Vamia

Ensimmäiset opiskelijat saattohoitajan tutkintonimikkeellä valmistuivat Vamian Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta

Jaa

Vamiasta valmistui Vanhustyön erikoisammattitutkinnon sekä ruotsinkielisen Specialyrkesexamen i äldreomsorg:in ensimmäiset opiskelijat, jotka saivat valmistuttuaan käyttöönsä saattohoitajan nimikkeen.

Vanhustyön erikoisammattitutkintokoulutus on kestänyt 1,5–2 vuotta. Opiskelijat ovat opintojen aikana olleet töissä ikäihmisten parissa (kotihoidossa, osastolla tai palveluasumisen yksiköissä), jossa hoidetaan ikääntyneitä ihmisiä, usein muistisairaita ja elämän loppuvaiheessa olevia.

Yksi valmistuvista on Katriina Leinonen. Hän aloitti opinnot, kun työpaikalla annettiin kaikille hoitajille mahdollisuus osallistua Elämän loppuvaiheen hoitotyön tutkinnon osan koulutuksen. Koulutuksen aikana opettaja Merja Soldan kertoi, että halutessaan voi opintoja jatkaa erikoisammattitutkintoon, josta valmistuttuaan saa saattohoitajan nimikkeen.

- Innostuin siitä ja hain jatkoon. Tein Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamialaopintojen lisäksi vielä muun muassa lääkelaskentaa, että pääsin muiden kanssa jatkamaan samaan tahtiin opintoja.

Opiskelu on ollut tosi kivaa. Olen oppinut paljon uutta ja saanut jakaa muiden hoitajien kanssa kokemuksia, kertoo Katriina

Aiemmin Vamialla on voinut opiskella erikoisammattitutkinnosta vain saattohoidon tutkinnonosaa. Uuteen erikoisammattitutkinnon kokonaisuuteen kuuluu neljä osaamisalaa - ikääntyneen ihmisen palveluohjaus, muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukeminen, ikävalmennus sekä elämän loppuvaiheen hoitotyö. Kukin osaamisala muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.

Katriina kannustaa lähtemään mukaan opiskeluun, jos on intoa lisätä osaamistaan ja parantamaan ammattitaitoaan:

- Kyllä kannattaa lähteä opiskelemaan. Koulutuksessa oppii paljon uutta ja saa jakaa kokemuksia ja ammattitaitoa muiden opiskelijoiden kesken.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Opettaja Merja Soldan, merja.soldan@vamia.fi, 40 7121851

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vamia
Hansa-kampus / Sampo-kampus
VAASA

06 325 7411http://vamia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vamia

Pressinfo/ inbjudan: "Utbildningen gav bra erfarenheter och feeling" – Vamias tvåspråkiga grupp studerande som studerat till närvårdare i läroavtalsutbildning får sin examen i Jakobstad23.8.2022 08:30:00 EEST | Kutsu

Vamias första tvåspråkiga grupp närvårdarstuderande som avlagt sina studier i läroavtalsutbildning utexamineras 26.8.2022 i Jakobstad. Gruppen inledde studierna i september 2020. Utbildningen har planerats tillsammans med arbetsgivaren och representanter för arbetslivet med tanke på arbetslivets behov.

Tiedote/ kutsu: "Koulutuksesta jäi hyvä kokemus ja fiilis" - Vamian kaksikielisessä lähihoitajatutkinnossa oppisopimuskoulutuksella opiskelleet opiskelijat valmistuvat Pietarsaaressa23.8.2022 08:30:00 EEST | Kutsu

Vamian ensimmäisessä kaksikielisessä oppisopimuskoulutuksessa aloittaneet lähihoitajaopiskelijat valmistuvat 26.8.2022 Pietarsaaressa. Ryhmä aloitti opintonsa syyskuussa 2020. Koulutus on suunniteltu yhdessä työnantajan ja työelämän edustajien kanssa työelämän tarpeita ajatellen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme