Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Erikoismaanpuolustuskurssi tarjosi työkaluja onnistuneeseen kriisiviestintään Oulussa

Jaa
Oulussa järjestettiin 2.3.2023 ensimmäinen kriisiviestintään liittyvä erikoismaanpuolustuskurssi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto toteutti yhteistyössä Kainuun prikaatin kanssa kriisiviestinnän erikoismaanpuolustuskurssin Oulussa 2.3.2023.

Kurssille osallistui lähes 60 viestijää tai viestinnän kanssa muutoin tekemisissä olevaa toimijaa eri organisaatioista ja medioista ympäri Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta. Kurssin tavoitteena oli kohottaa kurssilaisten valmiutta järjestää onnistunut tiedottaminen kriisitilanteessa. Lisäksi kurssi tarjosi tilaisuuden verkostoitumiseen.

”Korona-ajan ja viime vuodenkin tärkein oppi on ollut se, että kriisienhallinta ei kulje siiloissa, eikä noudata organisaatiorajoja. Kriiseistä selvitään yhteisvoimin.”, sanoi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen tilaisuuden alussa ja jatkoi:

”Yhteiskuntaamme haastavat tekijät ovat monimutkaistuneet ja niihin vastataksemme tarvitsemme monialaista ja poikkihallinnollista yhteistyötä täällä alueilla.”

Kurssi oli laatuaan ensimmäinen ja toteutettiin asiantuntijaluentojen ja esimerkkitapausten käsittelyn avulla.

Käytännönläheisen kurssin ja harjoittelun aikana viranomaisyhteistyön merkitys ja tarve konkretisoitui. Lisäksi tunnistettiin erilaisiin kriiseihin liittyvien sidosryhmien lukuisa määrä. Välittömän palautteen mukaan kurssi koettiin mielenkiintoiseksi ja tärkeäksi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella toimii useita alueellisia verkostoja. Osa verkostoista luotiin korona-aikana ja toimintamalli on koettu niin hyväksi, että ne jatkavat toimintaansa edelleen. Alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu 6–8 kertaa vuodessa, kuntajohtajaverkosto jatkaa säännöllisiä kokouksiaan, samoin sivistysjohto ja päivittäistavarahuollon verkosto. Lisäksi alueella toimii kriisiviestijöiden verkosto.

Lisätietoja

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, puh. 0295 017 551
Pelastusylitarkastaja Jyrki Kaisanlahti, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, puh. 0295 017 534

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Nuorten työssäoppimisen turvallisuus pääosin hyvällä tolalla29.3.2023 07:26:56 EEST | Tiedote

Suomessa on eri työpaikoilla runsaslukuinen määrä opiskelijoita työssä oppimassa. Myös vaarallisissa töissä. Työsuojeluviranomaiset ovat viimeisen parin vuoden aikana opastaneet ja valvoneet tehostetusti oppilaitoksia työturvallisuudessa. ”Olemme pyrkineet tukemaan erityisesti sitä, että työssäoppimisessa hallittaisiin työtapaturmien torjunta, fyysinen kuormitus sekä kemiallisten- ja biologisten tekijöiden riskit”, sanoo ylitarkastaja Jan Mikkonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme