MessukeskusMessukeskus

Esimakua Habitaresta: Kansainvälinen Wild at Heart -näyttely avautuu Helsingissä

Jaa

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään loppuvuodesta, mutta suomalaisen nykymuotoilun ja -taiteen huippuja nähdään Helsingissä jo elo–syyskuussa. Parhaillaan ympäri maailmaa kiertävä, Tero Kuitusen kuratoima Wild at Heart -näyttely luotsaa yhdentoista suunnittelijan voimin rohkean vision kotimaisen designin uudesta suunnasta. Näyttely toimii myös kurkistuksena marraskuussa järjestettävään Habitareen.

kuva: Maija Astikainen
kuva: Maija Astikainen

Wild at Heart on Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien tuottama kansainvälinen yhteistyöhanke, joka nähtiin ensimmäistä kertaa osana Vienna Design Weekin ohjelmaa. Sittemmin designin ja taiteen katselmus on matkannut Budapestista Tukholmaan. Wild at Heart avautuu 29. elokuuta 2020 Helsingin Kämp Garden -galleriassa ja jatkuu 9. syyskuuta 2020 saakka.

Suomalaisen designin kärki esillä näyttelyssä

Muotoilija Tero Kuitusen kuratoiman näyttelyn tekijät edustavat suomalaisen designin ja taiteen kärkeä. Näyttelyssä on esillä pelkistetty materiaalilähtöinen tekeminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, sekä villi leikkisyys: uusia materiaaleja muotoilijat työstävät ennakkoluulottomasti. Mukana ovat Antrei Hartikainen, Sofia Okkonen, Klaus Haapaniemi, Tero Kuitunen, Milla Vaahtera, Tuuli-Tytti Koivula, Mifuko, Eero Aarnio, Teemu Salonen sekä COMPANY Aamu Song ja Johan Olin.

"Wienissä, Budapestissa ja Tukholmassa Wild at Heart sai innostuneen vastaanoton muotoilun ammattilaisten ja suomalaisen designin ja taiteen ystävien parissa. Minulle parhaat kohtaamiset kiertueella olivat niitä, joissa ihmiset olivat yllättyneitä siitä, että Suomesta tulee näin värikästä ja rohkeaa muotoilua. Paras kommentti, jonka sain, oli se, että näyttely teki katsojan iloiseksi. Jos näyttelystä lähdetään iloisempana ulos kun sinne tullaan, on tavoitteeni saavutettu”, kertoo näyttelykuraattori Tero Kuitunen.

Ensimmäistä kertaa Suomessa

Habitare on vahvasti mukana kaikissa Wild at Heart -näyttelyn kohdekaupungeissa Wienissä, Budapestissa, Tukholmassa ja Tokiossa. Helsingissä Wild at Heart toimii marraskuussa järjestettävän huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitaren satelliittiohjelmana.

"On todella hienoa, että meidän aloitteestamme käynnistynyt ja Tero Kuitusen kuratoima näyttelyprojekti Wild at Heart toimii Helsingissä muotoilun, sisustuksen ja nykytaiteen ystäville suunnattuna näyteikkunana Habitareen. Kierrettyään ensin maailmalla Wienin ja Budapestin kautta Tukholmaan, tämä tuntuu kotiinpaluulta!", Suomen Saksan-instituutin johtaja Laura Hirvi iloitsee.

Kansainvälinen designnäyttely jatkaa Helsingistä Tokioon lokakuussa 2020. Mahdollisista muista Japanin näyttelykohteista tiedotetaan myöhemmin syksyllä.

”Habitare on seurannut läheltä Wild at Heart -näyttelyn kiertuetta ja osallistunut jokaiseen niistä paikan päällä. Näyttely on tuonut uutta näkökulmaa suomalaiseen muotoiluun ja tukenut hienosti suomalaisia lahjakkaita tekijöitä. Ryhmänäyttelyt ovat usein tehokas keino saada suomalaisia suunnittelijoita ja taiteilijoita esille kansainväliselle yleisölle, medialle ja vaikuttajille. Siksi onkin hyvin tärkeää, että vastaavia tyyliltään omintakeisia ja pitkäkestoisia konsepteja tehdään myös jatkossa. Helsingin Wild at Heart -näyttely juhlistaa upeasti Habitaren 50-vuotista taivalta. Näyttelyn sisällöissä on useita linkkejä Habitareen, ja monet näyttelyn suunnittelijat ovat tehneet Habitaren kanssa yhteistyötä vuosien saatossa”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna kertoo.

Marraskuun lopulla järjestettävässä Habitaressa Wild at Heart -näyttelyn teemat näkyvät myös tapahtuman ohjelmassa, kun Tero Kuitunen, Laura Hirvi ja Alice Stori Liechtenstein keskustelevat Sami Sykön haastattelussa näyttelyn taustoista ja vastaanotossa eri kaupungeissa keskiviikkona 25.11. Kuumista designtrendeistä lauantaina 28.11. Mirva Saukkolan haastattelussa keskustelevat Tero Kuitunen, Milla Vaahtera ja Jussi Laine.

Suomalaisina yhteistyökumppaneina kansainvälisen näyttelykiertueen taustalla tai Helsingissä elo-syyskuussa 2020 järjestettävässä näyttelyssä ovat Habitare, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit Saksassa, Unkarissa, Japanissa ja Ruotsissa, Helsinki Design Week, Kämp Garden, Lapuan Kankurit ja Bolon.

Tervetuloa tutustumaan Wild at Heartiin henkilökohtaisesti Kämp Garden -galleriassa. Varaa aika yksityiskierrokselle: marion.holtkamp@finstitut.de, puh. +49 30 40 363 18 95.

Wild at Heart on avoinna yleisölle päivittäin 29.8.–9.9.2020
ma–pe klo 11–19, la klo 10–17 ja su klo 12–16. Ilmainen sisäänpääsy.
Osoite: Garden, Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, 2. krs, 00100 Helsinki.

Lisätietoja:

- Habitare: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, puh. 040-775 6609

- Suomen Saksan-instituutti: tiedottaja Marion Holtkamp, marion.holtkamp@finstitut.de,
puh. +49-30-40 363 18 95

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 25.–29.11.2020. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua.

www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2020

Suomen Saksan-instituutti

Wild at Heart -näyttely syntyi Suomen Saksan-instituutin aloitteesta Wienin designviikolle vuonna 2019. Instituutin tehtävänä on edistää pitkäaikaista yhteistyötä ja dialogia Suomen ja saksankielisen Euroopan välillä. Instituutti neuvoo ja verkottaa kulttuurin, tieteen ja talouden alan toimijoita sekä tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolista ohjelmaa kulttuurista ja yhteiskunnasta kiinnostuneille.

www.finnland-institut.de | @finnlandinst | www.facebook.com/FinnlandInstitut | #wildathearthelsinki

Avainsanat

Kuvat

kuva: Maija Astikainen
kuva: Maija Astikainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme