Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo jatkaa palvelujen ja toimintojen kehittämistä kokeilemalla – Digiagenda 3.0 käynnistyy

Jaa

Espoon kaupunkitasoinen kokeiluohjelma Digiagenda 3.0 jatkaa edelläkävijyyttä ja ketterää kehittämistä myös kuluvan valtuustokauden ajan. Toteutamme ohjelmaa yhteistyössä asukkaiden, asiakkaiden, henkilöstön, yritysten, järjestöjen sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Ilmoittautuminen Digiagendan 14.6. pidettävään infotilaisuuteen on käynnissä 6.6. asti.

Digiagendan kokeiluilla haluamme tunnistaa markkinoilta tulevaisuuden ratkaisuja, joilla voitaisiin vastata kasvavan kaupungin tarpeisiin. Haemme vaihtoehtoisia toimintamalleja ja ratkaisuja, joita voidaan hyödyntää useissa eri palveluissa ja jotka soveltuvat eri asiakas- ja käyttäjäryhmille. Kokeiluohjelman aikana toteutamme digikokeilujen lisäksi tutkimus-, selvitys- ja opinnäytetöitä. 

Digikokeilut ovat hyvä tapa esitellä uusia digitaalisia palveluja asiakkaille ja henkilökunnalle. Ne ovat myös keino juurruttaa kokeilukulttuuria Espooseen. Henkilöstömme on kokeilujen kautta nähnyt, miten tulevaisuuden ratkaisut voivat vaikuttaa työtehtäviin. Olemme myös saaneet arvokasta tietoa hankintojen suunnitteluun. Digiagenda 1.0 ja 2.0 ovat paitsi tarjonneet hyviä kokemuksia ja tietoa oman toiminnan kehittämiseen, myös tukeneet muun muassa yrityksiä ja start up -yrityksiä tuotekehityksessä ja vientiponnisteluissa. 

Verkostomaista yhteistoimintaa 

Nykypäivän kaupungin haasteisiin ja tarpeisiin vastaaminen vaatii yhteistoimintaa. Mukaan tarvitaan eri toimijoita, jotta löydetään sopivia ratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin. Kaupunki palveluna -mallin mukaisesti haluamme edistää sekä verkostomaista yhteistoimintaa että Espoon elinvoimaa ja hyvinvointia koko Espoo-yhteisön voimin.  

Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusia, toiminnallisesti ja tietoteknisesti vaativia digikokeiluja, joihin sisältyy prosessien ja käytänteiden kehittämistä, tietotaitojen kehittämistä, tiedon hyödyntämistä, automatisointia, robotisaatiota ja tekoälyä.  

”Kannustamme kaikkia yhteiskehittämään kokeillen ja tekemään yhdessä Espoo-tarinaa.” - Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja 

Kokeiluohjelman toteutuksesta ja koordinoinnista vastaa konsernihallinnon palvelukehitys-yksikkö yhdessä Espoon kaupungin muiden yksiköiden kanssa.

Tervetuloa infotilaisuuteen 14.6.2022 

Digiagenda toteuttaa Espoo-tarinaa ja se on käynnissä valtuustokauden 2022–2025 ajan. 

”Kokeilevalla kehittämisellä ja verkostoimaisella yhteistyöllä rakennamme kestävämpää tulevaisuutta.” - Päivi Sutinen, palvelukehitysjohtaja

Kokeiluohjelman infotilaisuus järjestetään Espoon valtuustotalolla ja verkossa 14.6.2022. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua 6.6. mennessä.

Lisätietoa: 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme