Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo laajentaa maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaa korkeakoulutetuille – “Haluamme ratkaista tilanteen, missä osaamista on haaskattu”

Jaa

Espoon uusi Korkeakoulutettujen maahanmuuttajien osaamiskeskus aloittaa toimintansa maaliskuussa 2021. Palveluita tarjotaan sekä työnhakijoille, että työnantajille.

Espoon Korkeakoulutettujen maahanmuuttajien osaamiskeskus aloittaa toimintansa maaliskuussa. Kuntakokeilussa Espoon kaupungin vastuulle siirtyy 18 000 työnhakijaa, joista puolet on vieraskielisiä. Heistä kolmasosa on korkeakoulutettuja. Korkeakoulutettujen maahanmuuttajien osaamiskeskuksen toiminnalla pyritään yhdessä seudun korkeakoulujen kanssa tarjoamaan sellaista palvelua, joka tukee osaamista vastaavaa työllistymistä.  

Espoon maahanmuuttoasioiden päällikkö Teemu Haapalehdon mukaan uudelle osaamiskeskukselle on selkeä tarve: 

Tutkimusten mukaan ulkomaalaistaustaiset työllistyvät heikommin osaamistaan vastaaviin tehtäviin. Tällä hetkellä yhteiskunta jää paitsi siitä osaamisesta, jota työntekijä korkeakoulussa hankkii. Haluamme ratkaista tilanteen, missä osaamista on haaskattu. Kuten osaamiskeskus Omnia tukee asiakkaitaan ammatillisen osaamisen kehittämisessä, nyt samankaltaista palvelua sovelletaan korkeakoulutettujen maahanmuuttajien tarpeisiin. 

Monimuotoisuus on tulevaisuuden menestystekijä 

Monilla aloilla on pulaa osaavasta työvoimasta. Suomessa on paljon kansainvälisiä osaajia, joiden asiantuntemusta ja verkostoja ei vielä täysin hyödynnetä yritysten kasvussa ja innovaatiotoiminnassa. Monimuotoisuus ja inkluusio ovat tulevaisuuden liiketoiminnan menestystekijöitä. Niiden kehittämistä varten osaamiskeskus tarjoaa yritysasiakkaille tukea monimuotoisten tiimien johtamiseen ja maksuttomia rekrytointipalveluita osana yrityspalveluita yhteen kokoavan Business Espoo -verkoston palveluja.  

Ilman kansainvälistä liikkuvuutta Suomen työikäinen väestö kutistuu. Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja jo Suomessa asuvien osaajien parempaa pääsyä osaamistaan vastaavaan työhön. Näin voidaan tukea yritysten ja työnantajien kansainvälistymistä ja kasvua, Haapalehto sanoo. 

Kohdennettu palvelu tarjoaa verkostoja ja tukea työnhakuun  

Projektipäällikkö Olga Silfverin mukaan Suomi viehättää työntekijöitä innovaatiomahdollisuuksillaan ja laadukkaalla koulutuksellaan, mutta kansainvälisestä työvoimasta pitää myös pitää kiinni: 

Jos osaaja kokee jäävänsä työmarkkinoiden ulkopuolelle, nämä vetovoimatekijät eivät riitä. Menemme kansainvälisiä osaajia maille, jotka tarjoavat parempia työllistymismahdollisuuksia. 

Uudistetun palvelun avulla on mahdollista tukea korkeakoulutettuja asiakkaita entistä tehokkaammin. 

“Meillä on vihdoin palvelu, joka tarjoa kohdennetusti verkostoja ja palveluja työtä hakeville, korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. Asiakkaamme saavat henkilökohtaista tukea ja valmennusta työnhakuun yrityskoordinaattoreilta ja uraohjaajilta, jotka tuntevat asiakkaidensa haasteet ja koko pääkaupunkiseudun palveluvalikoiman”, Silfver sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemu Haapalehto, Maahanmuuttoasioiden päällikkö, Espoon kaupunki, 046 877 3200, teemu.haapalehto@espoo.fi

Olga Silfver, Projektipäällikkö, Korkeakoulutettujen maahanmuuttajien osaamiskeskus, puh. 040 639 4895, olga.silfver@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme