Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbos tävling om digitala försök fick över 50 förslag

Dela

I en tävling om digitala försök i maj–juni sökte Esbo stad idéer och innovativa lösningar som kan testas i stadens tjänster tillsammans med olika klient- och användargrupper. Resultatet blev över 50 förslag.

Staden fick in förslag på bland annat översättnings- och tolkningslösningar, utnyttjande av data samt effektivare användning av lokaler och miljön.

”Vi fick in rekordmånga ansökningar. Det är viktigt för oss att lösningen som testas integreras som en del av invånarens och klientens vardag, servicestig, och att den inte är en påklistrad separat lösning”, konstaterar Esbos serviceutvecklingsdirektör Päivi Sutinen.

Esbo stad bedömer de inkomna försöksförslagen i slutet av sommaren. Urvalet av de försök som ska genomföras publiceras i september 2019.

Genomförandet av de utvalda försöken kan inledas mellan hösten 2019 och slutet av 2020. Försöksperioden är 3–9 månader och försöken kan ha ett värde om 8 000–30 000 euro beroende på deras karaktär och komplexitet.

Invånare, företag, forsknings-, utvecklings- och innovationsaktörer samt sammanslutningar fick lämna in förslag till tävlingen om digitala försök. I tävlingen uppmuntrade staden även till samutveckling och partnerskap på så sätt att förslag kunde lämnas in av ett konsortium, där till exempel ett företag, en sammanslutning, ett forskningsinstitut och en läroanstalt är representerade.

Med försöken med den digitala agendan vill Esbo stad identifiera framtidens lösningar på marknaden så att de motsvarar behoven i stadens kärntjänster och -funktioner samt utvecklingen av dem. Med försöken strävar Esbo stad efter att lära sig och samla in information om och erfarenheter av lösningarna som testas.

”Försöken kan förändra invånarnas, klienternas, personalens och samarbetspartners attityder och handlingssätt när de själva kan bekanta sig med olika tjänster och får en känsla av vad de innebär i praktiken”, berättar utvecklingschefen för Esbo digitala agenda Valia Wistuba.

Kontakter

Valia Wistuba, utvecklingschef, Esbo stad
valia.wistuba@espoo.fi, tfn 043 825 2905

Päivi Sutinen, serviceutvecklingsdirektör, Esbo stad
paivi.sutinen@espoo.fi, tfn 046 877 2871

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum