Messukeskus

Ensimmäinen Mestarikoulu valitaan Gastro Helsinki 2020 -messuilla

Jaa

Uusi Mestarikoulu-kilpailu kutsuu kokeiksi opiskelevat kilpailemaan Gastro Helsinki 2020 -messuille. Kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa, ja hakuaika kilpailuun on nyt alkanut. Gastro Helsinki järjestetään 11.–13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.
Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan.

– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa. Uusia ravintoloita syntyy ennätystahtiin, mutta samaan aikaan osa ravintola-alan koulujen opiskelupaikoista jää täyttymättä. Töitä siis olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Kilpailulla tulemme lisäämään kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattamaan alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, korostaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Kilpailun esikarsinta on parhaillaan käynnissä osoitteessa mestarikoulu.fi. Esikarsintaan 15.12. mennessä osallistuneista valitaan ensin kahdeksan parasta semifinaaliin ja lopulta neljä parasta finaaliin Gastro-messuille. Kilpailu toteutetaan parikilpailuna ja yhdestä koulusta voi hakea useampi opiskelijapari. Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat muun muassa keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Harri Veckman ja Jari Vesivalo sekä myyntijohtaja Jerry Tiittala.

Kilpailun järjestää Gastro Helsinki -messuilla Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa ArlaPron, Electroluxin, Gastro Helsingin, HKScanin, Kespron, Restelin (Food&Events), San Pellegrinon ja Kiillon kanssa.

Kokeille töitä tarjolla

Ravintola-alalle hakeutuu nykyisin entistä vähemmän opiskelijoita, vaikka alan työtilanne on erinomainen. Tällä hetkellä TE-palveluiden verkkosivuilla on avoinna 750 kokin paikkaa eri puolilla Suomea.

 – Ravintola-alan vetovoima on laskenut viimeisten vuosien aikana, vaikka alan töitä olisi tarjolla todella paljon. Olen iloinen, että kokin monipuolista työtä avataan omaa uraansa pohtiville nuorille esimerkiksi juuri Mestarikoulu-kilpailun avulla, sanoo ravintola-alan koulutusalajohtaja Marja Hemmi Perho liiketalousopistosta.  

Kokin työssä pääsee hyödyntämään kädentaitoja. Ravintola-ala on yhteisöllistä tiimityötä, ja se työllistää kokkien lisäksi myös muun muassa salipuolen osaajia.

– Vetovoiman kasvattaminen on koko hotelli-, ravintola- ja matkailualan yhteinen tavoite, ja se koskettaa läheisesti alan kouluttajia niin ammatti- kuin korkeakoulupuolella. Alalle työllistyy hyvin, ja se on samalla koulutuksen haaste – saada tutkinnot valmiiksi, kun työelämäkin vetäisi, kertoo ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmajohtaja Risto Karmavuo Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. 

Mestarikoulu-kilpailu

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville kokeille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat ilman ikärajaa. Kilpailu toteutetaan parikilpailuna, yhdestä koulusta voi hakea useampi opiskelijapari.  

Esikarsinta päättyy 15.12.2019. Hakeminen tapahtuu osoitteessa mestarikoulu.fi. Karsintatuomaristo valitsee semifinaaliin kahdeksan parasta paria anonyymisti annoskuvan ja reseptin perusteella. Semifinaalissa 11.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos. Neljä parasra jatkavat finaaliin 12.3.2020, jossa valmistetaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.   

Lisätietoja:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha, p. 050 347 5412, etunimi.sukunimi@foodcampfinland.fi

Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. www.gastrohelsinki.fi |#gastrohelsinki2020

Food Camp Finland Oy on yksi Suomen johtavista ruokailualan yrityksistä. Yrityksen missiona on muistuttaa ihmisiä syömisen kokemuksellisuudesta. Omien ruokailutapahtumien lisäksi Food Camp Finland järjestää tapahtumia, konsultoi ja kouluttaa foodservice-alan toimijoita ravintoloista ruokateollisuuteen. Yritykseen kuuluu myös korkeatasoinen catering-palvelu. Food Camp Finland on osa Olo Groupia, johon kuuluvat myös Michelin-tähti-ravintola Olo, Garden by Olo, Ravintola Nude, Ravintola Emo sekä viinien verkkokauppa Bottlescouts.


Avainsanat

Kuvat

Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.
Gastro Helsinki 2020 järjestetään 11.-13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme