KIASMA

Ernesto Neton suurnäyttely Boa Kiasmassa - Tervetuloa lehdistötilaisuuteen ke 2.3. klo 11.

Jaa

Brasilialainen Ernesto Neto kuuluu nykytaiteen kansainväliseen kärkikaartiin. Kiasmalla on ilo kutsua sinut tai toimituksesi edustajan tutustumaan jo kaksi päivää ennakkoon Neton näyttelyyn sekä tapaamaan taiteilijaa. Tilaisuus on Kiasmassa keskiviikkona 2.3. klo 11. (Ilmoittauduthan etukäteen, 29.2. mennessä osoitteeseen paivi.oja@kiasma.fi)

KUVA Camilla Coutinho
KUVA Camilla Coutinho

Viime vuosina Ernesto Neto (s. 1964) on löytänyt taiteelleen vahvan kaikupohjan tekemällä yhteistyötä Amazonin alueen alkuperäiskansoihin kuuluvan huni kuin -kansan kanssa. Neto on kiinnostunut heidän perinteistään ja rituaaleistaan, erityisesti pyrkimyksestä onnellisuuteen ja harmoniseen elämään sekä ajattoman luonnonviisauden hyödyntämisestä.

Kiasman viidenteen kerroksen toteutettava uusi tilateos sisältää vahvoja viitteitä huni kuin -yhteisön kulttuuriin sekä symbolisella että konkreettisella tavalla. Boa-käärmeen pään muodosta alkuideansa saanut tilateos sisältää samoja elementtejä, joita Neto on taiteessaan työstänyt jo yli 20 vuotta: ihmisen ja luonnon ykseys, aistillisuus, kokemuksellisuus ja positiivisen energian luominen.

Näyttely on myös Neton kannanotto alkuperäiskansojen oikeuksien ja perinteiden kunnioittamisen puolesta sekä kulttuurisen erilaisuuden arvostamisesta.

Samaan aikaan avautuu palkitun suomalaisen kuvataiteilijan Jani Ruscican (s. 1978) näyttely Conversation in Pieces (2016), joka esittelee osia taiteilijan tuoreesta monimediaalisesta teoskokonaisuudesta. Ruscican teoksia on esitetty aiemmin mm. kansainvälisillä filmifestivaaleilla, New Yorkin MoMassa, Lontoon Tate Modernissa ja Pariisin Pompidou-keskuksessa.

4.3.-4.9.2016
Ernesto Neto
BOA
4. ja 5. krs.

4.3.-4.9.2016
Jani Ruscica
Conversation in Pieces
Kontti

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki
www.kiasma.fi

Kuvat

KUVA Camilla Coutinho
KUVA Camilla Coutinho
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme