huhtikuun aikana. CovidSafe on tarrapinnoite, joka eliminoi SARS-CoV-2 viruksen kosketuspinnoilta sekunneissa. Tuote perustuu patentoituun monimetallihybridiseokseen, joka soveltuu käytettäväksi sekä ulkona että sisällä. Tuotteen teho on vahvistettu Helsingin yliopiston laboratoriossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme