Johnny L

Equinix investoi 32 miljoonaa euroa datakeskustensa laajentamiseen Suomessa

Jaa

Uusi datakeskuslaajennusinvestointi vastaa kasvaneeseen asiakaskysyntään Suomessa ja osoittaa Equinixin sitoutuneisuuden Pohjoismaihin

Equinixin Suomen HE5 ja HE7 -datakeskuksien kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla.
Equinixin Suomen HE5 ja HE7 -datakeskuksien kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla.

Maailman suurin datakeskusyritys Equinix ilmoitti tänään uudesta investoinnista, jolla se kasvattaa Suomen datakeskustensa kapasiteettia. Yhtiö investoi yhteensä 32 miljoonaa euroa kahden International Business Exchange™ (IBX®) -datakeskuksensa, HE5:n ja HE7:n, laajennuksiin. Laajennuksilla vastataan kiihtyvän digitalisaation aikaansaamaan paikallisten ja kansainvälisten asiakkaiden kysynnän kasvuun. Equinix on investoinut Suomen datakeskuksiinsa nyt yhteensä 147 miljoonaa euroa.   

Datan määrä, sen prosessointi ja käyttö kasvavat vauhdilla kaikilla aloilla maailmanlaajuisesti ja koronaviruspandemian aikana huimasti lisääntynyt etätyönteko on myös lisännyt verkkopalveluiden käyttöä huimasti. Equinix pyrkii laajennuksellaan vastaamaan lisääntyneen datan prosessoinnin ja liikuttamisen tarpeisiin.

Datakeskuksien laajennusinvestointi on osa Equinixin jatkuvaa kasvustrategiaa Pohjoismaissa. Suomi on erinomainen lokaatio, josta tavoittaa Pohjoimaiden alueen 27 miljoonaa kansalaista. Laajennus myös vahvistaa Suomen roolia tärkeänä tietoliikenneväylänä Euroopan, Baltian maiden ja Venäjän välillä.   

Pilvipalveluiden käyttö lisääntyy Suomessa koko ajan kovaa vauhtia ja hyperskaalan datakeskusten markkinoiden odotetaan nousevan arvoltaan 17 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä[1]. Equinixin datakeskusten kasvaneen kapasiteetin ansiosta suomalaisilla ja pohjoismaisilla asiakkailla on nyt entistä parempi pääsy Equinix Fabric™ -palveluun, jonka kautta asiakkaat pystyvät verkottamaan digitaalisen infrastruktuurinsa ja palvelunsa suorilla keskinäisillä tietoliikenneyhteyksillä. Equinix Fabricin avulla yritykset, verkkotoimijat ja pilvipalveluiden tarjoajat pystyvät nopeasti ja turvallisesti skaalaamaan digitaalista liiketoimintaansa.   


Faktoja
 

 • HE5 ja HE7 -datakeskuksien kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla. Tämä tuo pohjoismaisille asiakkaille lisämahdollisuuksia digitaalisen infrastruktuurin ja tehokkaiden yhteyksien kehittämiseen. Equinixin vuosittaisen Global Interconnection Index (GXI) -markkinakatsauksen mukaan suorat keskinäiset datayhteydet yhtiöiden välillä EMEA-alueella kasvavat 45 % vuosittain vuosien 2019 ja 2023 välillä. Tämä kasvu näkyy selkeästi myös Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa.
 • Equinix jatkaa investointejaan Suomeen tukeakseen maan kasvavaa digitalisaatiota ja teknologistumista eri aloilla – näihin kuuluvat muun muassa finanssi-ala, terveydenhuolto, älykaupungit sekä älykäs merenkäynti ja liikenne. Suomi on myös yksi maailman johtavista maista pelialalla – kotimaisten vahvojen toimijoiden lisäksi Suomessa vaikuttavat monet kansainväliset toimijat, kuten AMD, EA, Nvidia, Ubisoft, Unity ja Zynga.  
 • Eri toimialojen kasvun lisäksi Suomi on vahva maa eri teknologioiden, kuten 5G:n kehityksessä. 5G:n kansainvälisen kehittämisen edistämiseksi Equinix julkisti vastikään 5G and Edge Proof of Concept Center (POCC) -hankkeen. POCC tarjoaa mobiilioperaattoreille, pilvipalveluille, teknologiatoimittajille ja yrityksille teknisen ”hiekkalaatikon” 5G:n ja verkon reunan ratkaisuille. POCC ja maailman suurin verkon reunaa hyödyntävä datakeskusalusta tarjoavat mahdollisuuden testata, esitellä ja kehittää monimutkaisten 5G:n ja verkon reunan ratkaisuiden käyttöönottoa ja yhteenliittämistä.     
 • Equinix 2019-20 Global Tech Trends -kyselyn mukaan 39 % suomalaisista IT-johtajista pitää vahvana teknologiaprioriteettina infrastruktuurin siirtämistä kohti verkon reunaa, jossa ihmiset, kaupankäynti, ja digitaaliset liiketoimintaekosysteemit kohtaavat reaaliajassa.  
 • HE5 ja HE7 -datakeskukset ovat osa Equinixin kasvavaa kansainvälistä Platform Equinix® -datakeskusverkostoa, johon kuuluu tällä hetkellä yli 220 datakeskusta. Platform Equinix mahdollistaa asiakkaille ja kumppaneille suorat keskinäiset ja turvalliset datayhteydet. 
 • Equinix keskittyy toiminnassaan vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Yhtiön datakeskukset rakennetaan ja niitä käytetään energiatehokkailla ratkaisuilla. Equinixin nyt laajennetut HE7 ja HE5 ovat maailman energiatehokkaimpia datakeskuksia. Kaikki Equinixin datakeskukset Helsingissä käyttävät 100 % uusiutuvaa energiaa. Kestävän kehityksen hengessä Equinixin datakeskuksien ylimääräisestä lämmöstä syntyvää energiaa on kierrätetty Helsingin kaupungin kaukolämpöverkkoon jo vuodesta 2010 yhteistyössä Helsingin Energian kanssa.     

Sitaatit:

 • Sami Holopainen, toimitusjohtaja, Equinix Finland:
  “Digitalisaatio on edennyt maailmanlaajuisesti, ja myös Suomessa, todella vauhdilla lähivuosien aikana. COVID-19-pandemia on vahvistanut tätä kehitystä ja monet yritykset ovat toteuttaneet digitaalistumishankkeitaan suunniteltua nopeammin. Equinixin palveluiden kysyntä Suomessa kasvaa jatkuvasti ja siksi investoimme kapasiteettimme kasvattamiseen ja sitä kautta asiakkaidemme teknologiakehityksen tukemiseen. Osana Equinixin kansainvälistä datakeskusverkostoa olemme nyt hyvin varustautuneita asiakkaidemme digitalisoitumishankkeiden mahdollistamiseen.”     

 • Judith Gardiner, kasvavien markkinoiden johtaja, Equinix:
  ”Suomi on loistava sijainti Equinixin datakeskuksille. Pohjoismaiden viileä ilmasto vähentää viilentämisen energiantarvetta ja maantieteellinen sijainti on erinomainen erityisesti Itä-Euroopan suuntaan. Lähitulevaisuudessa Suomeen rakentuu myös lyhyimmän latenssin tietoliikenneyhteys Euroopan ja Aasian välille, kun Cinia-yhteenliittymän koillisväylän merikaapelihanke valmistuu. HE5 ja HE7 -datakeskusten laajennukset ovat osa jatkuvaa kasvustrategiaamme alueella.”

 • Satishchandra Doreswamy , VP & Global Head, Cloud Infrastructure Unit, TCS:
  “Autamme asiakkaitamme digitaalisessa transformaatiossa Enterprise Cloud Platform (ECP) -ratkaisullamme. ECP on joustava, vakaa, hybridipilvi-infrastruktuuri, jolla asiakkaamme pystyvät vahvistamaan liiketoiminnan ketteryyttään ja tutkimaan uusia ekosysteemivetoisia innovaatioita kasvunsa vahvistamiseksi. Olemme toteuttaneet näitä toteutuksia ympäri maailman ja Euroopassa strategisessa yhteistyössä Equinixin kanssa. Equixin laajennukset Suomessa vahvistavat mahdollisuuksiamme palvella pohjoismaisia ja eurooppalaisia asiakkaitamme varmistamalla matalan latenssin yhteydet, turvallisuuden sekä datan yhteensopivuuden ja suvereniteetin.” 

Lisämateriaalia:

Mediakontaktit:

Equinix Media Contact (EMEA)
Jess Sullivan
+44 7876 712861
Jess.Sullivan@eu.equinix.com   

Mediakontakti Suomessa:
Juhani Lassila, Johnny L
+358 40 541 2365
juhani@johnnyl.fi

 

Equinix
Equinix toimittaa digitaalisen infrastruktuurin maailmalle. Johtavat digiyritykset valjastavat luotetun alustamme menestyksensä moottoriksi yhdistämällä tärkeän infrastruktuurinsa suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksiemme kautta. Autamme asiakkaitamme tavoittamaan kaikki sijainnit, kumppanit ja mahdollisuudet, joita ne tarvitsevat kilpailuetunsa kasvattamiseen. Equinixin avulla yritykset voivat skaalata ketterästi, vauhdittaa uusien digitaalisten palveluiden markkinoille tuomista, toimittaa maailmanluokan kokemuksia ja moninkertaistaa arvonsa. www.equinix.fi 

[1]Hyperscale Data Centers in Finland: Market Shares, Strategies, and Forecasts, 2019 to 2025

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediakontakti Suomessa:
Juhani Lassila, Johnny L
+358 40 541 2365
juhani@johnnyl.fi

Kuvat

Equinixin Suomen HE5 ja HE7 -datakeskuksien kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla.
Equinixin Suomen HE5 ja HE7 -datakeskuksien kapasiteetti lisääntyy yhteensä noin 800 laitekaapilla.
Lataa
Equinixin nyt laajennetut HE7 ja HE5 ovat maailman energiatehokkaimpia datakeskuksia. Kaikki Equinixin kuusi datakeskusta Helsingissä käyttävät 100 % uusiutuvaa energiaa.
Equinixin nyt laajennetut HE7 ja HE5 ovat maailman energiatehokkaimpia datakeskuksia. Kaikki Equinixin kuusi datakeskusta Helsingissä käyttävät 100 % uusiutuvaa energiaa.
Lataa
"Equinixin palveluiden kysyntä Suomessa kasvaa jatkuvasti ja siksi investoimme kapasiteettimme kasvattamiseen ja sitä kautta asiakkaidemme teknologiakehityksen tukemiseen", sanoo Sami Holopainen, Equinixin Suomen toimitusjohtaja.
"Equinixin palveluiden kysyntä Suomessa kasvaa jatkuvasti ja siksi investoimme kapasiteettimme kasvattamiseen ja sitä kautta asiakkaidemme teknologiakehityksen tukemiseen", sanoo Sami Holopainen, Equinixin Suomen toimitusjohtaja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Johnny L
Johnny L
Sampsantie 33
00610 HELSINKI

+358 40 541 2365https://www.johnnyl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny L

RadioGaalassa palkittiin poikkeusvuoden parhaat radiotekijät ja -teot sekä yleisön radiosuosikit – katso kaikki voittajat26.3.2021 19:50:35 EET | Tiedote

Radiovuosi huipentui tänään RadioGaala-tapahtumaan, jossa palkittiin alan ansiokkaimmat teot ja tekijät sekä julkistettiin vuoden radiojuontajat ja radio-ohjelmat. Vuoden valtakunnalliseksi radioksi valittiin Radio Rock ja paikallisen radion tittelin pokkasi Radio 957. Yleisöäänestyksen valtakunnallisessa kategoriassa tutut nimet pitivät pintansa: Jaajo Linnonmaa valittiin jo 10. kerran vuoden radiojuontajaksi ja Aamulypsyn vuodesta 2014 alkanut voittoputki ei katkennut tänäkään vuonna.

Kaiku-radiomainoskilpailun Grand Prix -työssä synnytään uudelleen – Pohjola Vakuutuksen Markku ja Johannes voittoon25.3.2021 16:20:27 EET | Tiedote

Vuosittaisen radiomainoskilpailu Kaikun voittajat palkittiin tänään virtuaalisessa KaikuGaalassa. RadioMedia ry:n järjestämässä kilpailussa kruunattiin koronavuoden parhaat radiomainokset kahdeksassa kategoriassa sekä valittiin vuoden toimistot. Kilpailun Grand Prix -palkinto jaettiin Pohjola Vakuutuksen Markku ja Johannes -mainossarjalle.

Vuoden parhaimmat radiojuontajat ja -ohjelmat valitaan nyt – yleisöäänestys käynnistyi tänään15.2.2021 09:00:04 EET | Tiedote

Radioalan perinteikäs ja samalla Suomen suurin yleisöäänestys käynnistyi tänään. Suomalaiset radion kuuntelijat valitsevat vuoden suosikkijuontajansa ja -ohjelmansa RadioGaalan äänestyksessä, joka on käynnissä 7.3.2021 asti. Valtakunnalliset ja paikalliset yleisön radiosuosikit palkitaan virtuaalisessa RadioGaala-tapahtumassa maaliskuun 26. päivänä.

Equinixin vuosittainen markkinakatsaus paljastaa miten koroviruspandemia vauhdittaa digitaalistumista13.10.2020 11:00:08 EEST | Tiedote

Maailman suurin datakeskusyhtiö Equinix julkaisi tänään vuosittaisen Global Interconnection Index (GXI) -markkinakatsauksensa, joka osoittaa miten koronaviruspandemia on vaikuttanut dramaattisesti yritysten seuraavien kolmen vuoden digitalisoitumissuunnitelmiin. Sarjassaan neljännestä GXI-katsauksesta selviää muun muassa, että digitaalisten palveluiden tarjoajat telekommunikaatio-, pilvipalvelu-, ja digitaalisten sisältöjen aloilla ennustavat suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien viisinkertaistuvan vuosien 2019 ja 2023 välillä. Kasvuun vaikuttaa muun muassa yritysten kasvaneet tarpeet verkon reuna-alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme