Erilaiset ruokavaliot, tuotteet ja kokemukset esillä Lautasella-messuilla

Tänä keväänä toista kertaa järjestettävässä Lautasella-tapahtumassa voi tutustua ruokatuotteiden lisäksi erilaisiin ruokavalioihin ja niiden suunnitteluun. Lavaohjelmassa kuullaan useita asiantuntijapuheenvuoroja ravinnosta ja terveydestä. Lääketieteen lisensiaatti ja painotohtori André Heikius puhuu esimerkiksi pysyvästä ja gluteenittomasta painonhallinnasta, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ravinnon merkityksestä ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa ja ravitsemusterapeutti Henna Lehikoinen vehnätärkkelyksestä ja sen soveltuvuudesta keliaakikoille.
Myös kokemusasiantuntijat pääsevät ääneen tapahtumassa, kun FODMAP-ruokavaliota noudattaneet kertovat omista kokemuksistaan ja havainnoistaan. Bloggaaja ja kirjailija Olli Postin aiheena on puolestaan ruoan parantava vaikutus ja se, miten jokainen voi parantaa omaa syömistään ilman vaivaa tai rajoitteita. Postin mukaan ruoan kuuluu maistua hyvälle ja tehdä hyvää.
Miten ravintoloissa tulisi huomioida erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat? Tästä puhuu ammatinopettaja Eija Lindberg puheenvuorossaan, jonka otsikkona on ”Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa”. Lautasella-tapahtumassa myös palkitaan Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys tai palvelu sekä kuullaan, miten hypokoirat voivat toimia diabeetikon tukena.
Näytöskeittiössä käytännön vinkkejä ja vauhdikkaita ohjelmanumeroja
Lautasella-tapahtuman näytöskeittiö johdattelee herkullisen ja terveellisen ruoanlaiton saloihin. Kasvisruokaan erikoistunut keittiömestari Linnea Vihonen tuunaa kevään klassikkoannokset värikkäiksi kasvisruoka-annoksiksi. Hamppu-Jaakko, eli Jaakko Myllyniemi, ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg taas kokkaavat maistuvaa ja ravintorikasta ruokaa eri superfoodeista ja villiyrteistä.
Perjantaina 5.4. messuilla herkutellaan ja tutustutaan raakasuklaan viinikavereihin. Hyvinvointiasiantuntija Jaakko Halmetojan ja viiniasiantuntija Kalle Naatulan isännöimässä tastingissä käydään läpi aidon raakakaakaon ja -suklaan käyttötapoja ja makuprofiileja sekä maistellaan kiinnostavia raakasuklaiden ja viinien muodostamia makupareja.
Lautasella-messujen koko ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tiedotteessa mainitut ohjelmanumerot:
- André Heikius: Tie pysyvään gluteenittomaan painonhallintaan | Iso lava pe 5.4. klo 12–12.30
- Reijo Laatikainen: Ravinnon merkitys ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa | Iso lava pe 5.4. klo 14.30–15.30
- Henna Lehikoinen: Vehnätärkkelys – myrkkyä vai ei? | Tietoiskulava la 6.4. klo 12.20–12.35
- Kokemuksia FODMAP-ruokavaliosta | Tietoiskulava pe 5.4. klo 13.40–13.55 ja la 6.4. klo 15–15.15
- Olli Posti: Parantava ruoka | Iso lava pe 5.4. klo 14–14.30 ja Tietoiskulava la 6.4. 15.20–15.55
- Eija Linberg: Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – gluteenittomat asiakkaat ravintolassa | Tietoiskulava la 6.4. klo 13.40–13.55
- Keliakialiiton tunnustusten jako: Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys/palvelu | Iso lava pe 5.4. klo 10.40–10.55
- Hypokoira diabeetikon tukena arjessa | Iso lava la 6.4. klo 14.30–15
- Linnea Vihonen: Modernia vegaaniruokaa! | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 14–15
- Jaakko Myllyniemi ja Sami Tallberg: Hamppumaa | Näytöskeittiö la 6.4. klo 16.15–17
- Jaakko Halmetoja ja Kalle Naatula: Raakasuklaan viinikaverit | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 16–17
Lautasella 2019 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 5.–6.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa, johon kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi-, Sisusta- ja Lähiruoka & luomu -messut. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Tapahtuma on avoinna pe–la klo 10–18. Lisätietoja ja muun muassa ohjelma löytyvät nettisivuilta www.lautasella.fi.
Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com
Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com
Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, etunimi.sukunimi@keliakialiitto.fi
www.lautasella.fi, #lautasella2019
Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com. Voit akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Habitare toi yhteen muotoilun ystävät ja alan yritykset – kauneuden ystävien kohtaamispaikassa tehtiin hankintoja kotiin, tutustuttiin brändeihin ja ilmiöihin14.9.2025 19:01:02 EEST | Tiedote
Habitare 2025 toi yhteen 43 000 muotoilun ystävää, alan ammattilaista ja kodin sisustajaa sekä yli 500 yritystä. Pohjoismaiden johtava huonekalu- muotoilu- ja sisustustapahtuma on paikka tutustua laajasti alan yrityksiin, tehdä hankintoja kotiin ja löytää inspiraatiota. Habitaren Koskettaa/Touch-teema muistutti inhimillisestä tarpeestamme koskea, tunnustella ja tuntea asioita. Habitare järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 2.–6.9.2026.
Habitare näyttää miten designkatsomo muuntuu perjantai-iltana Susijengin Saksa-ottelua seuraavaksi urheilukatsomoksi12.9.2025 15:37:45 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskus elää tapahtumien mukana, ja parhaillaan käynnissä oleva Habitare tekee peliliikkeen perjantai-iltana näyttäen, miten Suomen suurimman huonekalu- ja sisustustapahtuman designkatsomo muuttuu hetkessä kisakatsomoksi. Susijengin kello 17 alkavan Saksaa vastaan pelattavan ottelun suoraa lähetystä voi seurata yllättävässä paikassa Habitaren päälavalla kisaeväitä nauttien. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Habitaren valinnat 2025 – paras osasto, tuote ja kiinnostava ilmiö11.9.2025 12:30:00 EEST | Tiedote
Habitaren valinnat 2025 tehtiin tapahtuman avajaispäivänä kolmessa kategoriassa. Tapahtuman parhaan tuotteen, osaston ja kiinnostavan ilmiön valitsivat KOKO3:n luova johtaja ja perustaja Jukka Halminen, sisustustoimittaja ja Bo Living -lehden toimituspäällikkö Piia Kalliomäki sekä Marimekon kodintuotteiden ja kuviosuunnittelun muotoilujohtaja Minna Kemell-Kutvonen. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Habitare-suunnittelukilpailun 2025 voittaja on Jolla – kilpailutyöt tutkivat levon tiloja10.9.2025 16:30:00 EEST | Tiedote
Habitare-suunnittelukilpailun 2025 voittajaksi on valittu Rosa Piiraisen suunnittelema Jolla. Voittaja julkistettiin Habitaressa tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona 10.9.2025. Kilpailun pääpalkintona oli Suomen Messusäätiön lahjoittama 5000 euron stipendi. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Helsinki Expo and Convention Centre launches smart networking app Events PRO8.9.2025 14:57:47 EEST | Press release
Helsinki Expo and Convention Centre is introducing a new smart networking app, Events PRO, at all its professional events. The app helps visitors and exhibitors connect efficiently and meaningfully – based on shared interests and goals.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme