Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Ensamheten och ångesten tar inte ledigt – Barn- och ungdomstelefonen har öppet även under jullovet  

Jaa
Barn och ungdomstelefonen möter barn i behov av många olika saker. Ensamhet, sällskap, stöd i frågor som berör den egna självbilden, våld, självdesturktivt beteende eller frågor om sexualitet är saker som kommit att bli väldigt vanliga i både telefon och nätbrev. Sällan tar lov eller ledigheter bort ångest, ensamhet eller frågor, utan de kan i själva verket bara förstärka jobbiga tankar ytterligare.

Under de senaste åren då Barn- och ungdomstelefonen varit verksam har mängden kontakter och kontaktförsök ökat för varje år.

“Vi ser ett tydligt att många barn och unga är i behov av anonymt vuxet stöd. Ett sådant stöd som vi erbjuder har inte varit tillgängligt på samma sätt som det är nu.” säger Ida Sandholm, jourkoordinator på Barn- och ungdomstelefonen. Oavsett vad barn och unga funderar på, eller bär på, så är vi ett ställe där man bemöts med trygghet, respekt och med tid.

På numret 0800 96 116 kan barn och unga anonymt prata med en trygg vuxen med tystnadsplikt om precis vad som helst. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Om man hellre uttrycker sig i text finns även möjligheten att skriva ett nätbrev när som helst på dygnet. Nätbrevväxlingen möjliggör anonym brevväxling under en så lång tid den unga själv önskar. Nätbrevstjänsten och mer information hittas på adressen skriv.mll.fi.

Barn- och ungdomstelefonen, 0800 96 116, har öppet måndag-onsdag 14–17 och torsdag 17–20 med undantagstängt 26.12 och 29.12. Nätbrevstjänsten är öppen varje dag dygnet runt.

Yhteyshenkilöt

Mer information av


Ida Sandholm
jourkoordinator
ida.sandholm(a)mll.fi
tel. 050 478 2642


 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

På morsdagen belönas mammor med medalj av I klass med guldkors av Finlands Vita Ros' orden28.4.2023 12:05:00 EEST | Tiedote

Under den riksomfattande morsdagsfesten den 14 maj 2023 belönas 39 mammor för förtjänstfullt fostringsarbete med medalj av I klass med guldkors av Finlands Vita Ros' orden. President Sauli Niinistö överlåter utmärkelsetecknen till mammorna på morsdagen. Mannerheims Barnskyddsförbund (MLL) ordnar morsdagsfesten tillsammans med social- och hälsovårdsministeriet i Vita salen. Presidenten har belönat finska mammor ända sedan 1946.

Äitienpäivänä palkitaan äitejä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein28.4.2023 12:05:00 EEST | Tiedote

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa 14. toukokuuta 2023 palkitaan 39 äitiä ansiokkaasta kasvatustyöstä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa kunniamerkit äideille äitienpäivänä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) järjestää äitienpäiväjuhlan yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa Valkoisessa Salissa. Tasavallan presidentti on palkinnut suomalaisia äitejä jo vuodesta 1946 alkaen.

Barn- och ungdomstelefonen är en trygg tjänst att prata om allt; från sex till självmordstankar7.3.2023 07:03:00 EET | Tiedote

Mannerheims Barnskyddsförbunds hjälpande tjänster som på svenska innefattar en telefonlinje och en nätbrevstjänst är för många en trygghet i vardagen och ger sällskap i roliga och i sämre stunder. I och med att tjänsterna är gratis, anonyma och konfidentiella vågar många för första gången berätta om sin psykiska ohälsa och om saker som de varit med om. Under året 2022 tog rekordmånga barn och unga kontakt till Barn- och ungdomstelefonen. Tjänsten svarade på 1 877 kontakter, varav 1 626 var telefonsamtal och 251 nätbrev.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme