Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoo ja Taideyliopisto vahvistavat strategista yhteistyötä

Jaa

Espoon kaupunki ja Taideyliopisto ovat 24.5.2021 solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on edistää pitkäjänteistä opetukseen, elinvoimaisuuteen, tutkimukseen ja yrittäjyyteen liittyvää yhteistyötä ja tukea uusien yhteistyömuotojen käynnistämistä.

”Espoon kaupungin ja Taideyliopiston yhteistyön tavoitteena on edistää hyvää elämää taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää kehitystä. Uskon, että tämä kumppanuus auttaa meitä molempia saavuttamaan paremmin tavoitteemme, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

 Yhteistyöllä edistetään kestävää kehitystä ja etsitään keinoja elinvoimaisen, kulttuurisesti moninaisen ja tasa-arvoisen kaupungin rakentamiseksi. Osapuolet ovat sitoutuneet yhdessä löytämään ratkaisuja hyvän elämän mahdollistamiseksi taiteen keinoin. Tavoitteena on myös hakea keinoja tukea taidealan rakenteellista uudistumista, taiteilijoiden työllistymistä ja yrittäjyysvalmiuksien vahvistumista.

Yhteistyöllä edistetään kestävää kehitystä ja etsitään keinoja elinvoimaisen, kulttuurisesti moninaisen ja tasa-arvoisen kaupungin rakentamiseksi. Osapuolet ovat sitoutuneet yhdessä löytämään ratkaisuja hyvän elämän mahdollistamiseksi taiteen keinoin. Tavoitteena on myös hakea keinoja tukea taidealan rakenteellista uudistumista, taiteilijoiden työllistymistä ja yrittäjyysvalmiuksien vahvistumista.

”Taide ja kulttuuri on elinkeinopoliittisesti tärkeä toimiala. Ne myös tuovat ihmisiä yhteen, luovat yhteisiä merkityksiä ja vahvistavat kaupunki-identiteettiä. Taideyliopisto haluaa olla mukana Espoon kanssa pohtimassa, miten taide voisi tuoda arvoa uusien tahojen kanssa. Tavoitteemme on, että kulttuurikokemusten taustalla on taiteen merkityksen laajentaminen”, sanoo Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén.  

Yhteistyön koordinointia varten nimetään työryhmä, joka valmistelee vuosittaisen toimintasuunnitelman ja tukee vuoden aikana sen toteutumista. Yhteistyösopimus on voimassa 5 vuotta.

Lisätiedot:

Taideyliopisto:                            

Eveliina Olsson, 050 598 6492, eveliina.olsson@uniarts.fi

Marja-Leena Pétas-Arjava, 050 308 5749, marja-leena.petas-arjava@uniarts.fi

Espoon kaupunki:                      

Mari Immonen, p. 050 525 2706, mari.e.Immonen@espoo.fi

Tiina Kasvi, p. 050 3019426, tiina.kasvi@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.6.20219.6.2021 22:28:12 EEST | Tiedote

Oppimateriaali maksuttomaksi syksyllä 2021 Espoon lukioissa aloittaville opiskelijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että oppivelvollisuuslain soveltamisalaan kuuluvien opiskelijoiden lisäksi lukion tarjoamat oppimateriaalit ovat maksuttomia seuraaville, lukuvuonna 2021-2022 lukiokoulutuksen aloittavilla opiskelijoille: Opiskelija on opiskellut lukuvuonna 2020-2021 lukiokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa, ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa. Opiskelija on suorittanut perusopetusta lukuvuoden 2020-2021 aikana ja ollut sen jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Opiskelija on opiskellut perusopetukseen valmistavassa opetuksessa lukuvuonna 2020-2021 Oppimateriaalin maksuttomuus on voimassa sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai sitä ennen saa toisen asteen tutkinnon valmiiksi. Opintojen tulee edetä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Maksuttomuusaikaa ei voi pidentää. Åbe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme