Basam Books

Esikoisteos Seepra joka ajatteli liikaa murtaa mielen sairauksiin liittyviä tabuja

Jaa

Seepra joka ajatteli liikaa on (näinä päivinä) ajankohtainen esikoisteos mielen hauraudesta ja siitä, mitä voi tapahtua, kun mieli muuttuu vaaroja viliseväksi savanniksi epävarmuuden ja stressin keskellä.

Tiia Aholan esikoiskirja Seepra joka ajatteli liikaa (Basam Books 2020) kertoo liiallisen ajattelun ja analysoinnin sekä menneessä ja tulevassa elämisen tuottamasta ahdistuksesta ja siitä selviytymisestä.

Kirjan päähenkilö on täydellisyyttä tavoitteleva kolmekymppinen toimittaja, joka on tottunut hallitsemaan ympäröivää todellisuutta älyn ja tiedon keinoin, mutta jonka maailma muuttuu kaoottiseksi kaksostyttöjen syntymän seurauksena. Pakko-oireinen ahdistuneisuushäiriö, jonka keinoin hän on tiedostamattaan koko elämänsä pyrkinyt kontrolloimaan epävarmuutta, saa hänestä yliotteen.

Romaani pyrkii murtamaan mielenterveyteen liittyviä tabuja ja avartamaan tietoisuuttamme ajatusten vaikutuksesta tunteisiimme ja käytökseemme, eläinmaailmaan peilaten.

Tiia Ahola on työskennellyt matkaoppaana, ja toimii tällä hetkellä vanhempana rikoskonstaapelina Helsingissä. Hän on aina ollut kiinnostunut ihmisen mielen pimeästä ja valosta, ja on oppinut niistä työnsä ja oman elämänsä kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:
Pike Hilakari
pike@basambooks.fi

Myynti:
Jarkko Mali
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

UUTUUSKIRJA: Häpeää, syyllisyyttä ja hylkäämistä24.6.2020 13:07:14 EESTTiedote

Juuri ilmestynyt Liisa Isotalon esikoisromaani Jostakin olen tullut (Basam Books 2020) herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta ja rakkaudesta. Se kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään Helsingin olympialaisten ja Berliinin muurin aikoihin. Tyttären tyttärelle ne ovat jo historiaa, vaikka kaikkihan toistuu. Vai toistuuko?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme