Atena

Esikuvat tarjoavat naiselle mahdollisuuden nähdä itsensä

Jaa

Naiset kertovat puhuttelevassa tietokirjassa esikuvistaan, jotka auttavat omat polun löytämisessä.

Jonna Riikonen: Nainen on naiselle tuki

Ilmestyy 31.8.

Nainen ei ole naiselle susi vaan tärkeä tuki, joka voi avata uusia ovia elämässä. Joskus esikuva on tuttu henkilö, toisinaan kaukaisempi kannustaja. Esikuvat ovat tienraivaajia, jotka madaltavat toisten kynnystä tehdä isoja valintoja elämässään. Hän voi ruokkia toisessa henkilössä piilevää voimaa, selkeyttää arvoja tai rohkaista päätöksien teossa.

Jonna Riikosen kirjassa Nainen on naiselle tuki 14 naista kertovat elämänsä tärkeistä esikuvista: Kuka vaikutti elämään käänteentekevästi? Millaista intoa, rohkeutta tai näkemystä he ovat ammentaneet toisesta itselleen? Mitä kohtaamisen jälkeen tapahtui?

Esikuvallisuuden lisäksi kirjassa puntaroidaan yhteiskunnallista ilmapiiriä. Moninaisuutta vahvistava teos pohtii syvällisesti eritaustaisten ja -ikäisten naisten asemaa ja kohdentaa katseen naisten kokemaan yhteiskunnalliseen paineeseen. Kirjassa on neljän asiantuntijan haastattelut esikuvien merkityksestä ja naisen yhteiskunnallisesta asemasta. Presidentti Tarja Halonen kertoo kirjassa, millaista on olla arvostettuna esikuvana ja miten tärkeää on puhua naisten ja tyttöjen oikeuksien ja tasa-arvon puolesta.

Moni kirjassa mainittu esikuva on myös nostanut julkisuuteen vaikeina ja vaiennettuina pidettyjä aiheita ja käsitellyt niitä rohkeasti ja omakohtaisesti raivaten tilaa muillekin.

Nainen on naiselle tuki osoittaa monin tavoin, miten paljon toiset ihmiset vaikuttavat meihin ja miten suuri valta ja vastuu ihmisillä on suhteessa toisiinsa: voimme avata ovia tai sulkea niitä. Oikealla hetkellä lausuttu rohkaiseva sana tai kannustus voi johtaa toisen ihmisen elämän aivan uuteen suuntaan.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200https://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme