Maahanmuuttovirasto

Ensimmäiset Virosta siirrettävät ukrainalaiset saapuivat Suomeen

Jaa
Viroon on tullut paljon ukrainalaisia maan kokoon nähden, ja paikallinen vastaanottojärjestelmä on kuormittunut. Ukrainalaisten tilanteen helpottamiseksi Suomi ja Viro tarjoavat mahdollisuutta siirtyä Suomeen. Ensimmäiset halukkaat saapuivat Suomeen eilen 14.2.2023.

Ensimmäisellä siirrolla Suomeen saapui alle viisi ukrainalaista, joista Maahanmuuttovirasto ei heidän yksityisyyttään suojellakseen anna tarkempaa tietoa. Maahanmuuttovirasto oli ukrainalaisia vastassa satamassa ja järjesti heidän kuljetuksensa vastaanottokeskukseen, johon he majoittuivat.

– Meillä on vankkaa kokemusta turvapaikanhakijoiden siirroista muista EU-maista, joten meillä on hyvä valmius vastaanottaa myös ukrainalaisten siirtoja Virosta. Huomioimme Virosta saapuvien ukrainalaisten majoittamisessa heidän mahdolliset erityistarpeensa ja lemmikkinsä, kertoo siirroista vastaava suunnittelija Camilla Rautala.

Suomeen siirtyminen on vapaaehtoista

Viron viranomaiset ja Maahanmuuttovirasto tarjoavat Ukrainasta paenneille tietoa Suomen vastaanottojärjestelmästä ja mahdollisuudesta jatkaa matkaa Suomeen. Jokainen tekee päätöksen itse.

– Viro on vasta pilotoinut tiedon jakamista siirroista, joten vielä on mahdotonta sanoa, millaista ukrainalaisten kiinnostus tulee olemaan jatkossa, kertoo Rautala.

Suomi on valmis vastaanottamaan Virosta enintään 100 sotaa pakenevaa ukrainalaista viikossa. Järjestely on voimassa toistaiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi, puh. 0295 433 037, s-posti etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme