DNA Oyj

Entistä nopeammat yhteydet Haminaan – DNA:n ja Telian 5G-verkon rakennus alueella alkaa

Jaa
DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta kattavaa 5G-verkkoa yhteistyössä Nokian kanssa. Haminassa rakennustöitä tehdään helmi-maaliskuussa. Nopean 5G-verkon rakentaminen parantaa myös alueen 4G-yhteyksiä.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

Suomi on siirtynyt isoin harppauksin kohti parempia tietoliikenneyhteyksiä. Ensimmäiset 5G-verkot otettiin käyttöön jo vuonna 2018, ja nyt 5G-verkkoja löytyy jo yli 200 paikkakunnalta. Kevään aikana DNA:n ja Telian Yhteisverkko rakentaa kattavaa 5G-verkkoa myös Haminaan.  

"Me puhumme Haminasta maailmanluokan pikkukaupunkina, joten kattavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet sopivat hienosti tähän kuvaan. On selvää, että nopeat tietoliikenneyhteydet parantavat niin asukkaiden arkea kuin yritysten toimintaedellytyksiä”, sanoo Haminan vs. kaupunginjohtaja Maria Ovaska.

Sekä isot että pienet yritykset hyötyvät nopeista yhteyksistä

Kattava 5G-verkko tarjoaa hyötyjä paikalliselle yritystoiminnalle. Suurille yrityksille avautuu mahdollisuus rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Toisaalta korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla. Pienille yrityksille 5G-verkko tarjoaa entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu jatkossa kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi ja yhteydenjakoon.

Nopeat yhteydet sujuvoittavat myös arkea. Etätöistä on tullut monelle arkipäivää ja viihdesovelluksia käytetään jatkuvasti enemmän. Etätyöt ja viihdesovellukset vaativat verkolta entistä enemmän kapasiteettia, luotettavuutta ja viiveettömyyttä. 5G-verkko on entistä luotettavampi ja toimintavarmempi verkko, jolla suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti.

Mitä ja milloin Haminassa tapahtuu?

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 20. helmikuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 10. maaliskuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 29 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Hamina: Alakaupunki, Haru, Hevoshaka, Hillo, Husula, keskusta, Kolsila, Kylänpää, Linnoitus, Lupinlahti, Mustakorpi, Neuvoton, Petkele, Poitsila, Reitkalli, Ruissalo, Saksala, Salmenkylä, Saviniemi, Summa, Tallinmäki, Töytäri, Uusi-Summa ja Vilniemi

  • Kotka: Juurikorpi ja Ylänummi 

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Katkokset pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/

Lisätiedot:

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Telian viestintä, puh. 02040 54000, communications-fi@telia.fi

Kuvat

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

Suomen Yhteisverkko on DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää matkaviestinverkkoa Pohjois- ja Itä-Suomen alueella.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Do you have a router at home that is more than 4 years old? Our specialist explains why it can be a risk factor, and what to consider when replacing the device19.5.2023 10:00:00 EEST | Press release

An excessively old router can be found in the homes of many Finns, significantly slowing down home devices and which, at worst, is an information security risk. DNA Service Development Director Ville Partanen explains the signs by which you can tell that your router is due for replacement and what kind of devices are rapidly growing in popularity.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme