Sallan kunta ja matkailu

Ensimmäiset Sustainable Travel Finland -merkit myönnetty - mukana kaksi sallalaista matkailuyritystä

Jaa

Visit Finland myönsi ensimmäiset kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkit 1.6.2020. Ensimmäisten merkin saajien joukossa on mukana kaksi sallalaista yritystä; Sallan Poropuisto ja Sallatunturin Tuvat.

Visit Finland on lanseerannut Sustainable Travel Finland -ohjelman edistämään kestävää matkailua Suomessa. Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen kuin taloudellisenkin kestävyyden.

Salla on ollut Sustainable Travel Finland -ohjelmassa mukana alusta asti osana Itä-Lapin pilottialuetta. Sallan yritysten lisäksi ensimmäisten merkkien saajien mukana oli Itä-Lapista joukko posiolaisia matkailuyrityksiä. Kaikkiaan merkki on tähän mennessä myönnetty parillekymmenelle suomalaiselle matkailuyritykselle. 

Sallassa kestävää matkailua on edistetty jo useiden vuosien ajan mm. EcoSalla ja Vetovoimaa ekologisuudesta - hankkeiden kautta. Viime vuonna kolme sallalaista yritystä sai ympäristösertifikaatin. Sallainen Keloravintola sai Green Key- sertifikaatin ensimmäisenä ravintolana  ja Sallan Poropuisto toisena ohjelmapalveluyrityksenä Suomessa.

Sallan Poropuisto on ympärivuotinen ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille poro-, kanootti-, patikka-, lumikenkä- ja koiravaljakkoretkiä Sallan erämaahan. Sallatunturin Tuvat on sallalainen perheyritys, joka on tarjonnut majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluita jo kolmen sukupolven ajan. 

Parhaillaan Sallassa valmistellaan alueellista Kestävän matkailun strategiaa, jonka puitteissa pidetään 19.8. seminaari Sallan Poropuistossa. Seminaariin ovat tervetulleita kaikki Sallan kestävän matkailun kehittämisestä kiinnostuneet paikalliset, matkailijat ja matkailuyritykset.

Lisätietoja: Visit Finlandin STF -ohjelmasta ja Sallan kestävän matkailun toimenpiteistä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sallan kunta ja matkailu
PL 28, Postipolku 3
98901 Salla

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sallan kunta ja matkailu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme