Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Entisen Helsingin opetusviraston laitehankintojen korruptiorikosepäilyn syytteet nostettu

Jaa

Syyttäjä on antanut tänään 12. toukokuuta haasteen käräjäoikeudelle entistä Helsingin kaupungin opetusvirastoa koskevassa asiassa. Syytteet koskevat törkeää petosta ja rikoksella hankittuun omaisuuteen liittyvää törkeää rahanpesua. Teot ajoittuvat vuosille 2006–2016. Syytteet on nostettu kahdeksaa henkilöä vastaan. Ne eivät kohdistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan nykyiseen johtoon.

Helsingin keskusta mereltä nähtynä. Kuva: Jenna Pietikäinen (c) Helsinki Marketing.
Helsingin keskusta mereltä nähtynä. Kuva: Jenna Pietikäinen (c) Helsinki Marketing.

”On hyvä, että asian käsittely oikeudessa edistyy. Käynnistimme kurinpidolliset toimet entisessä opetusvirastossa heti, kun rikosepäilyt tulivat tietoomme vuonna 2017. Tämän tapauksen jälkeen olemme tarkistaneet käytäntöjämme ja uudistaneet tietohallinnon hankintaprosessin niin, että vastaavan tapahtuminen on erittäin epätodennäköistä ja prosessi on läpinäkyvä. Samat käytännöt ovat käytössä kaupungin kaikilla toimialoilla”, toteaa kansliapäällikkö Sami Sarvilinna.

”Hankintaprosessia on uudistettu muun muassa siten, että hankintarajoja on tarkastettu ja hyväksymiskäytänteitä on muutettu. Myös alle 30 000 euron hankintoja seurataan systemaattisesti samoin kuin yrityskohtaisia hankintoja. Toimialalle on luotu sähköinen laiterekisteri, jossa tilattuja laitteita ja vastaanottamista seurataan”, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuosittainen ict-laitehankintabudjetti on noin 30 miljoonaa euroa. Vuoden 2016 jälkeen toimialalle on hankittu 33 100 kannettavaa tietokonetta oppilaskäyttöön. Koulujen ja oppilaitosten esitystekniikkaa on uudistettu ja langattomat verkot on päivitetty ajan tasalle.

Asian keskeneräisyyden vuoksi kaupunki ei kommentoi aihetta enempää.

Avainsanat

Kuvat

Helsingin keskusta mereltä nähtynä. Kuva: Jenna Pietikäinen (c) Helsinki Marketing.
Helsingin keskusta mereltä nähtynä. Kuva: Jenna Pietikäinen (c) Helsinki Marketing.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Hallituksen koronatukipaketti tervetullut – tulevat vuodet Helsingin taloudelle suuri haaste5.6.2020 10:34:22 EESTTiedote

Koronakriisin vaikutukset Helsingin talouteen ovat mittavat, eikä laskun loppusummaa tiedä vielä kukaan. Viimeisimpien arvioiden mukaan Helsingille koronasta aiheutuvat menolisäykset ja tulomenetykset ovat tänä vuonna yli 600 miljoonaa euroa. Talouden raju pysähdys supistaa erityisesti Helsingin verotuloja, samalla kun epidemia kasvattaa kaupungin menoja. Kriisi heikentää kuntien jo entuudestaan heikkoa taloutta, ja hallituksen kunnille suuntaama 1,4 miljardin euron tukipaketti kattaa syntyvät alijäämät vain osittain.

Helsingin toimitilastrategia päätöksentekovaiheeseen – lyhyen aikavälin talouden optimoinnista kohti pitkäaikaista kestävyyttä4.6.2020 15:07:29 EESTTiedote

Helsingin ensimmäinen toimitilastrategia esitellään kaupunginhallitukselle 8. kesäkuuta. Jatkossa kaupungin mittavaa kiinteistöomaisuutta hallitaan ja hoidetaan tähdäten rakennusten pitkäaikaiseen kestävyyteen. Tämä tarkoittaa, että toimitilat tulee suunnitella ja rakentaa niin, että ne kestävät aikaa ja pystyvät palvelemaan erilaisia käyttäjiä.

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa4.6.2020 11:25:36 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut tarpeen täsmentää Helsingin kaupungin ohjeistusta tapahtumajärjestämisestä. Lisäohjeet on nyt julkistettu ja otettu käyttöön. Poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Valtio päätti lisätalousarviossaan investoida uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon3.6.2020 14:11:47 EESTTiedote

Alustavat selvitykset arkkitehtuuri- ja designmuseon konseptista ja toimintamallista on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja museosäätiöiden kesken. Vuoden 2017 lopulla alkaneen suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyisten museoiden toiminta ja kehittäminen. Museoilla on merkittävät kokoelmat, mutta niiden toimintaedellytykset ja tilat eivät vastaa tavoitteeseen kunnianhimoisesta näyttelytoiminnasta, yleisötyöstä tai alan kehittämisestä. Helsingin kaupungin lähtökohtana uudelle museolle on alusta saakka ollut korkea, kansainvälinen taso.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme