MessukeskusMessukeskus

Ensi syksynä elämä ja asuminen kuvitellaan Habitaressa uusiksi

Jaa

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare nostaa teemassaan esille mielikuvituksen voiman ja sen, mitä kaikkea ympäröivä maailma, asuminen ja eläminen voisi olla. On aika pysähtyä ja kuvitella yhdessä, minkälaista elämä tulevaisuudessa on. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15.-19.9.2021.

Kulunut vuosi on pistänyt monen arjen uusiksi etätöiden, etäkoulun ja kotona vietetyn ajan myötä, ja kehottaakin miettimään, minkälaista arkea ja elämää haluamme elää. Viimeisiä vuosia ovat värittäneet palveluiden ja tuotteiden digitalisaatio, globaalit maailmaa koettelevat uhat ja yhä akuutimpi tarve löytää ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja ylikulutukseen. Viimeistään nyt mietitään sitä, miten yksilöiden, yritysten ja yhteiskunnan muiden toiminnan tulee muuttua, jotta voisimme elää mahdollisimman kestävästi. Muun muassa vastuullisuus, kestävyys ja yhteisöllisyys ovat nousseet yhä useampien arvojen keskiöön, ja kulunut vuosi tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja kuvitella vapaasti; miten haluamme elää jatkossa? Minkälaista on kestävä ja mielekäs asuminen ja elämä, joka on sopusoinnussa ympäröivän yhteisön kanssa?

”Habitaren teema korostaa arkemme ja työmme uudelleen pohtimista. Kautta aikojen haasteelliset ajat, niukkuus ja rajalliset voimavarat ovat muokanneet ihmisen mielikuvituksen käyttöä ja ruokkineetkin sitä. Haasteista nousee myös uutta, koska meidät pakotetaan ajattelemaan uusiksi tuttua ympäristöä ja tuttuja tapoja. Reimagine - mielikuvituksen aika, on teema, jonka toivomme avaavan keskusteluja ja pohdintaa siitä mitä uutta olemme kenties jo synnyttäneet ja mitä on tuloillaan. Miten toimintamme tulisi muuttua, jotta voisimme taata seuraaville sukupolville paremmat olosuhteet elää? Liittyy se sitten kotiin, työhön tai muuhun arjen elämiseen. Me kaikki kuluttajat olemme joutuneet arvottamaan kulutustottumuksemme uusiksi. Monet toimialat joutuvat muuttamaan toimintatapojaan, jotkut jopa kamppailevat olemassaolostaan. Tästä kaikesta kipeästäkin ajasta syntyy paljon inspiraatioita ja sen me toivomme näkevämme ensi vuoden Habitaressa”, toteaa Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Tähän kuvitteluun Habitare tarjoaa alustan syksyllä 2021, kun tapahtuman teema on Reimagine – mielikuvituksen aika näkyy Habitaren ohjelmassa ja esillä olevien yritysten osastoilla. Ohjelmassa esille nousee runsaasti kysymyksiä siitä, minkälaista yhteiskunnan jäsenyys, eläminen ja esimerkiksi kotona oleminen on, jotta se tarjoaa turvaa ja energiaa muuttuvassa maailmassa. Minkälaisia tiloja tarvitsemme ajassa, jossa töitä tehdään entistä enemmän kotona ja saman katon alla saattaa asua ydinperhe, kaverukset, tai useammista perheistä koostuva kommuuni? Kuinka tilat tukevat fyysisiä tarpeitamme ja tukevat tuntemista? Haastavina aikoina yhdeksi tärkeimmistä kysymyksistä muodostuu silti se, miten eri tilat tuottavat onnea ja iloa.

Näyttelyarkkitehtina jatkaa Ilkka Suppanen ja Kansainvälisenä Ystävänä Joseph Grima

Habitaren näyttelyarkkitehtuurista vastaa muotoilija ja suunnittelija Ilkka Suppanen, joka tunnetaan kevyestä ja eteenpäin katsovasta, klassisen skandinaavisesta ilmaisusta ja on myös vuoden 2020 Kaj Franck -palkinnon saaja.

Vuoden 2020 Habitareen suunniteltu ja syksyllä 2021 nähtävä Siltatyömaa-nimeä kantava näyttelyarkkitehtuuri rakentuu puusta kestävän kehityksen huomioiden. Taustalla on ajatus siitä, että näyttelyrakenteita voitaisiin hyödyntää mahdollisimman pitkään.

”Näyttelyarkkitehtuuri on saanut inspiraationsa muun muassa kesällä näkyvistä siltatyömaista, joiden puurakenteet ovat kauniita ja keveitä. Niistä löytyy hienoa rakenteellista kauneutta. Siltatyömaan katosta valo tulee erityisellä tavalla läpi ja luo viivamaisia valoja ja varjoja ihmisten keskelle. Pohjoismaissa arkkitehtuuri on usein jäykkää ja täynnä suoria viivoja, mutta valo ja varjo tuovat mukaan leikkisämmän elementin ja hauskan yhdistelmän,” Ilkka Suppanen kuvaa näyttelyarkkitehtuurin taustoja.

Kansainvälisenä ystävänä vuonna 2021 nähdään Joseph Grima, joka on monipuolisen uran tehnyt brittiläinen arkkitehti, jonka työkenttä ja tausta kattavat laajasti näyttelykuratointeja, tutkimustyötä ja kirjoittamista.

“Olen iloinen saadessani olla Habitaren kansainvälinen ystävä ja osa verkostoa, joka yhdistää ja innostaa muotoilijoiden ja vieraiden kansainvälistä yhteisöä. Minulla on ollut onni vierailla Suomessa useita kertoja vuosien varrella. Suomi on hyvin kaunis maa, minkä voi nähdä heijastuvan vahvasti sen muotoiluhistoriassa”, sanoo Joseph Grima.

Lisätietoja: 

Habitare: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 040-7756609 

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-19.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä vuonna 2021 on Joseph Grima. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2021 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kulunut vuosi on ollut GoExpossa esillä oleville lajeille menestys – ensi kevään tapahtumassa harrastajille lisää intoa ja inspiraatiota13.10.2020 13:30:00 EESTTiedote

GoExpo -tapahtumakokonaisuudesta tutut lajit, kuten urheilu, golf, ulkoilu, ratsastus ja valokuvaaminen ovat kasvattaneet harrastajamääriä kuluneen vuoden aikana. Ensi kevään tapahtumassa huomioidaan niin lajien uudet harrastajat kuin kokeneet konkaritkin. GoExpo järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 12.-14.3.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme