Basam Books

Esiintymistaidosta kansalaistaito!

Jaa

Esiintymisvalmentaja Niina Sainiuksen ja toimittaja Kikka Pohjaväreen uutuuskirja tarjoaa käytännön oppeja, joiden avulla saa ylivertaisen työelämätaidon ja paremman itsetunnon.

"Nyt on sinun vuorosi loistaa — Esiintymisen kielen opas" (Basam Books 2021)
"Nyt on sinun vuorosi loistaa — Esiintymisen kielen opas" (Basam Books 2021)

Esiintymisvalmentaja Niina Sainius on katsellut suomalaisten esiintymistä parinkymmenen vuoden ajan ja tavannut koulutuksissaan lähes 30 000 ammattilaista työelämän eri aloilta. Kirjassa Nyt on sinun vuorosi loistaa – Esiintymisen kielen opas Sainius kumoaa syvään juurtuneet käsitykset siitä, että esiintymisen oppiminen olisi vaikeaa.

”On aivan höpöhöpöä, että taito esiintyä vaikuttavasti olisi harvojen ja valittujen etuoikeus. Kyse on siitä, että aivan liian moni on jäänyt kouluaikaisten esiintymistraumojensa vangiksi. Ihmisillä on turhaan sisäisiä jarruja, jotka vaikuttavat jopa uravalintoihin ja elämässä etenemiseen”, Sainius pauhaa.

Kirjan lähtökohtana on ajatus siitä, että esiintyminen on taito, jonka voi oppia kuka vaan ja että matka varmaksi esiintyjäksi on käsittämättömän lyhyt. Kirja tarjoaa Sainiuksen mielestä toimivimmat menetelmät esiintymisjännityksen helpottamiseen sekä runsaasti uskomattoman yksinkertaisia, helposti opittavia vaikuttamisen ja esiintymisen tekniikoita, joita voi soveltaa heti. Lukija saa myös käyttöönsä helppokäyttöisen mallin vaikuttavan esityksen valmistamiseen. Juuri tällaisia menetelmiä on kaivattu, sillä viime vuosina esiintymisestä on tullut jokapäiväinen työelämätaito, johon moni tarvitsee apua.

”Nyt kun monen arki on muuttunut etäkohtaamisiksi, lähdetään esiintymistilanteisiin nollilta. Etätyössä kamerakammoiset pakotetaan kameran eteen, ja ihmiset ovat aivan hukassa”, Sainius sanoo.

Kirja tarjoaa myös lukijalle tilaisuuden päästä mukaan Sainiuksen valmennustilanteisiin. Kirjassa esiintyy kuvitteellisia hahmoja, kuten Ilpo Insinööri ja Anne Ammatinvaihtaja, joita Sainius valmentaa poikkeuksellisella tyylillään, tarkasti havainnoiden, suorasukaisesti, mutta rakkaudella. Erilaisten tyyppien ja huumorin avulla lukija voi löytää itsensä ja saada vastauksia omiin kysymyksiinsä.

”Olen nähnyt tuhansia kertoja valmennuksissani, miten ankea esitysaineiston lukija voi muuttua briljantiksi vaikuttajaksi ja hiljainen taustahahmo kasvaa rohkeaksi puhujaksi. On täysin pöyristyttävää, että esiintymiseen ei saa ohjausta opintojen aikana, vaan päinvastoin, edelleen liian monelle kouluelämä kasvattaa esiintymiskauhua”, Sainius jyrisee. “Mielestäni esiintymistaito on kansalaistaito, jonka oppimiseen pitäisi kaikille tarjota mahdollisuus.”

Sainiuksen valmennuksissa olleet todistavat kirjassa, miten vaikuttavan esiintymisen opit ovat muuttaneet heidän elämäänsä, uraansa ja itsetuntoaan.

Nyt on sinun vuorosi loistaa – Esiintymisen kielen opas on tarkoitettu kaikille eri alojen ammattilaisille, yrittäjille ja työelämään valmistautuville opiskelijoille. Kirjan tekijät ovat laittaneet hihat heilumaan jo seuraavaa askelta varten. Kirjan oppien pohjalta on kehitetty korkeakouluihin suunnattu hanke, jossa parhaillaan testataan, voiko esiintymistaitoa oppia verkkokurssina itsenäisesti opiskeltuna yhtä helposti ja tehokkaasti kuin ohjatuissa valmennuksissa.

Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Zoomin välityksellä maanantaina 1.3.2021 klo 14–15.30. Tervetuloa mukaan!

Linkki tapahtumaan: https://zoom.us/j/91992708423?pwd=UUYrTDRmSThWQk9HN3A3a1o1VnVxZz09

Ennakkoilmoittautumiset julkistamistilaisuuteen pyydetään välittämään Niina Sainiukselle (niina@esiintymisvalmennus.fi).


Kirjoittajista
Niina Sainius on esiintymisvalmentaja, joka on kouluttanut vaikuttamisen taitoja yrityksissä 2000-luvun alusta lähtien. Hän on erikoistunut sanattoman viestinnän tehokeinoihin. Niina on kehittänyt Vaikuttavan Esitysaineiston Maagisen Kaavan™ ja eri ihmistyyppejä loistamaan ohjaavan valmennusmenetelmän.

Kikka Pohjaväre on kirjan toimittaja ja kirjoittaja. Hän on työskennellyt toimittajana ja juontajana eri medioissa, toiminut journalismin lehtorina yliopistossa ja perustanut Vierumäellä Mediapajan ja viestintäinstituutin. Hän opettaa esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut:

Niina Sainius
+358 40 569 3939
niina@esiintymisvalmennus.fi

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

"Nyt on sinun vuorosi loistaa — Esiintymisen kielen opas" (Basam Books 2021)
"Nyt on sinun vuorosi loistaa — Esiintymisen kielen opas" (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

+358 40 841 7913https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme