Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo on järkyttynyt Tapiolan siltaonnettomuudesta

Jaa
Tapiolassa, Itätuulenkujalla, romahti aamulla tilapäinen kävelysilta. Onnettomuudessa loukkaantui useita Helsingin Kalasataman peruskoulun kahdeksasluokkalaisia. Kenelläkään onnettomuudessa loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on järkyttynyt ja syvästi pahoillaan tapahtuneesta. ”Teemme kaikkemme, että onnettomuuden syyt selvitetään huolella.”

Loukkaantuneet on kuljetettu HUSissa Siltasairaalaan, Uuteen lastensairaalaan sekä Peijaksen ja Jorvin sairaaloihin. HUSin mukaan sairaaloissa on riittävä valmius hoitaa onnettomuudessa loukkaantuneet potilaat.

HUSissa on avattu potilastiedotuskeskus. Onnettomuudessa loukkaantuneiden omaiset voivat kysyä lisätietoa seuraavista numeroista:

09 471 87521
09 471 87522
09 471 87524

Helsingin kriisipäivystys palvelee numerossa 09 310 44222.

Espoon kriisipäivystyksestä vastaa Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 029 151 2221.

Sortunut silta on kaupungin vastuulla, sortumisen syytä selvitetään

Itätuulenkujan yhteydet on hoidettu tilapäisillä kulkureiteillä. Ylityskohtia on kaksi, joissa toinen romahti aamulla. Sortunut yhteys on kaupungin vastuulla. Sen suunnittelu ja toteutus on tilattu telinetoimittajalta.

Silloille tehdään säännölliset viikkotarkastukset. Viimeisin tarkastus on tehty perjantaina 5.5. ja siitä on kirjattu tarkastuspöytäkirja. Onnettomuustutkintakeskus selvittää sortumisen syytä.  

Osia kulkureiteistä myös muiden toimijoiden vastuulla. Espoon kaupunki varmistaa, että kaikki alueen sillat tarkastetaan viipymättä.

Tiedotustilaisuus järjestetään kello 15.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme