Messukeskus

Ensimmäinen Mestarikoulu valitaan Gastro Helsinki 2020 -messuilla

Jaa

Uusi Mestarikoulu-kilpailu kutsuu kokeiksi opiskelevat kilpailemaan Gastro Helsinki 2020 -messuille. Kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa, ja hakuaika kilpailuun on nyt alkanut. Gastro Helsinki järjestetään 11.–13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.
Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan.

– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa. Uusia ravintoloita syntyy ennätystahtiin, mutta samaan aikaan osa ravintola-alan koulujen opiskelupaikoista jää täyttymättä. Töitä siis olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Kilpailulla tulemme lisäämään kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattamaan alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, korostaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Kilpailun esikarsinta on parhaillaan käynnissä osoitteessa mestarikoulu.fi. Esikarsintaan 15.12. mennessä osallistuneista valitaan ensin kahdeksan parasta semifinaaliin ja lopulta neljä parasta finaaliin Gastro-messuille. Kilpailu toteutetaan parikilpailuna ja yhdestä koulusta voi hakea useampi opiskelijapari. Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat muun muassa keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Harri Veckman ja Jari Vesivalo sekä myyntijohtaja Jerry Tiittala.

Kilpailun järjestää Gastro Helsinki -messuilla Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa ArlaPron, Electroluxin, Gastro Helsingin, HKScanin, Kespron, Restelin (Food&Events), San Pellegrinon ja Kiillon kanssa.

Kokeille töitä tarjolla

Ravintola-alalle hakeutuu nykyisin entistä vähemmän opiskelijoita, vaikka alan työtilanne on erinomainen. Tällä hetkellä TE-palveluiden verkkosivuilla on avoinna 750 kokin paikkaa eri puolilla Suomea.

 – Ravintola-alan vetovoima on laskenut viimeisten vuosien aikana, vaikka alan töitä olisi tarjolla todella paljon. Olen iloinen, että kokin monipuolista työtä avataan omaa uraansa pohtiville nuorille esimerkiksi juuri Mestarikoulu-kilpailun avulla, sanoo ravintola-alan koulutusalajohtaja Marja Hemmi Perho liiketalousopistosta.  

Kokin työssä pääsee hyödyntämään kädentaitoja. Ravintola-ala on yhteisöllistä tiimityötä, ja se työllistää kokkien lisäksi myös muun muassa salipuolen osaajia.

– Vetovoiman kasvattaminen on koko hotelli-, ravintola- ja matkailualan yhteinen tavoite, ja se koskettaa läheisesti alan kouluttajia niin ammatti- kuin korkeakoulupuolella. Alalle työllistyy hyvin, ja se on samalla koulutuksen haaste – saada tutkinnot valmiiksi, kun työelämäkin vetäisi, kertoo ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmajohtaja Risto Karmavuo Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. 

Mestarikoulu-kilpailu

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville kokeille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat ilman ikärajaa. Kilpailu toteutetaan parikilpailuna, yhdestä koulusta voi hakea useampi opiskelijapari.  

Esikarsinta päättyy 15.12.2019. Hakeminen tapahtuu osoitteessa mestarikoulu.fi. Karsintatuomaristo valitsee semifinaaliin kahdeksan parasta paria anonyymisti annoskuvan ja reseptin perusteella. Semifinaalissa 11.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos. Neljä parasra jatkavat finaaliin 12.3.2020, jossa valmistetaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.   

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha, p. 050 347 5412, etunimi.sukunimi@foodcampfinland.fi

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. www.gastrohelsinki.fi |#gastrohelsinki2020

Food Camp Finland Oy on yksi Suomen johtavista ruokailualan yrityksistä. Yrityksen missiona on muistuttaa ihmisiä syömisen kokemuksellisuudesta. Omien ruokailutapahtumien lisäksi Food Camp Finland järjestää tapahtumia, konsultoi ja kouluttaa foodservice-alan toimijoita ravintoloista ruokateollisuuteen. Yritykseen kuuluu myös korkeatasoinen catering-palvelu. Food Camp Finland on osa Olo Groupia, johon kuuluvat myös Michelin-tähti-ravintola Olo, Garden by Olo, Ravintola Nude, Ravintola Emo sekä viinien verkkokauppa Bottlescouts.


Avainsanat

Kuvat

Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.
Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsinki Chemicals Forum’s five themes on chemicals safety selected for debate in the 2020 conference11.12.2019 19:31:15 EETPress release

The discussion topics of the 2020 Helsinki Chemicals Forum conference have this week been proposed by its international Programme Committee and validated by the Advisory Board. The next, twelfth Helsinki Chemicals Forum will be held in Messukeskus convention centre in Helsinki on 4 and 5 June 2020. Its partner, the European Chemicals Agency (ECHA), also offers chemical safety experts and journalists access to its own Conference in the same week, on 2 and 3 June.

Lääkäri 2020 uutuudet: digiteknologia, genomitieto ja uudenlaiset hoitomenetelmät11.12.2019 09:47:07 EETTiedote

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka ja vuoden tärkein lääkäreiden koulutustapahtuma. Näyttelyn oheisohjelma esittelee lääketieteen ja terveydenhoidon uusimmat ratkaisut. Aiheina ovat muun muassa hyvinvoinnin edistäminen mittaamalla ja genomitiedon avulla sekä uusien teknologioiden ja hoitomenetelmien hyödyntäminen terveydenhuollossa. Lääkäreille suunnattu Lääkäri 2020 -tapahtuma on avoinna 8.-10.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme