Johnny L

Equinix investoi uuteen datakeskukseen Suomessa

Jaa

Datakeskus- ja yhteyspalveluyritys Equinix (Nasdaq: EQIX) julkisti tänään, että se avaa ensi vuonna uuden International Business Exchange™ (IBX®) -datakeskuksen Espooseen. Yritys investoi uuteen HE7-datakeskuksen rakentamisen ensimmäiseen vaiheeseen noin 20 miljoonaa dollaria (17M€) ja sen on määrä valmistua vuoden 2019 toisella neljänneksellä. HE7-keskus tukee lukuisten kotimaisten ja ulkomaisten asiakkaiden kasvaneita IT-tarpeita tarjoten tehokkaita konesali- ja yhteyspalveluita.

Equinix HE6-datakeskus, jonka läheisyyteen uusi HE7-datakeskus on tulossa.
Equinix HE6-datakeskus, jonka läheisyyteen uusi HE7-datakeskus on tulossa.

Equinix investoi voimakkaasti Suomeen kasvaneen asiakaskysynnän vuoksi ja rakentaa uuden HE7-keskuksen ensi vuonna. Equinixin tarjoaman ytimessä olevat tehokkaat keskinäiset tietoliikenneyhteydet kotimaassa ja kansainvälisesti tarvitsevat jatkuvasti lisää kapasiteettia ja uusi keskus palvelee nimenomaan tätä kasvanutta tarvetta ja auttaa yhtiön asiakkaita parantamaan kilpailuetuaan digitalisoituvassa maailmassa. Puhtaasti uusiutuvaa energiaa käyttävään HE7-keskukseen on tulossa yhteensä 1475 laitekaappia, joista ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 250.

Suomen datakeskukset ovat kiinteä osa Equinixin kansainvälistä Platform Equinix™ -kokonaisuutta, joka koostuu yhteensä 200:sta yhteenliitetystä datakeskuksesta 52 maassa. Aikaisemmin tänä vuonna Equinix laajensi HE5-konesaliaan Suomessa kasvaneen asiakaskysynnän vuoksi. Suomi on tärkeä digitaalinen kansainvälinen yhteyspiste, joka yhdistää Venäjän ja Baltian maat muuhun Eurooppaan tehokkailla suorilla yhteyksillä ja merenalaisilla kaapeleilla. Näihin kuuluu tehokas Cinia C-Lion1 -datakaapeli Suomen ja Saksan välillä, jonka ansiosta tieto kulkee 144 terabittiä sekunnissa alle 20 millisekunnin viiveellä Helsingin ja Frankfurtin välillä.

“Lukuisat kotimaiset ja kansainväliset asiakkaamme tarvitsevat jatkuvasti lisää kapasiteettia suorayhteyksiin muun muassa pilvipalveluihin ja SaaS-ohjelmistotoimittajiin”, kommentoi Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen. “Yli 135 Suomen datakeskusasiakastamme ymmärtävät Equinixin kokonaisratkaisun monipuolisuuden ja laajuuden: Platform Equinix on tehokas liiketoiminnan kehittämisen innovaatioalusta, joka toimii 200 datakeskuksen kautta ympäri maailman.”

Equinix HE7-keskus tarjoaa suorat, luotettavat ja tehokkaat kansainväliset yhteydet yli 1300 yritykseen, mukaan lukien maailman suurimmat pilvipalvelut Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Amazon Web Services (AWS) ja Oracle Cloud. Julkisten internet-yhteyksien lisäksi Equinix tarjoaa kovassa kasvussa olevia suoria keskinäisiä yhteyksiä yritysten välille (engl. interconnection). Equinixin Global Interconnection Index (GXI) -tutkimuksen mukaan keskinäisissä yhteyksissä liikkuva datan määrä kasvaa Euroopassa nyt 48% vuodessa saavuttaen vuonna 2021 yhteensä 1900 Tbps -volyymin.

Equinix
Equinix on kansainvälinen datakeskus- ja yhteyspalveluyritys, jonka tehokkaat palvelinkeskukset ja palvelut auttavat maailman johtavia yrityksiä rakentamaan saumattomat suorat keskinäiset yhteydet asiakkaiden, kumppaneiden ja oman organisaation välillä. Equinix toimii 52 maassa, jokaisessa viidessä maanosassa. Yhtiön datakeskukset ja palvelut toimivat asiakkaiden yritystoiminnan vauhdittamisen sekä IT- ja pilviteknologiastrategioiden kivijalkana.
www.equinix.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediakontakti:
Juhani Lassila, Johnny L
040 541 2365
juhani@johnnyl.fi

Kuvat

Equinix HE6-datakeskus, jonka läheisyyteen uusi HE7-datakeskus on tulossa.
Equinix HE6-datakeskus, jonka läheisyyteen uusi HE7-datakeskus on tulossa.
Lataa
Equinixin HE6-datakeskuksen sisätiloja.
Equinixin HE6-datakeskuksen sisätiloja.
Lataa
Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen
Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen
Lataa
Equinix-logo
Equinix-logo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Johnny L
Johnny L
Sampsantie 33
00610 HELSINKI

+358 40 541 2365https://www.johnnyl.fi

Johnny L - PR for the digitalizing world 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny L

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme