Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Esbos evenemangssommar kulminerar med veckan Esbo firar!

Dela

Måndag 22.8. till lördag 27.8 firar vi i Esbo, då Esbodagen får evenemangssommaren att kulminera. Invånarna, samfund, företag och staden har samarbetat för att skapa ett mångsidigt program med över 300 händelser.

Foto: Robert Sjöblom
Foto: Robert Sjöblom

Det rika utbudet av program omfattar allt från gatu- och parkfester till lokala matcher, från diskussioner med tonvikt på framtiden till cirkusföreställningar på gator samt utomhusbiografer.

Evenemangskalendern för veckan Esbo firar! innefattar även promenader kring arkitektur, historia och natur, gratisdagar på museer, tillfällen med fokus på lokal dryckes- och matkultur samt grenförsök hos idrottsföreningar.

På Esbodagen, lördagen den 27 augusti festar vi från morgon till kväll på det mångåriga partystället Dipoli. Orkestern underhåller pardansare på förmiddagen, medan toppnamnet Kalevauva.fi inom modern folkmusik underhåller folket på eftermiddagen. Kvällen kulminerar med Roller Skate Disko.

Även skolorna och daghemmen tillsammans firar femtioåriga staden Esbo med en gemensam festmåltid.

Den 50-åriga staden växer och utvecklas alltjämt

År 2022 är temaåret för femtioåriga staden Esbo. Året har firats med olika kampanjer, evenemang och diskussioner.

"Tillsammans utvecklar vi staden alltjämt. Esbo med 50 år som stad har varit en berättelse om tillväxt. Under de 50 åren har vårt invånarantal ökat från cirka 100 000 till 300 000. Esbo är alltjämt en trygg hemstad där naturen finns nära. Staden har blivit en internationell universitetsstad med konkurrenskraft. Undersökningar visar att Esbo är Europas mest hållbara stad och det är vår uppgift att se till tillväxten förblir hållbar”, säger Jukka Mäkelä, stadsdirektör för Esbo.

Esbo firar 50 år som stad med stora evenemang

Under sommaren har nya stora festivaler, kvartersfester och idrottsevenemang fyllt veckosluten i Esbo och samlat tiotusentals besökare. Evenemangen stärker Esbos livskraft och ger invånarna och besökare även framdeles något intressant att göra.

Nyckelord

Kontakter

Jukka Mäkelä, Stadsdirektör
/ Stina Astala
Ledningens assistent
043 826 5244
stina.astala@espoo.fi

Lea Rintala
Projektchef
046 877 1952
lea.rintala @espoo.fi

Bilder

Foto: Robert Sjöblom
Foto: Robert Sjöblom
Ladda ned bild

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum