Messukeskus

Ensimmäisellä Radical Health Festival Helsingillä vahva ohjelma ja Euroopan-laajuinen kumppanuusverkosto

Jaa
Digitalisoituva toimintaympäristö kasvattaa terveysalan uudistumisen painetta. Tähän haasteeseen vastaa Helsingissä kesäkuussa avautuva uusi eurooppalainen terveysfestivaali Radical Health Festival Helsinki 2023. Festivaali nivoo terveydenhuollon teemat yhteen laajasti ja poikkeuksellisen poikkitieteellisellä tavalla. Radical Health Festival Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-14.6.2023.

Radical Health Festival Helsingin teemoja ovat tekoäly, mielenterveys, ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen, aktiivinen ikääntyminen, kyberturvallisuus, innovaatiot ja terveysalan digitalisaatio. Ideana on koota samaan tapahtumaan niin yksityiset kuin julkiset toimijat sekä terveysalalla toimivat ammattilaiset mahdollisimman laajasti.

Tapahtumassa on korkeatasoinen asiantuntijaohjelma ja näyttely, minkä lisäksi on mahdollista tavata sijoittajia, startup-yrittäjiä, verkostoitua ja edistää liiketoiminnan kansainvälistymistä. Vierailuohjelmaan kuuluu mm. käynti Metropolia-kampuksen simulaatiosairaalassa ja liikelaboratoriossa sekä HUSin uudessa Siltasairaalassa. Startup-yrityksille järjestetään pitchauskilpailu, jonka 5000 euron arvoiset palkinnot sponsoroi Innovestor.

Rekisteröityminen tapahtumaan käynnissä

Helsingin kaupunki on festivaalin ydinkumppani, samoin Health Capital Helsinki -keskittymä, joka kokoaa yhteen lääketieteen, biotieteiden, ravitsemuksen ja ympäristön sekä terveysteknologian ja sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat alueella. Festivaalin ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen. Tapahtumalla on sosiaali- ja terveysministeriön sekä kaikkien kansallisten terveysalan ekosysteemien vahva tuki.

Radical Health Festival Helsingin konseptiin kuuluu, että festivaalilla on vuosittain vaihtuva kliininen painopistealue. Ensimmäisessä tapahtumassa se on kardiologia, kumppanina Euroopan kardiologinen seura (ESC). Seuralla on festivaaliohjelmassa oma luentokokonaisuutensa, joka on koottu ESC:n digiterveyden toimikunnan puheenjohtajan, professori Gerhard Hindricksin kuratoimana.

Festivaalin puhujiksi ovat vahvistuneet jo muun muassa etäkirurgian uranuurtaja, professori Shafi Ahmed, ePatient-liikkeen, osallistavan lääketieteen ja potilaiden sitouttamisen asiantuntija Marie Ennis-O’Connor, futuristi ja kirjailija Tony Estrella, CHIMEn (The College of Healthcare Information Management Executives) varatoimitusjohtaja Jane Dwelly, IANPHIn (The International Association of National Public Health Institutes) toimitusjohtaja, professori Duncan Selbie, Euroopan telelääketieteen seuran puheenjohtaja Donna Henderson, Tšekin tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriö Helena Langšádlová sekä suomalaisnimistä mm. robotiikan ja tekoälyn asiantuntija Cristina Andersson, tekoälysovelluksia neurokirurgiaan kehittänyt Miikka Korja, johtava asiantuntija, terveyden ja hyvinvoinnin suurlähettiläs Päivi Sillanaukee ulkoministeriöstä ja kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Sekä kävijöiden rekisteröityminen että median akkreditointi tapahtumaan on käynnissä, linkit tapahtuman kotisivulla.

Radical Health Festival Helsinki: 12.-14.6.2023, Helsingin Messukeskus | https://radicalhealthfestival.messukeskus.com | #radicalhealthfestival

Radical Health Festival Helsinki -tapahtuman järjestäjäkumppanit:

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja éditohealth.

Helsingin Messukeskus on Suomen suurin tapahtumajärjestäjä, joka tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskus vastaa Radical Health Festival Helsingin myynnistä ja markkinoinnista sekä Suomi-kumppanuuksista.

éditohealth on kansainvälinen terveydenhuollon ajatusjohtaja ja tapahtumajärjestäjä, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden kansainvälinen kokemus terveydenhuollon johtamiseen keskittyvien konferenssien ja näyttelyiden järjestämisestä. éditohealth vastaa Radical Health Festival Helsingin kansainvälisten strategisten kumppanuuksien johtamisesta sekä tapahtuman sisällön tuottamisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Pia Heikkurinen


Teema-asiantuntija, Uudistumiskyky -teema, Sitra


Pääsihteeri ja tapahtuma-arkkitehti, Radical Health Festival Helsinki


Pia.Heikkurinen@sitra.fi   I   050 4651025


 


Sean Roberts (keskustelukieli englanti)


Strategic Relations Officer, éditohealth


sean@editohealth.org   I   +33 619 553 339

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Millainen on huomisen esinemaailmamme? – Habitaressa syyskuussa esittäytyvät prototyypit näyttävät suuntaa8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Habitaren Protoshop-näyttelyssä 2023 esittäytyvät prototyypit on valittu. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme