Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Ensimmäinen laaja tutkimus Espoon kulttuuriprofiilista käynnistyi

Jaa

Kaksivuotinen tutkimushanke EspooCult selvittää, minkälainen kulttuurikaupunki Espoo on ja tarjoaa vankan tietopohjan kaupungin kehittämiseksi.

Espoon kulttuuriprofiilia kartoitetaan ensimmäistä kertaa laajalla tutkimushankkeella. Tutkimuksen tilaaja on Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikkö ja toteuttaja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. EspooCult-nimellä kulkeva kaksivuotinen hanke käynnistyi virallisesti maanantaina 8.1. järjestetyssä Kick Off -tilaisuudessa Näyttelykeskus WeeGeellä EMMAn tiloissa.

EspooCult-tutkimus kartoittaa kulttuuripalveluiden nykytilaa ja arvioi, miten kaupungin KulttuuriEspoo2030-strategian tavoitteet toteutuvat. Tutkimus tarkastelee kulttuurikentän rakenteita, poliittista päätöksentekoa ja rahoitusta sekä niiden suhdetta espoolaisten tarpeisiin. Tutkimuksen osa-alueita ovat mm. saavutettavuus, kuntalaisten omaehtoinen toiminta ja osallisuus, kansainvälisyys sekä taiteen, tieteen ja talouden yhteys.

— Tutkimustulokset on suunnattu kulttuuritoimijoille, mutta heidän työnsä kautta tutkimustiedon toivotaan edistävän espoolaista kulttuurielämää ja olevan hyödyksi kuntalaisille, Espoon kulttuurin tulosyksikön kulttuurijohtaja Susanna Tommila kertoi.

Tutkimuksen lopputuloksena syntyvä laaja tietopohja tulee palvelemaan myös kunnallista kulttuurihallintoa ja päätöksentekoa. Cupore tulee esittämään tutkimustulosten pohjalta johtopäätöksiä ja suosituksia Espoon kulttuuripalveluiden kehittämiselle. Niihin lukeutuvat erilaiset ratkaisumallit siihen, kuinka kulttuuri voisi olla yhä vahvemmin läsnä koko kaupungin tulevaisuuden suunnittelussa ja espoolaisten arjessa.

Kick Off -kutsuvierastilaisuudessa oli koolla noin 70 henkilöä, pääosin kulttuuriorganisaatioiden edustajia, alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Iltapäivän aikana kuultiin vilkas paneelikeskustelu, joka käsitteli Espoon identiteettiä kulttuurikaupunkina. Paneelikeskustelua johti Cuporen johtaja Marjo Mäenpää, ja keskustelemassa olivat Espoon kirjastojen verkostomuotoilija Sunniva Drake, Espoon kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja Verna Finström, EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama sekä Espoon kaupunginteatterin johtaja Erik Söderblom. Keskustelussa esiin nousseita aiheita olivat mm. kaupunkilaisten osallisuus ja aktiivisuus sekä kulttuuriorganisaatioiden suhde toisaalta espoolaisiin, toisaalta kunnallishallintoon.

— Meidän on kuunneltava tarkalla korvalla aloitteita ja tapahtumasarjoja, joita tapahtuu ihmisten parissa. Sen, mitä teemme, täytyy olla yleisön tahdon ja meidän ammattitaidon summa, kommentoi teatterinjohtaja Söderblom.

— Museo on fasilitaattori, paikka jonne ihmiset tulevat kokemaan ja tekemään. Meidän tehtävä ei ole tarjota ihan kaikkea mitä meiltä tilataan; taide saa myös haastaa yleisöä, museonjohtaja Kalhama muistutti.

EspooCult-loppuraportti julkaistaan vuoden 2019 lopussa. Tutkimustyön etenemistä ja tuoreita tuloksia voi seurata Espoon kaupungin verkkosivuilta, osoitteesta espoo.fi/espoocult tai Cuporen sivuilta.

(Kuva: panelistit Espoon kaupunginteatterin johtaja Erik Söderblom, Espoon kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja Verna Finström, Espoon kirjastojen verkostomuotoilija Sunniva Drake ja EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama sekä paneelin puheenjohtaja, Cuporen Marjo Mäenpää.)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityisasiantuntija Katja Koskela
Espoon kaupunki, Kulttuurin tulosyksikkö
p. 043 8271080, katja.koskela@espoo.fi

Tutkija, tutkimuskoordinaattori Anna Kanerva
Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore
p. 050 3021414, anna.kanerva@cupore.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Epoossa vanhenevat Moderna-annokset ohjataan 2. annoksiin, immuunipuutteisille sekä sote-henkilökunnan käyttöön17.9.2021 13:18:34 EEST | Uutinen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on vanhenemassa suuri erä Modernan koronarokotteita. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä HUS päätti yhdessä kuntien kanssa käynnistää ennen rokotusasetuksen voimaan tuloa kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme