Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo eteni Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailun semifinaaliin

Jaa

Espoon kaupunki on yltänyt kuuden semifinalistin joukkoon Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailussa (iCapital).

Espoon ainutlaatuinen innovaatioyhteisö tuottaa kuudenneksi eniten patentteja Euroopassa, Fortumin datakeskuksen hukkalämpöä hyödynnetään kaukolämpönä, koronan aikana varhaiskasvatuksen ammattilaiset ottivat ketterästi käyttöön etäyhteydet kotien kanssa - muun muassa nämä esimerkit kertovat siitä, että Espoossa koko yhteisö luo innovatiivisuudellaan kestävää kaupunkia. 
 
Espoon vuoden 2022 kilpailuhakemuksen ytimessä on neljä periaatetta, joista yhteisön ainutlaatuinen innovaatiotyö rakentuu: 
 
1) Radikaali poikkitieteellinen yhteistyö.  
 
Yli 400 tutkimus- ja kehitysyksikköä, huipputason liiketoimintaa, muotoilu- ja teknologiayliopisto sekä joukko johtavia yrityksiä pienellä alueella. 

Kaupunki yhdessä Aalto-yliopiston ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa muodostaa ytimen, joka kokoaa yhteen kaikki toimijat – start-upit, opiskelijat, huippuyritykset, tutkijat ja tavalliset kansalaiset – luomaan innovaatioita parempaa elämää varten. 

2) Palvelemme ihmisiä ja planeettaa.  

Kestävä kehitys on Espoon innovaatioiden kantava voima. Yli 140 eurooppalaisen kaupungin tutkimuksessa Espoo oli kestävin kaupunki. 

3) Yhteistyömme ytimessä on läheisyys ja luottamus.  
 
Espoossa päättäjät, ajattelijat ja eri alojen osaajat ovat vain pyörämatkan päässä toisistaan. 

4) Keskitymme ihmisten hyvinvointiin ja osallisuuteen.  
 
Espoo on luokiteltu maan onnellisimmaksi kaupungiksi, joka on jatkuvasti maailman onnellisin. Se osoittaa, että Espoossa on sellaisia ​​innovaatioita, joita maailma juuri nyt tarvitsee: sellaisia, jotka takaavat ihmisten onnellisuus, sellainen, joka rakentaa kestävää elämää tulevaisuutta varten. 

”Innovaatioiden ja teknologian merkitys korostuu, kun etsimme ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Ratkaisuja löytyy, ja se luo meille toivoa. Näitä haasteita ei kuitenkaan ratkaista yksin, vaan yhdessä erilaisten osaajien rohkealla yhteistyöllä”, sanoo VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara.

”Aalto-yliopiston, Espoon kaupungin,  VTT:n ja yritysten läheinen yhteistyö on globaalistikin ainutlaatuista ja houkuttelee alueelle kansainvälisiä osaajia ja investointeja”, jatkaa Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

”Kaupunki ei luo innovaatioita, niitä luovat ihmiset. Kaupunkina voimme kuitenkin auttaa innovaatioita kasvamaan tarjoamalla tukea kokeiluille ja tuomalla pelaajat yhteen yli organisaatiorajojen. Yhteisönä rakennamme turvallista, terveellistä ja kestävää kaupunkia, jossa arki toimii”, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.  

Espoo on menestynyt kilpailussa myös vuosina 2019 ja 2020, sijoittuen kuuden parhaan joukkoon. Tällä kertaa kuuden joukossa ovat myös Aix-Marseille (Ranska), Basaksehir (Turkki), Madrid (Espanja), Valencia (Espanja) ja Varsova (Puola). 

Seuraavaksi jokainen semifinalisti esittäytyy kilpailun tuomaristolle, joka valitsee kolme parasta hakijaa finaaliin. Voittaja julkistetaan Euroopan Innovaationeuvoston huippukokouksessa joulukuussa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Antti Vasara, puh. 020 722 4000
Teknologian tutkimuskeskus VTT

rehtori Ilkka Niemelä, puh. 050 511 3013
Aalto-yliopisto

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 8.12.20228.12.2022 19:19:19 EET | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa kuultiin moniammatillisesta yhteistyöstä vaikeiden ja pitkittyneiden kiusaamistilanteiden ratkaisemiseksi kouluympäristössä. Lisäksi esiteltiin nuorisopalveluiden toiminnan kärjet vuodelle 2023 sekä muutosehdotukset nuorisopalveluiden kesätoiminnan linjauksiin. Lisäksi kokouksessa kuultiin Gräsan taitojen talon toiminnan ja maksuttoman harrastetoiminnan jatkumisesta nuorisopalveluiden toteuttamana myös vuonna 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme