Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Entistä ehompi Kauppatori juhlistaa Suomen EU-puheenjohtajuuden alkua

Jaa

Uudet ja yhtenäiset toriteltat sekä siistitty yleisasu ovat osa Helsingin Kauppatorin kehitystä.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin Kauppatori juhlistaa Suomen kolmannen EU-puheenjohtajuuden alkua. Torin myyntiteltat on uudistettu ja yhtenäistetty, aluetta siistitty, kukkaistutuksia uusittu ja vessoja lisätty.

Oransseilla teltoilla on Kauppatorilla pitkä historia, ja myyntitelttojen värit säilyvät jatkossakin perinteisinä. Valkoiset teltat toimivat edelleen matkamuistojen ja käsityöläisten myyntipisteinä, oranssit tuttuun tapaan ruoka-, vihannes-, kukka- ja marjatelttoina.

Myyntitelttojen ehostus on osa Kauppatorin lyhyen aikavälin kehitystyötä, josta vastaa muun muassa Torikortteleiden kehittämisestä vastannut Helsingin Leijona Oy. Siistimisen lisäksi alueelle on tuotu kaupunkilaisten iloksi myös kaksi uutta oleskelualuetta. Toinen oleskelualue on sijoitettu kesän ajaksi Kauppahallin rantaan Lyypekinlaiturille, ja toinen Kauppatorille Suomenlinnan lauttaterminaalin läheisyyteen.

Kauppatori on merellisen Helsingin sydän ja keskeinen maamerkki niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin. Torin elämyksellisyyden ja ulkoasun jatkuva parantaminen on tärkeää. Toivottavasti nämä askeleet auttavat asteittain myös rakentamaan paikallisylpeyttä, sillä se on koko Kauppatorin kehityksen keskeinen tavoite”, toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kaupunkilaiset ovat toivoneet, että Kauppatorista tehtäisiin selkeämpi ja houkuttelevampi. Kyseessä on kaikille rakas paikka, joten tämä kehitys on helsinkiläisille tärkeää”, iloitsee Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Konkreettiset kokeilut tähtäävät pidemmän aikavälin toimenpiteisiin ja ovat tärkeitä, kun Kauppatorin kävijämäärät vain entisestään kasvavat. Ensi kesänä kansainvälisen kuvataiteen suurtapahtuma Helsinki Biennaali tuo korkeatasoista taidetta Helsingin Vallisaareen. Maksuton tapahtuma lisää matkailijoiden määrää Helsingin keskustassa, sillä Kauppatori toimii Helsinki Biennaalin lähtösatamana.

Kauppatori ilmentää hyvin eurooppalaista torikulttuuria, omaleimaisella tavallaan. Ensi kesän Helsinki Biennaalin yhteydessä alueen kehittämistä jatketaan edelleen - tavoitteena on kaunis, siisti ja palveleva Kauppatori”, Vapaavuori lupaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Peggy Bauer
Kauppapaikkajohtaja
040 828 3140
peggy.bauer@torikorttelit.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Jussi Hellsten
Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Katariinankatu 1, 2. krs
00100 Helsinki

https://www.torikorttelit.fi

Torikorttelit
Torikorttelit on Helsingin kauttaaltaan remontoitu ja uudelleenavattu empirekeskusta Senaatintorin ja Kauppatorin välissä. Historiallisessa uudistuksessa virastokäytössä olleet tilat on palautettu liike- ja ravintolatiloiksi ja sisäpihat kunnostettu oleskelu- ja tapahtumapaikoiksi. Torikortteleita kehittää kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy yhteistyössä kaupunkilaisten, yrittäjien ja kaupungin virastojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Munakauppa 2.0 avautuu Torikortteleihin – uudenlainen Foodhub tarjoaa lähiruokaa kontaktittomasti29.3.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pääsiäisviikolla Torikortteleissa aloittaa toimintansa Uudenmaan ruoan Foodhub, joka tuo herkullisen valikoiman lähiruokaa tarjolle aivan Helsingin ytimeen, Senaatintorin laidalle. Munakauppa 2.0 on lähiruoan noutopiste, josta kukin voi noutaa tilaamansa tuotteet täysin kontaktittomasti. Nopeimmat ehtivät tilaamaan vielä pääsiäisherkut suoraan maatiloilta.

Tilanvaltaajat tulevat Torikortteleihin – kokeilussa testataan kivijalan ulottuvuuksia1.2.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Helsingin historialliseen keskustaan tulee uutta elämää, kun joukko erilaisia sisällöntuottajia, creatoreita ja vaikuttajia valtaa käyttöönsä Torikortteleiden vapaita liiketiloja aina kuukaudeksi kerrallaan. Kyse on Tilanvaltaajat-kokeilusta, jossa Torikorttelit yhteistyössä markkinointitoimisto PING Helsingin kanssa tutkii kaupunkikeskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdistettynä sosiaalisen median kuluttajia liikuttavaan voimaan.

HELSINKILÄINEN, OMANNÄKÖINEN TYYLI VEI TUOMAAN MARKKINAT JOULUTORIEN KANSAINVÄLISEEN KÄRKEEN21.12.2018 14:24:16 EET | Tiedote

Huomenna lauantaina 22.12. sulkeutuva Tuomaan Markkinat sai ihmiset todella liikkeelle ja viettämään aikaa yhdessä ruoan ja ohjelman äärellä sekä saunassa. Helsinkiläiset viihtyvät joulutorilla kuin eurooppalaisilla ikään. Kansainvälinen media nosti Helsingin Euroopan kiinnostavimpien jouludestinaatioiden joukkoon, Tuomaan Markkinat veturinaan. Joulutorin tuotanto siirtyy ensi vuonna viereisten Torikortteleiden kehittämisestä vastaavalta Helsingin Leijona Oy:lta Helsingin tapahtumasäätiölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme