Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Ensamheten och ångesten tar inte ledigt – Barn- och ungdomstelefonen har öppet även under jullovet

Dela

Barn och ungas oro och funderingar tar inte ledigt under julen. Julen och det kommande lovet oroar en del barn redan i förväg. Barn- och ungdomstelefonen har öppet som vanligt under jullovet, måndag till onsdag klockan 14–17 och på torsdagar 17–20.

För alla barn innebär inte julen en mysig paus i vardagen. I själva verket kan oro och ångest växa under ledigheter och ensamheten kan kännas större än någonsin. Mannerheims Barnskyddsförbunds stödtjänster för barn och unga blir årligen kontaktade av unga som upplever att de är rädda eller ogillar vad julledigheten kommer föra, eller har fört med sig.

“Barn och ungdomstelefonen är ett tryggt ställe för barn och unga att kontakta i stora och små ärenden, året runt,” säger Ida Sandholm, jourkoordinator på Barn- och ungdomstelefonen.

På numret 0800 96 116 kan barn och unga anonymt prata med en trygg vuxen med tystnadsplikt om precis vad som helst. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen. Om man hellre uttrycker sig i text finns även möjligheten att skriva ett nätbrev när som helst på dygnet. Nätbrevväxlingen möjliggör anonym brevväxling under en så lång tid den unga själv önskar. Nätbrevstjänsten och mer information hittas på adressen skriv.mll.fi.

Mer information av
Jourkoordinator Ida Sandholm, ida.sandholm(a)mll.fi, tel. 050 478 2642
Ansvarig förman över de hjälpande tjänsterna på MLL, Tatjana Pajamäki, tatjana.pajamaki(a)mll.fi, tel. 050 562 4299
Kommunikatör Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, tel. 040 580 2393

Nyckelord

Om

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Barn- och ungdomstelefonen betjänar på numret 0800 96 116.Till Barn- och ungdomstelefonen kan du ringa gratis och anonymt och tala om de saker som intresserar eller tynger dig. Det syns inte i din telefonräkning att du har ringt och samtal bandas aldrig in. 

Följ Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Skolfredstemat utmanar oss att hitta en vän till alla12.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Skolfreden utlyses i Joensuu 17.8. Barnen och ungdomarna har som skolfredstema för läsåret valt kamratfärdigheter - ”Kaikille kaveriksi – Vän med alla”. Temat är viktigt. Enligt enkäten Hälsa i skolan 2021 hade känslan av ensamhet ökat bland flickor i synnerhet. Var fjärde flicka som fyllt i enkäten kände sig ensam ganska ofta eller hela tiden. Bland pojkar kände sig omkring 10 procent ensamma.

Koulurauhateema haastaa löytämään kaikille kaverin12.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Koulurauha julistetaan Joensuussa 17.8. Lapset ja nuoret ovat valinneet vuoden koulurauhateemaksi kaveritaidot - ”Kaikille kaveriksi – Vän med alla”. Aihe on tärkeä. Vuoden 2021 Kouluterveyskyselyn mukaan yksinäisyyden kokemus oli yleistynyt erityisesti tytöillä. Noin joka neljäs kyselyyn vastannut tyttö tunsi itsensä yksinäiseksi melko usein tai jatkuvasti. Pojista yksinäisyyttä koki noin 10 prosenttia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum