Erilaiset ruokavaliot, tuotteet ja kokemukset esillä Lautasella-messuilla

Tänä keväänä toista kertaa järjestettävässä Lautasella-tapahtumassa voi tutustua ruokatuotteiden lisäksi erilaisiin ruokavalioihin ja niiden suunnitteluun. Lavaohjelmassa kuullaan useita asiantuntijapuheenvuoroja ravinnosta ja terveydestä. Lääketieteen lisensiaatti ja painotohtori André Heikius puhuu esimerkiksi pysyvästä ja gluteenittomasta painonhallinnasta, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ravinnon merkityksestä ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa ja ravitsemusterapeutti Henna Lehikoinen vehnätärkkelyksestä ja sen soveltuvuudesta keliaakikoille.
Myös kokemusasiantuntijat pääsevät ääneen tapahtumassa, kun FODMAP-ruokavaliota noudattaneet kertovat omista kokemuksistaan ja havainnoistaan. Bloggaaja ja kirjailija Olli Postin aiheena on puolestaan ruoan parantava vaikutus ja se, miten jokainen voi parantaa omaa syömistään ilman vaivaa tai rajoitteita. Postin mukaan ruoan kuuluu maistua hyvälle ja tehdä hyvää.
Miten ravintoloissa tulisi huomioida erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat? Tästä puhuu ammatinopettaja Eija Lindberg puheenvuorossaan, jonka otsikkona on ”Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa”. Lautasella-tapahtumassa myös palkitaan Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys tai palvelu sekä kuullaan, miten hypokoirat voivat toimia diabeetikon tukena.
Näytöskeittiössä käytännön vinkkejä ja vauhdikkaita ohjelmanumeroja
Lautasella-tapahtuman näytöskeittiö johdattelee herkullisen ja terveellisen ruoanlaiton saloihin. Kasvisruokaan erikoistunut keittiömestari Linnea Vihonen tuunaa kevään klassikkoannokset värikkäiksi kasvisruoka-annoksiksi. Hamppu-Jaakko, eli Jaakko Myllyniemi, ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg taas kokkaavat maistuvaa ja ravintorikasta ruokaa eri superfoodeista ja villiyrteistä.
Perjantaina 5.4. messuilla herkutellaan ja tutustutaan raakasuklaan viinikavereihin. Hyvinvointiasiantuntija Jaakko Halmetojan ja viiniasiantuntija Kalle Naatulan isännöimässä tastingissä käydään läpi aidon raakakaakaon ja -suklaan käyttötapoja ja makuprofiileja sekä maistellaan kiinnostavia raakasuklaiden ja viinien muodostamia makupareja.
Lautasella-messujen koko ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tiedotteessa mainitut ohjelmanumerot:
- André Heikius: Tie pysyvään gluteenittomaan painonhallintaan | Iso lava pe 5.4. klo 12–12.30
- Reijo Laatikainen: Ravinnon merkitys ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa | Iso lava pe 5.4. klo 14.30–15.30
- Henna Lehikoinen: Vehnätärkkelys – myrkkyä vai ei? | Tietoiskulava la 6.4. klo 12.20–12.35
- Kokemuksia FODMAP-ruokavaliosta | Tietoiskulava pe 5.4. klo 13.40–13.55 ja la 6.4. klo 15–15.15
- Olli Posti: Parantava ruoka | Iso lava pe 5.4. klo 14–14.30 ja Tietoiskulava la 6.4. 15.20–15.55
- Eija Linberg: Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – gluteenittomat asiakkaat ravintolassa | Tietoiskulava la 6.4. klo 13.40–13.55
- Keliakialiiton tunnustusten jako: Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys/palvelu | Iso lava pe 5.4. klo 10.40–10.55
- Hypokoira diabeetikon tukena arjessa | Iso lava la 6.4. klo 14.30–15
- Linnea Vihonen: Modernia vegaaniruokaa! | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 14–15
- Jaakko Myllyniemi ja Sami Tallberg: Hamppumaa | Näytöskeittiö la 6.4. klo 16.15–17
- Jaakko Halmetoja ja Kalle Naatula: Raakasuklaan viinikaverit | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 16–17
Lautasella 2019 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 5.–6.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa, johon kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi-, Sisusta- ja Lähiruoka & luomu -messut. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Tapahtuma on avoinna pe–la klo 10–18. Lisätietoja ja muun muassa ohjelma löytyvät nettisivuilta www.lautasella.fi.
Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com
Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, etunimi.sukunimi@keliakialiitto.fi
www.lautasella.fi, #lautasella2019
Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com. Voit akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmaan toukokuussa 20273.7.2025 15:22:53 EEST | Tiedote
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely täyttää Helsingin Messukeskuksen jälleen 20. - 22.5.2027. Kyseessä on raskaan kaluston ja hyötyajoneuvojen suurtapahtuma, joka nähtiin Messukeskuksen ohjelmassa edellisen kerran ennen pandemiaa.
Koneet automatisoituvat ja työ tehostuu27.6.2025 08:46:10 EEST | Tiedote
Maarakennuskonealalla työskentely on monipuolista ja erityisen kiinnostavaa. Alan tehtävissä rakennetaan tulevaisuutta – konkreettisella tavalla. Koneita automatisoidaan, mutta työt eivät maarakennus- ja ympäristöalalta lopu.
Messukeskus Areena rakentuu Pasilaan kesän aikana – 5000 henkilön liikuteltava katsomo nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa27.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen uuden tapahtuma-areenan rakennus- ja asennustyöt ovat alkaneet Pasilassa. Kesän lopussa käytössä on 5000 henkilön liikuteltava katsomokokonaisuus, joka nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa ja Suomen suurimmassa vuosittaisessa sisäurheilutapahtumassa Helsinki International Horse Show:ssa helmi–maaliskuussa 2026. Messukeskus Areena täydentää Helsingin tapahtumatilatarjontaa keskikokoisten areenojen osalta.
Veneelle uusi elämä -kisa etsii kunnostettuja veneitä26.6.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Vene 26 Båt -messuilla järjestetään nyt toistamiseen Veneelle uusi elämä -kisa, jossa esitellään kiinnostavia kunnostusprojekteja. Tällä kertaa kisaan voi osallistua viimekertaista suurempia veneitä. Valmiit tai lähes valmiit veneet esitellään Venemestarin Telakalla venemessuilla 6. – 15.2.2026 Helsingin Messukeskuksessa ja ne kisaavat keskenään palkinnoista.
Viini & Ruoka -tapahtuman Piazza tarjoilee huippuravintoloiden makuja lokakuussa26.6.2025 11:36:43 EEST | Tiedote
Herkuttelijoiden vuosittaiseen vakikalenteriin kuuluva Viini & Ruoka tarjoilee jälleen makuelämyksiä Piazza-ravintola-alueella lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa. Mukana olevat ravintolat on nyt julkistettu, ja ne tarjoavat sekä suolaisia että makeita maisteluannoksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme