Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo on edelläkävijä uusien koulujen ja päiväkotien hankinnassa

Jaa

Espoon kaupunki on allekirjoittanut merkittävän palvelusopimuksen yksityisen projektiyhtiön kanssa uudella mallilla toteutettavien koulujen ja päiväkotien hankinnasta. Samalla alkaa ensimmäisten hankkeeseen kuuluvien koulujen rakentaminen.

Havainnekuva Nauriskasken koulusta. Lähde: Lukkaroinen Arkkitehdit
Havainnekuva Nauriskasken koulusta. Lähde: Lukkaroinen Arkkitehdit

Espoon kaupunki valitsi viime syksynä kilpailutuksen jälkeen YIT:n ja Meridiam Investments II:n muodostaman projektiyhtiön vastaamaan yhteensä kahdeksan koulun ja päiväkodin suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja 20 vuoden ylläpidosta. Nyt projektiyhtiön kanssa on allekirjoitettu palvelusopimus, joka mahdollistaa hankkeeseen kuuluvien koulujen ja päiväkotien rakentamisen aloittamisen.

Espoon uusi tapa hankkia kouluja ja päiväkoteja kokonaispalveluna on herättänyt kansainvälistäkin kiinnostusta, koska palvelusopimus mahdollistaa Suomen ensimmäisten PPP-mallin (Public Private Partnership) mukaisten kiinteistöjen rakennushankkeet.

Mallissa yksityinen projektiyhtiö vastaa palveluntuottajana kohteiden toteuttamisesta sekä ylläpidosta, jolloin kaupungin arvokkaita resursseja vapautuu yksittäisten kohteiden suunnittelusta muuhun toimintaan. Pääosa riskeistä on siirretty palveluntuottajalle, joten malli kannustaa pitämään kiinni aikataulusta ja tekemään kustannustehokkaita ratkaisuja. Kohteet myös palautuvat hyvässä kunnossa kaupungin hallintaan sopimuskauden päättyessä.

”Espoon kaupungin toistaiseksi laajimman kouluhankkeen palvelusopimusta on valmisteltu tiiviisti syksystä 2018 alkaen. Sopimuksen solmimisen myötä Espoon ja koko Suomen mittakaavassa uudenlaisen hankintamallin pioneerityö on saavuttanut tärkeän etapin”, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo sanoo.

Espoolaisille roppakaupalla uusia kouluja ja päiväkoteja

Hankkeeseen kuuluvat koulut ja päiväkodit sijaitsevat eri puolilla Espoota. Kolme ensimmäiseksi toteutettavaa kohdetta ovat Pohjois-Tapiolan koulu, Perkkaan koulu ja nuorisotila sekä Nauriskasken koulu. Tavoitteena on, että kaikki kolme koulua valmistuvat vuoden 2022 aikana. Muut samalla mallilla toteutettavat kohteet ovat vuosien 2021–2023 aikana rakennettavat Perkkaan päiväkoti, Nöykkiönniityn päiväkoti, Kilon koulu ja päiväkoti sekä Kuitinmäen koulun alakouluosa. Kohteisiin valmistuu tilat lähes 4 000 lapselle.

PPP-malli on osa Koulut kuntoon -ohjelmaa, jonka avulla varmistetaan kouluille ja päiväkodeille terveet ja turvalliset tilat. Espoon kaupunki toteuttaa seuraavien 10 vuoden aikana koulu- ja päiväkotitiloja sekä niiden korjauksia yhteensä 940 miljoonalla eurolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Olli Isotalo, teknisen toimen johtaja, Espoon kaupunki, puh. 050 593 3359
Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki, puh. 050 599 4076
Hannu Soikkeli, johtaja, toimitilat, elinkaarihankkeet, YIT, puh. 0400 409 445
Jaakko Kouvalainen, toimitusjohtaja, Kumppanuuskoulut Oy, puh. 040 54 68 073

Kuvat

Havainnekuva Nauriskasken koulusta. Lähde: Lukkaroinen Arkkitehdit
Havainnekuva Nauriskasken koulusta. Lähde: Lukkaroinen Arkkitehdit
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme