Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Esko Systems hankkii kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmän ja asiakaskäyntien optimoinnin kotimaiselta Mediconsultilta

Jaa

Suomalainen potilastietojärjestelmätoimittaja ja asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden hyvinvointialueille tarjoava Esko Systems Oy kilpailutti vuonna 2022 sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän, jossa pakollisena optiona oli kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja asiakaskäyntien optimointi sekä mobiilikäyttö. Kilpailutuksen voitti tuolloin Mediconsult Oy Saga Sosiaalihuolto -järjestelmällä.

Nyt hankittava Saga Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja optimointi tulee osaksi Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuutta (APTJ), jonka ensimmäiset käyttöönotot tehdään Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Saga Kotihoito tuo hyvinvointialueille yhtenäiset kirjaamis- ja toimintamallit. Järjestelmä mahdollistaa myös reaaliaikaisen tiedonjaon sosiaalihuollon viranomaisten ja kotihoidon ammattilaisten välillä.

”Nyt hyödynnettävä optio Kotihoidon ratkaisusta täydentää APTJ-kokonaisuutta ja vahvistaa edelleen yhtiöiden välistä yhteistyötä kotimaisen kokonaisuuden toimittajana”, iloitsee Esko Systemsin toimitusjohtaja Kaisa-Liisa Harjapää.

”Sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmien yhtenäistäminen etenee Pohjois-Pohjanmaalla vaiheistetusti palvelutehtävittäin. Saga Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja optimointi on tärkeä osa kokonaisuutta, ja käyttöönotto helpottaa niin kotihoidon esihenkilöiden kuin myös työntekijöiden työprosesseja ja ammattilaisten välistä yhteistyötä. Tiedontuotanto vahvistuu tiedonhallintaa edistävien toiminallisuuksien kautta”, kertoo Pohteen sosiaalijohtaja Leena Pimperi-Koivisto.

”On hienoa, että yhteistyö kahden kotimaisen terveysteknologiaosaajan kanssa vahvistuu entisestään ja sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän lisäksi kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä laajenee Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Saga Kotihoito ja järjestelmien yhtenäistäminen tuovat merkittäviä hyötyjä ja kustannussäästöjä hyvinvointialueille sekä helpottavat kotihoidon ammattilaisten työtä. Järjestelmä vähentää tutkitusti kirjaamiseen kuluvaa aikaa ja vapauttaa ammattilaisen aikaa asiakkaan kohtaamiseen”, Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro kertoo.

Lisätietoja

Kaisa-Liisa Harjapää, toimitusjohtaja, Esko Systems Oy, kaisa-liisa.harjapaa(at)eskosystems.fi

Tommi Salaspuro, toimitusjohtaja, Mediconsult Oy, tommi.salaspuro(at)mediconsult.fi

Esko Systems Oy on vuonna 2020 toimintansa aloittanut julkisomisteinen inhouse-yhtiö, joka kehittää Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuutta hyvinvointialueiden tarpeisiin ketterästi yhdessä omistajiensa kanssa. Esko-kokonaisuus rakennetaan kattamaan erikoissairaanhoidon ohella perusterveydenhuollon- ja potilashallinnon toiminnallisuudet ja yhtiön kautta omistajat saavat kokonaisuuteen sosiaalihuollon tietojärjestelmäratkaisut. Tutustu tarkemmin ratkaisuihimme osoitteessa www.eskosystems.fi

Mediconsult Oy on suomalainen vuonna 1975 perustettu yksityisomisteinen sote-alan järjestelmätoimittaja. Kehittämämme Mediconsult Saga® on suomalaiseen soteen suunniteltu asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuus, joka yhdistää perusteterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon. Ratkaisumme ovat käytössä lähes puolella hyvinvointialueista ja järjestelmiämme käyttävät sote-ammattilaiset turvaavat noin miljoonan suomalaisen terveyttä ja hyvinvointia. Ratkaisuillamme on Avainlippu-tunnus osoituksena kotimaisuudesta, vastuullisuudesta ja Suomessa työllistämisestä. Tutustu meihin www.mediconsult.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa-Liisa Harjapää, toimitusjohtaja, Eskos Systems Oy, 040 567 3240, kaisa-liisa.harjapaa@eskosystems.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Esko Systems on julkisomisteinen inhouse-yhtiö, joka kehittää ja laajentaa tietojärjestelmiä ketterästi yhdessä omistajiensa kanssa, heidän tarpeisiinsa vastaten. Järjestelmäratkaisumme ytimessä ovat toimintavarmuus ja kustannustehokkuus. Omistajiamme ovat Pohde (Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue), Lapin hyvinvointialue, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue, Kainuun hyvinvointialue, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, 2M-IT Oy, LapIT Oy ja Istekki Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella Tyrnävän alueen asiakkaiden kuljetuspalvelun tuottaja vaihtuu1.6.2023 09:51:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan Pohteen alueella Tyrnävän alueen kuljetuspalvelun palvelutuottaja vaihtuu 4.6.2023. Matkat tilataan jatkossa suoraan Tyrnävän sopimusautoilta. Matkan tilaus on tehtävä kello 16.00 mennessä edeltävänä päivänä matkan saatavuuden varmistamiseksi. Tilatun matkan muutoksesta tai peruuntumisesta tulee ilmoittaa vähintään tuntia aikaisemmin ennen tilattua lähtöaikaa.

Korjattu tiedote: Pohteen tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi30.5.2023 13:29:40 EEST | Tiedote

Pohteen tarkastuslautakunta on arvioinut hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä, hyvinvointialueen strategiaa, henkilöstön riittävyyttä sekä talouden tilannetta ja taloudellisia lähtökohtia toiminnan käynnistyessä. Toteutettujen arviointien pohjalta tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi. Suositukset liittyvät hyvinvointialueen toimintaan, talouteen ja hallintoon sekä henkilöstöön ja asiakkaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme