Toimihenkilöliitto ERTO

ERTOn jäsenäänestys hyväksyi autoliikennealojen ja huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimusten jatkokauden

Jaa

Toimihenkilöliitto ERTO on sopinut tänään työnantajaliittojen kanssa, että huolinta-alan ja autoliikennealojen työehtosopimusten voimassaoloa jatketaan 31.3.2022 saakka. Jatkokausi hyväksyttiin lopullisesti sen jälkeen, kun ERTOn jäsenet olivat hyväksyneet sen jäsenäänestyksessä.

ERTO on sopinut tänään Palvelualojen työnantajat PALTAn ja Autoliikennealojen työnantajaliitto ALTin kanssa, että huolinta-alan ja autoliikennealojen työehtosopimusten voimassaoloa jatketaan 12 kuukaudella 31.3.2022 saakka.

"Koronapandemian keskellä on syytä turvata työrauha ja pitää huolta kohtuullisesta ansiokehityksestä. Sovitut korotukset takaavat sekä huolinta- että autoliikennealoille kilpailukykyisen ansiokehityksen vuodelle 2021", sanoo ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Neuvottelutulos syntyi keskiviikkona 16.12., jonka jälkeen ERTO vei neuvottelutuloksen jäsenäänestykseen hyväksyttäväksi tai hylättäväksi. ERTO suositteli jäsenille neuvottelutuloksen hyväksymistä, ja jäsenäänestyksessä hyväksymistä kannattikin 72 prosenttia vastaajista. 25 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että on liiton tehtävä päättää hyväksytäänkö tai hylätäänkö neuvottelutulos.

"Olemme vahvasti sitoutuneet jäsendemokratiaan ja laitamme neuvottelutulokset jäsenten hyväksyttäväksi. Olen iloinen, että jäsenten selvä enemmistö äänesti neuvottelutuloksen hyväksymisen puolesta. Logistiikan työehdoissa on paljon haasteita, mutta koronapandemia ei ole oikea aika niistä väittelemiseen. Jäsentenkin mielestä nyt oli sopimisen ja työrauhan aika", painottaa Aaltonen.

Jäsenäänestyksen valtakirjan mukaisesti ERTO on tänään sopinut Palvelualojen työnantajat PALTAn kanssa huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimuksen sopimuskauden jatkamisesta 12 kuukaudella 31.3.2022 saakka.

Vastaavalla tavalla ERTO ja Autoliikennealojen työnantajaliitto ALT ovat tänään sopineet autoliikennealojen toimihenkilöiden työehtosopimuksen sopimuskauden jatkamisesta niin ikään 12 kuukaudella 31.3.2022 saakka.

Sekä huolinta-alalla että autoliikennealoilla palkkoja korotetaan 1.8.2021 lukien 1,9 prosenttia yleiskorotuksella. Taulukkopalkkoja korotetaan yleiskorotuksen lisäksi 1.8.2021 lukien autoliikennealoilla 0,4 prosenttia ja huolinta-alalla 0,5 prosenttia. Muilta osin työehtosopimuksiin ei tehty olennaisia muutoksia.

Tänään sovittujen korotusten lisäksi kummallakin sopimusalalla korotetaan 1.1.2021 lukien sekä henkilökohtaisia että taulukkopalkkoja voimassa olevien sopimusten mukaisesti 0,5 prosenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja Juri Aaltonen
040 553 8536
juri.aaltonen@erto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Toimihenkilöliitto ERTO
Toimihenkilöliitto ERTO
Asemamiehenkatu 4
00520 Helsinki

09 613 231http://www.erto.fi

Toimihenkilöliitto ERTO on yksityisen palvelusektorin asiantuntijatehtävissä työskentelevien ammattiliitto. ERTOn noin 15 000 jäsentä edustavat muun muassa seuraavia aloja: logistiikka, markkinointiviestintä, digimedia, sosiaali- ja terveysala, henkilöstöpalveluala, tietotekniikan palvelut, matkailu-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä taloushallinto. ERTO on osa Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

SuPer, Tehy ja ERTO: Yksityisen sosiaalipalvelualan vetovoimaa parannetaan palkkaratkaisulla30.6.2022 15:00:00 EEST | Tiedote

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvotteluihin saatiin ratkaisu, kun järjestöt hyväksyivät 22. kesäkuuta syntyneen neuvottelutuloksen. Sovitut palkankorotukset ovat yli ns. yleisen linjan ja yli muiden kunta-alan järjestöjen sopiman palkkaraamin ensimmäisen vuoden osalta. Sopimus on kaksivuotinen ja se voidaan tarvittaessa irtisanoa ensimmäisen vuoden jälkeen.

SuPer, Tehy ja ERTO: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityiselle sosiaalipalvelualalle – vaikutuksia mm. hoiva-alan yrityksiin, kotipalveluun ja varhaiskasvatukseen21.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

SuPer, Tehy ja ERTO julistavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Se koskee koko sopimusalaa, muun muassa yksityisiä hoiva-alan yrityksiä, kotipalvelua ja varhaiskasvatusta. Kielto alkaa tiistaina 21.6.2022 klo 12.00. Toimenpiteellä halutaan vauhdittaa neuvotteluja Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa, sillä neuvottelut eivät ole edenneet toivotusti. Kielto päättyy perjantaina 1.7.2022 klo 23.59, jonka jälkeen työtaistelutoimia voidaan tarvittaessa jatkaa. Sote ry edustaa selvästi valtaosaa yksityisen sosiaalipalvelualan työntekijöistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme