Messukeskus

Erilaiset ruokavaliot, tuotteet ja kokemukset esillä Lautasella-messuilla

Jaa

Erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella 2019 tarjoaa tuhdin tietopaketin raakaravinnosta sekä gluteenittomista, vege- ja vegaanituotteista. Ohjelmassa on alan asiantuntijoiden puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja esityksiä näytöskeittiössä. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–6.4.2019.

Erityisruokavalioita esittelevät Lautasella-messut järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Kuva: Messukeskus
Erityisruokavalioita esittelevät Lautasella-messut järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Kuva: Messukeskus

Tänä keväänä toista kertaa järjestettävässä Lautasella-tapahtumassa voi tutustua ruokatuotteiden lisäksi erilaisiin ruokavalioihin ja niiden suunnitteluun. Lavaohjelmassa kuullaan useita asiantuntijapuheenvuoroja ravinnosta ja terveydestä. Lääketieteen lisensiaatti ja painotohtori André Heikius puhuu esimerkiksi pysyvästä ja gluteenittomasta painonhallinnasta, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ravinnon merkityksestä ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa ja ravitsemusterapeutti Henna Lehikoinen vehnätärkkelyksestä ja sen soveltuvuudesta keliaakikoille. 

Myös kokemusasiantuntijat pääsevät ääneen tapahtumassa, kun FODMAP-ruokavaliota noudattaneet kertovat omista kokemuksistaan ja havainnoistaan. Bloggaaja ja kirjailija Olli Postin aiheena on puolestaan ruoan parantava vaikutus ja se, miten jokainen voi parantaa omaa syömistään ilman vaivaa tai rajoitteita. Postin mukaan ruoan kuuluu maistua hyvälle ja tehdä hyvää.

Miten ravintoloissa tulisi huomioida erilaisia ruokavalioita noudattavat asiakkaat? Tästä puhuu ammatinopettaja Eija Lindberg puheenvuorossaan, jonka otsikkona on ”Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – Gluteenittomat asiakkaat ravintolassa”. Lautasella-tapahtumassa myös palkitaan Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys tai palvelu sekä kuullaan, miten hypokoirat voivat toimia diabeetikon tukena.

Näytöskeittiössä käytännön vinkkejä ja vauhdikkaita ohjelmanumeroja

Lautasella-tapahtuman näytöskeittiö johdattelee herkullisen ja terveellisen ruoanlaiton saloihin.    Kasvisruokaan erikoistunut keittiömestari Linnea Vihonen tuunaa kevään klassikkoannokset värikkäiksi kasvisruoka-annoksiksi. Hamppu-Jaakko, eli Jaakko Myllyniemi, ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg taas kokkaavat maistuvaa ja ravintorikasta ruokaa eri superfoodeista ja villiyrteistä.

Perjantaina 5.4. messuilla herkutellaan ja tutustutaan raakasuklaan viinikavereihin. Hyvinvointiasiantuntija Jaakko Halmetojan ja viiniasiantuntija Kalle Naatulan isännöimässä tastingissä käydään läpi aidon raakakaakaon ja -suklaan käyttötapoja ja makuprofiileja sekä maistellaan kiinnostavia raakasuklaiden ja viinien muodostamia makupareja.  

Lautasella-messujen koko ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.lautasella.fi. Tiedotteessa mainitut ohjelmanumerot:

  • André Heikius: Tie pysyvään gluteenittomaan painonhallintaan | Iso lava pe 5.4. klo 12–12.30
  • Reijo Laatikainen: Ravinnon merkitys ärtyvän suolen ja tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa | Iso lava pe 5.4. klo 14.30–15.30
  • Henna Lehikoinen: Vehnätärkkelys – myrkkyä vai ei? | Tietoiskulava la 6.4. klo 12.20–12.35
  • Kokemuksia FODMAP-ruokavaliosta | Tietoiskulava pe 5.4. klo 13.40–13.55 ja la 6.4. klo 15–15.15
  • Olli Posti: Parantava ruoka | Iso lava pe 5.4. klo 14–14.30 ja Tietoiskulava la 6.4. 15.20–15.55
  • Eija Linberg: Gluteenitonta ruokaa tuokaa, kiitos! – gluteenittomat asiakkaat ravintolassa | Tietoiskulava la 6.4. klo 13.40–13.55
  • Keliakialiiton tunnustusten jako: Vuoden 2018 gluteeniton tuote ja yritys/palvelu | Iso lava pe 5.4. klo 10.40–10.55
  • Hypokoira diabeetikon tukena arjessa | Iso lava la 6.4. klo 14.30–15
  • Linnea Vihonen: Modernia vegaaniruokaa! | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 14–15
  • Jaakko Myllyniemi ja Sami Tallberg: Hamppumaa | Näytöskeittiö la 6.4. klo 16.15–17   
  • Jaakko Halmetoja ja Kalle Naatula: Raakasuklaan viinikaverit | Näytöskeittiö pe 5.4. klo 16–17 

Lautasella 2019 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 5.–6.4. samaan aikaan Kevätmessujen kanssa, johon kuuluvat Kevätpuutarha-, OmaMökki-, Asu & Remontoi-, Sisusta- ja Lähiruoka & luomu -messut. Kaikkiin samanaikaisiin tapahtumiin pääsee yhdellä sisäänpääsylipulla. Tapahtuma on avoinna pe–la klo 10–18.  Lisätietoja ja muun muassa ohjelma löytyvät nettisivuilta www.lautasella.fi

Lautasella on Messukeskuksen ja Keliakialiiton järjestämä tapahtuma erityisruokavalioista. Se esittelee tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoaa runsaasti maksuttomia luentoja ruokavalioista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Allergia-, iho- ja astmaliitto, Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Elävä raakaravinto ry ja Vegaaniliitto.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Keliakialiitto, viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, p. 050 5181034, etunimi.sukunimi@keliakialiitto.fi

www.lautasella.fi, #lautasella2019

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com. Voit akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Avainsanat

Kuvat

Erityisruokavalioita esittelevät Lautasella-messut järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Kuva: Messukeskus
Erityisruokavalioita esittelevät Lautasella-messut järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Keskiviikkona 3.6. vietetään Kansainvälistä messujen päivää teemalla 'Messut on avain talouden jälleenrakennukseen'1.6.2020 11:54:24 EESTTiedote

Keskiviikkona 3.6. juhlitaan messumediaa. Kansainvälisenä messujen päivänä halutaan nostaa esiin messujen valtaisaa merkitystä elinkeinoelämälle. Messuilla lanseerataan uutuudet, tehdään kauppaa, solmitaan merkittäviä sopimuksia ja luodaan uusia, tärkeitä kontakteja. Messutoiminnan hallittu käynnistäminen auttaisi koronakriisistä kärsivän talouselämän elvyttämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme